Jump to content
Dogomania

POMOCY!!!!!! Czy brak jednej łapy to wyrok - Julek zostaje w DT na zawsze

Recommended Posts

• Replies 390
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśńie wykompałam Juli-ego i jest teraz pachnący i puszysty jak szczeniaczek, a jaki szczęśliwy szkoda że nie mogłyście wiedziec jak biegała jak szalony po mieszaniu z uśmiecham na pyszczku jak to on od ucha do ucha :)

Posted

Na karmę dla Julka potrzebne jest 159 zł? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam...
[quote name='jagoda1403']UWAGA !!!
Potrzebujemy peniądze na karme dla Julka najtaniej jest kupić 2 worki po 15kg bo wtedy dostawa jest za darmo i jest to koszt 159zl a jeden worek starczy nam na całe 4 miesiące
Bardzo prosimy o deklaracje wtedy bedziemy mogli zakupić chrupki już w poniedziałek[/QUOTE]
Znalazłam tylko jedną deklarację wpłaty...
[quote name='Kamila_s']ja moge dac 30 zl;)
kto nam pomoze w kupnie karmy dla Julka???????????
Jagoda jestes wielka!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::multi::multi:

moze ktos umie jakies bazarki trachnac???[/QUOTE]
Czy ktoś może dorzucić parę złotych, albo zrobić bazarek?

Ciapuś, banerek, który prezentujesz jest niezgodny z regulaminem.

Posted

Na karme dla Julka potrzebne jest 80zł na 15kg zamówiliśmy 30kg bo taniej wychodzi a karma przyda się dla innych naszych podopiecznych.

Wiem że banerek jest zbyt duży ,ale może można go wklejać do ogłoszeń ?

co do ogłoszeń to ja na początku zrobiłam na allegro ,ale gratka i jeszcze kilku portalach ale to już było dawni i trzeba powtórzyć

Posted

Niestety okazalo sie ze Juli ma uczulenie pokarmowe i karma ktora zostala zamowiona nie nadaje sie dla Julka i dostana ja psiaki z fundacji. Juli jadl chrupki ktore dostalismy w prezencie od znajomego na sprubowanie, ale juz sie skonczyly wiec jutro sama mu kupie mala paczke karmy z jagniecina zeby sprawdzic czy mu ona odpowiada i wtedy dopiero zamowi sie wieksza porcje zeby nie przeplacac, wiec poki daje rade to jest na moim utrzymaniu, ale tak naprawde nie mam dzisiaj pieniedzy,a malz je karme chappi :-(

Posted

Juli strasznie się drapie i robi brzydkie kupy żeby nie powiedzieć, że prawie same lecą z pupy i to ewidentnie po dawce kurczaka było.
Teraz od kilku dni wszystko co dostaje jest bez zawartosci kurczaka i jest pieknie w kwesti kup choć nie jest drapanie wyeliminowane do zrea. Dzisiaj mam nadzieje że uda nam się dotrzeć do dr wet. zabda mojego malucha i przepisze nam coś na suchą skóre bo mały ma też bardzo widoczny łupierz i białe strupy na uszkach które po delikatnym usunieciu zeszły razem z sierścią...
Kupie mu dzisiaj paczke 1kg karmy boscha Lamb&Rice bo wg. opisów właścicieli psiaków ta karam jest najlepsza dla psów z takimi problemami jak Juli,a jak bedzie w jego przypadku to się okaże w praktyce ...
Na dole załączam link do opisu karmy...
BOSCH Adult Lamb & Rice 1kg

a poza tym Juli miewa się świetnie dzień zaczynamy o 6:30 jest pełen energi, ale bardzo dużo śpi ...
Po każdym spacerze kładzie się w przedpokoju i czeka aż mu wytre brzuszek i łapki bardzo lubi te zabiegi :) Na spacerach szaleje i brakuje mu psiego towarzystwa więc jak kogoś spotka to jest dzika radość mam koleżanke dobermanke która w ym tygodniu dołaczy do grona trójłapków więc nie będą osamotnieni w swojej sytuacji :)
Generalnie jest to piesek kanapkowy nie lubi dużej ilości gości choć wszytskich raczej bardzo miło wita, ale w moim pokoju już 2 osoby zaatakował bo to jego azyl i stad wara obcym :) No i wczoraj zamówiłam mu identyfikator bo lepiej zbiezpieczyć się w razie ucieczk bo młay jest już dorosłym kawalerem i za pannami biega ;)

Posted

Bardzo dobry pomysł :lol:
Dowiedz się dokładnie też na temat tej alergii bo z tego co mi wiadomo to wiele psów ma problemy żołądkowe po opuszczeniu schroniska i nie koniecznie jest to alergia na jedzenie

Posted

Dzisiaj pewna osoba, która chce pozostać anonimowa wpłaciła dla Julka 180zł - na konto podane w pierwszym poście. Ogromnie dziękuję. :loveu::Rose:

Posted

Gusti już nie potrzebuje ogłoszeń, natomiast Julek tak.
Proszę o roboczy tekst do ogłoszeń - trzeba spróbować szukać Julkowi domu w Polsce.

Posted

w tym tygodniu poleci ode mnie wplata na karme dla Juleczka....;)
przed swietami moze uda mi sie wplacic cos znowu...
o Juleczku pamietam pamietam i na pewno nie zapomne...czasem jednak praca i obowiazki nie pozwalajaja mi zajrzec na watek....ale jak tylko moge lece i czytam i trzymam kciukaski i podziwiam Jagode jak dba o kochanego Julka!!!!!

Posted

Bardzo dziękuję za pomoc

Jagoda napisz kilka słów do ogłoszeń dla Julka, to wrzucę go na te najbardziej odwiedzane strony.Podaj też może namiary na siebie to dorzucę w pierwszym poście.
W ogłoszeniach namiary dajemy na Ciebie?(tak by było najlepiej bo Ty znasz go osobiście :cool3: )
ps
Wczoraj czekałam na Was i co :mad:

Posted

Przepraszam Agnieszko wieczorem mi sie przypomniało kompletnie zapomniałam że miałam do Ciebie podjechać bo siedzielismy ponad 2 godziny w przychodni bo taka kolejka była ...
Juli zdrowy serce prawidłowo pracuje, nożka jest bardzo ładnie zrobiona jak to powiedziała Pani dr Madzia mały waży troszke ponad 9 kg na uszkach nniestety ma drożdżyce ale nie jest to nic groźnego smarujemy uszka maścią na pewno szybko sie pozbedziemy tej grzybicy :)
Dzisiaj rano podam mu pierwszą tableteka na odrobaczanie więc wszytsko już bedzi cacy :)
Jade w tym tygodniu jeszcze ze swoim drugim pasiakiem do Madzi i wtedy zapytam o kastracje bo oczywiście o tym zapomniałam ...

Co do ogłoszeń . . .
Przyznam się szczerze babcia nie chce oddać Juliego, wczoraj powiedziała oficjalnie, że zostaje u nas i nikomu go nie odda, wiem że nie tak się umawialśmy ale skąd mogłam wiedziec że tak to się skończy ...
Jest to równoznaczne z tym że dopóki nie skończe studiować to raczej nie wezme nastepnego psiaka do DT bo ja codziennie jeżdzę pociągiem do Wawy o 22:30 jestem z powrotem,a babcia nie da rady zaopiekować sie więcej niż jednym psiakiem w trakcie mojej nieobecności bo ma 80lat i chodzi o lasce więc 2 smycze nie wchodzą w gre :(
Przede mna jeszcze tylko 1,5 roku może tylko rok bo staram sie szybciej skończyć studia, od stycznie mogę Was wpsierać w samym schronisku o ile będą chcieli podpismać ze mną umowe na wolontariusza, ewentualnie moge dawać DT w nagłych przypadkach np weekend, nieststy więcej obiecać nie moge choć w sytuacjach podbramkowych służem pomocą :)