Atkaaaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Imię: Kaja Wiek: ok. 6lat płeć: suka rasa: pudel Miasto: Gdynia sterylizacja: nie(jeszcze) szczepienia: tak Kontakt w sprawie adopcji: Kontakt (Ada) tel:517-926-282 Mail: dysonansdruidyczny@op.pl Opis : Kaja Historia jakich wiele. Kiedy była słodką kuleczką została przyniesiona do domu, lata mijały. Po kilku latach wiernej psiej przyjaźni została wyrzucona jak śmieć, jak nic nie warty przedmiot, jak stara zepsuta zabawka, która już nikomu się nie przyda. Co zrobiła źle? Dlaczego jej ludzie tak ją skrzywdzili? Dlaczego po takim czasie stała się kłopotem? Na te pytania chyba nigdy nie uzyskamy jednej odpowiedzi. Kaja to ok. 6letnia sunia w typie pudla. Do schroniska trafiła 3tygodnie temu. Sunia jest bardzo otwarta, miła, przyjacielska. Bardzo dobrze dogaduje się z psami, sukami a także kotami. Mogłaby zamieszkać w rodzinie z dziećmi. Kaja jest taka, jaki powinien być prawdziwy pudel. Piękna, mądra, inteligentna, łagodna… Domki powinni się o nią zabijać ale… Kaja ma guzy na listwie mlecznej którą trzeba koniecznie wyciąć a także zęby do czyszczenia. Nie ma możliwości, aby sunia po zabiegu znowu wróciła do schroniska. Potrzebny jest jej dom, na ten moment odpowiedzialny dom tymczasowy, który doprowadzi sunie do dobrego stanu. Włos, kiedy trafiła do schroniska był w złym stanie. Teraz po obcięciu przez pracowników wygląda dużo lepiej. Szukamy dla Kaji dobrego, odpowiedzialnego domu, w którym już nikt jej nie skrzywdzi, nie wyrzuci, nie zaniedba, w którym będzie kochana do końca swoich dni. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej ze schroniskiem „Ciapkowo” w Gdyni. Zastrzegam sobie prawo do przeprowadzenia kontroli przed adopcyjnej Kontakt (Ada) tel:517-926-282 Mail: dysonansdruidyczny@op.pl Zdjęcia: Quote
Atkaaaa Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 A to Kaja i Candy która też szuka domu, jak napiszę teks to i ją tu wrzucę Quote
pinkmoon Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ten zabieg wycięcia guzów jest umówiony czy na razie w planach bliżej nieokreślonych? I na jak długo (mniej więcej) jest potrzebny tymczas na rehabilitację po operacji? Quote
brazowa1 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 sa przecudowne,na Candy byli juz chetni panstwo,tylko jeszcze na kwarantannie byla. Wspaniale,prawdziwe,przecudowne z charakteru pudelki.Najlepsze z mozliwych. Quote
Atkaaaa Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 [quote name='pinkmoon']Ten zabieg wycięcia guzów jest umówiony czy na razie w planach bliżej nieokreślonych? I na jak długo (mniej więcej) jest potrzebny tymczas na rehabilitację po operacji? wydaję mi się, że dopiero w planach. Kaja nie może mieć ich wycinanych w schronisku. Potrzebny tymczas, aż do znalezienia nowego domu najlepiej. Po operacji na pewno jakieś dwa tygodnie... Zastrzyki, kroplówki, szwy... potrzebna osoba zmotoryzowana, żeby mogła z sunią jeździć. [quote name='brazowa1']sa przecudowne,na Candy byli juz chetni panstwo,tylko jeszcze na kwarantannie byla. Wspaniale,prawdziwe,przecudowne z charakteru pudelki.Najlepsze z mozliwych. To super, zastanawiałam się czy może Candy nadawała by się do sportu(agility)... koleżanka z drużyny ma własnie takiego pudliszcza z ogłoszeń, mała wymiata:loveu: aha i mam podstawy żeby myśleć(może to głupie), że Kaja jest siostrą mojego psa...:oops: Quote
cymbianka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 przepiękna dziewczyna:loveu::loveu: gdybym tylko mogła od razu bym brała:loveu: oby jej się poszczęściło i Candy oczywiście też;);) Quote
Atkaaaa Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ja jeszcze jej żadnych nie zrobiłam i nikt inny wydaje mi sie też nie. Quote
Atkaaaa Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 W Ciapkowie psy w typie rasy są sterylizowane/kastrowane lub mają to w umowie. No ale przez to, że ma guzy to wydaje mi się wszystko się przełoży do czasu aż znajdzie sie chociaż DT Quote
Atkaaaa Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Dziękuje Gabryjella:loveu: Kaja siedzi w budynku. Mam dobrą wiadomość, Candy znalazła dom! :D Kaja nadal czeka Quote
Energy Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='Atkaaaa']aha i mam podstawy żeby myśleć(może to głupie), że Kaja jest siostrą mojego psa...:oops: Skąd takie podejrzenia:hmmmm: Atkaaaa a wiesz jak fajnie mieć w domu psiowe rodzeństwo:cool3: Super, ze Candy znalazła domek:lol: Powodzenia malutka, bądź szczęśliwa:loveu: Quote
Atkaaaa Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Typ włosa... teraz te wszystkie podroby maja taki bardzo mocno skrecony i twardy, ona ma delikatne i puszyste jak moj. Spojrzenie... wyraz pyska xD, zachowania identyczne, takie szczegoly, wiek ale cos mnie do niej ciągnie i mówi, ze tak własnie jest. Dziś postaram się o jakieś zdjęcia jak siedzą koło siebie. Oj tak, było by super. Rozmawiałam z połową rodziny - nie. Moja mama jeszcze by to jakoś zniosła xD ale tata bezwzględnie nie. Gdyby się znalazł pewny dom który by ją wziął po operacji 2 tygodnie np to owszem, inaczej nie. Mama twierdzi, że psa się nie bierze na DT bo się przyzwyczaja itp... typowe wymówki. Quote
Energy Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Atkaaaa napisał(a):Typ włosa... teraz te wszystkie podroby maja taki bardzo mocno skrecony i twardy, ona ma delikatne i puszyste jak moj. Spojrzenie... wyraz pyska xD, zachowania identyczne, takie szczegoly, wiek ale cos mnie do niej ciągnie i mówi, ze tak własnie jest. Dziś postaram się o jakieś zdjęcia jak siedzą koło siebie. No to może rzeczywiście:roll:Ciekawe jak będą wyglądać razem na tym zdjęciu:cool3: Ja niestety nie mogę dać tymczasu, moje trzy suczydła by ją zjadły:shake: Atkaaaa napisał(a):Mama twierdzi, że psa się nie bierze na DT bo się przyzwyczaja itp... typowe wymówki. No ja wcale nie myślałam o dt:evil_lol: Quote
Atkaaaa Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Energy napisał(a):No to może rzeczywiście:roll:Ciekawe jak będą wyglądać razem na tym zdjęciu:cool3: Ja niestety nie mogę dać tymczasu, moje trzy suczydła by ją zjadły:shake: No ja wcale nie myślałam o dt:evil_lol: xD kolega robil zdjecia ale nie wiem jeszcze co wyszlo, przesle mi jutro. W kazdym razie Dżeki od razu ją zaakceptował a Kaja napaliła sie na jego patyka i chciała biegać. Będzie naprawdę wspaniałym psem! dobra, dobra xD ja tu od ponad 2lat na bordera czekam.. i doczekać się nie mogę:roll: Quote
Energy Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Atkaaaa napisał(a):dobra, dobra xD ja tu od ponad 2lat na bordera czekam.. i doczekać się nie mogę:roll: A po co Ci border, lepszy drugi pudliszon:evil_lol: Quote
mgie Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Znacie kogoś kto mógłby pomóc ? Cytat: Napisał Anna_33 Jest duza pilna prosba. Czy ktos moze odbyc wizyte przedadopcyjna 2 km od Wejherowa? To bardzo pilne. Kurczak ma szanse na dom. Jesli znajdzie sie taki ktos, to prosze o kontakt z Chandler, Ona nie ma teraz dostepu do netu. Jak ktos nie ma kontaktu do Chandler, to sluze nim. moj tel 603 592 070. Quote
Atkaaaa Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 [quote name='mgie']Znacie kogoś kto mógłby pomóc ? Cytat: Napisał Anna_33 Jest duza pilna prosba. Czy ktos moze odbyc wizyte przedadopcyjna 2 km od Wejherowa? To bardzo pilne. Kurczak ma szanse na dom. Jesli znajdzie sie taki ktos, to prosze o kontakt z Chandler, Ona nie ma teraz dostepu do netu. Jak ktos nie ma kontaktu do Chandler, to sluze nim. moj tel 603 592 070. Sporo jest dziewczyn z trojmiasta, potrzebna osoba pełnoletnia? [quote name='Energy']A po co Ci border, lepszy drugi pudliszon:evil_lol: border to border :D a pudla jednego juz mam Quote
Atkaaaa Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 nieuczesany Dżeki i meganieuczesana Kaja + moje nogi::lol: Quote
pinkmoon Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Ja mieszkam 10 minut od Wejherowa i jestem pełnoletnia, przedzwonię dzisiaj pod ten numer... chyba że ktoś ma linka do wątku? Quote
mgie Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='pinkmoon']Ja mieszkam 10 minut od Wejherowa i jestem pełnoletnia, przedzwonię dzisiaj pod ten numer... chyba że ktoś ma linka do wątku? Najważniejsze,by osoba miała już doświadczenie w przeprowadzaniu takich wizyt. Pies nie ma swojego wątku(to pudelek z Boguszyc).Najlepiej będzie jak zadzwonisz pod ten numer 668112258-powiedz,że masz go ode mnie. Quote
pinkmoon Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Widziałam dzisiaj Kaję (niestety bez spacerku), faaajna jest :loveu: Quote
Recommended Posts