Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paulinka18 napisał(a):
Mój jamnik (9 lat) strasznie niespokojnie śpi. Prawie cały czas się częsie i tak jakby ciężko oddycha albo chrapie. Czy to są jakieś powody do niepokoju?

A moze mu sie po prostu cos sni? Moj pies nawet czasami szczeka przez sen i macha lapkami, chyba wydaje mu sie ze gdzies biegnie!

Posted

Mój jamnik też ma 9 lat, ale nic takiego nie robi.
A jak często to się dzieje? Bo jeśli raz po raz, to być może faktycznie to tylko sen... :)

Posted

Ja mialam podobnie ze swoim seniorem ale problem zniknal jak piech zaczal dostawac swoja miseczke wczesniej. Jak najadl sie przed snem to wlasnie byly takie sensacje wiec zaczelismy mu 2 posilek dawac nei pozniej niz o 16 nastej i bylo jak reka odjal. Po ostatnim spacerku piesek wybiegany z przetrawionym jedzonkiem zasypial grzecznie i spal do rana

• Upvote 1
Posted

mojemu też bardzo często coś się śni, chrapie, warczy i szczeka przez sen - normalka.
a jak się zachowuje jak nie śpi? jak pokasłuje i szybko się męczy to bym radziła serduszko sprawdzić, a jeśli zachowuje się normalnie to nei ma powodu do obaw.

• 2 years later...
Posted

mój Tobiasz też nie raz chrapie, szczeka i inne sprawy podczas snu, po prostu mu się coś śni...
człowiek też ma podobnie przecież

chyba to normalne zjawisko?

Posted

no pewnie, że tak mają

jak pierwszy raz to zobaczyłam u mojego kundelka-szczeniaka to poleciałam do weta pytać się, czy nie są to ataki ;)
teraz Atos ma 9,5 roku i nadal potrafi przebiec się w czasie snu, chrapać i szczekać

szelciak (4lata) raczej tylko biega, jakieś tam ruchy pyszczka są ale nie szczekała jeszcze

bordek (4 m-ce) lata łapami jak tylko może, też jeszcze nie szczeka :evil_lol: