mikag Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Tak jak wcześniej pisałam (posty po niżej) sunia została znaleziona. Od wakacji jest u moich rodziców w DT, pod opieką fundacji Fioletowy Pies z Opola. Została wysterylizowana. Okazała się ciepłą sunią która uwielbia siedzieć na kolanach, uwielbia biegać za piłeczką. Ma około 2 lat. Jest indywidualistką, nie lubi kotów, uwielbia być w centrum uwagi, mimo tego zakolegowała się z sunią rodziców i moją. Ma delikatną długą sierść, której na szczęście nie gubi przy linieniu, w straszliwych ilościach. Jest mądra i szybko się uczy, ale jest dość uparta. Nie lubi zostawać sama w domu i niestety ma chorobę lokomocyjną. Mogła by mieszkać w mieszkaniu, jest nauczona czystości. Zimka aktualnie znajduje się pod Wrocławiem. Osoby zainteresowane adopcja Zimki proszę o kontakt mailowy Suczka jest kudłata, ma stojące uszy, puszysty ogon, ruda z odcieniami czerni, ma na sobie delikatną czerwoną obróżkę. wygląda jak mały lisek. Od około 2 tygodni błąkała się po osiedlu w Ozimku. Sunia tęskni i szuka swojej rodziny. A o to śliczna sunia, nazwaliśmy ją Zimka Quote
yashica Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 śliczny maluch!czy ktoś się nią teraz opiekuje? Quote
mikag Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Tak, jest teraz cały czas z moimi rodzicami, ma dach nad głową, pełną michę, i mnustwo przytulania, czochrania. Siedzi na kolanach u mojego taty, bo to on ją zabrał z ulicy. Quote
Madziek Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 mikag jest szansa na lepsze zdjęcia? Patrzyłam u nas w schronisku i nikt nie zgłaszał nam zaginięcia takiego pieska Quote
mikag Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Lepsze zdjęcia będę miała w sobotę-niedzielę. Te są robione komórką na szybko Quote
mikag Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Aha, jutro też sprawdzimy czy ma Chip Quote
mikag Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Zimka dzisiaj była u weterynarza. Niestety nie ma Chipa, za to dostała cieczkę Quote
mikag Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Zimka na razie jest bardzo grzeczna. Jest nauczona czystości w domu. Trzyma się zawsze blisko taty, nie ucieka, jest przemiła, grzeczna, pokorna. Jest dobrze nastawiona do innych psów, a przynajmniej do naszych, bawią się razem, z kotką też już prawie się oswoiła. A o to kilka ładnych zdjęć ślicznotki. Quote
Tola Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Śliczna sunia:loveu: Podobna do naszej zamojskerij Misi Mam nadzieję, ze szybko znajdzie dom. Quote
jogi Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 albo zostanie:cool3:;) myslałam, że ona po prostu w cieczce poszła w tango, ale dopiero na tym wątku doczytalam, że to już dwa tygodnie tak się błaka. Więc może być, że wyrzucona:roll: Quote
mikag Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 nie jest to wykluczone :p wszyscy są nią zauroczeni :loveu: Quote
Madziek Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 oo jak fajnie "naszą" Ivy widzieć :-) mikag daj znać zatem czy szukać jej domku nowego ;-) Quote
mikag Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Ok, na razie czekamy, może jej byli właściciele się odnajdą, i zastanawiamy się czy może z nami nie zostanie. Myślę że jeszcze z tydzień zaczekamy. A Ivy jest jeszcze tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/139097-Psi-ideaA-czyli-maA-a-Coco-juA-w-DS-we-WrocA-awiu/page5 ze swoją psiapsiółką. Quote
necia25 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 śliczna :loveu: ten portrecik też piękny ... a jakiej Ona jest wielkości, wiadomo może choć w przybliżeniu ile może ważyć?? Czy Zimka zostaje już u Was na stałe? Quote
zmierzchnica Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Podnoszę. Sunia nie ma ogłoszeń ani allegro, prawda? Warto by napisać tekst, ja na darmowych serwerach mogę zrobić jej ogłoszenia. PS. Banerki, już podlinkowane: Quote
mikag Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Witam, dziękuję bardzo za banerki. W kliku miejscach ogłoszenia już są. Madziek powklejała to ogłoszenie z forum na allegro, e-zwierzak.pl, dwukropek.pl, eoferty.com.pl, cafeanimal.pl Quote
mikag Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 A to tekst z tych ogłoszeń: [FONT=Calibri][FONT=Verdana][FONT=Arial][FONT=Calibri][FONT=Verdana]To tekst z tych ogłoszeń:[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana][/FONT] [/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana]Zimka [/FONT][FONT=Verdana]Zimka jeszcze kilka miesięcy temu błąkała się bez opieki, bo prawdopodobnie stała się ofiarą wakacyjnych wyjazdów. Na szczęście spotkała na swojej drodze Ludzi, którzy nie przeszli obok niej obojętnie, a których serca Zimka podbiła wesołym merdaniem ogona i uroczym wyglądem małego "liska". Dobrzy ludzie zapewnili Zimce bezpieczne schronienie i dużo miłości, ale już czas, aby Zimka znalazła swój nowy dom na resztę życia. Zimka jest młodziutką, niespełna 2-letnią, długowłosą suczką. Jest wesoła i energiczna, lubi bawić się piłeczką, przepada za siedzeniem na kolanach swoich tymczasowych opiekunów. W mieszkaniu zachowuje się idealnie. Zaprzyjaźniła się z psimi koleżankami, ale to ona zawsze musi być w centrum uwagi, czego potrafi się skutecznie domagać. Choć nieco uparta, jest bardzo mądra i szybko uczy się nowych rzeczy. Zimka jest zaszczepiona i wysterylizowana.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT][FONT=Verdana][/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana]Tel. 664 332 220 e-mail fundacja@fioletowypies.pl[/FONT][/FONT] [/FONT][/FONT][/FONT] Quote
zmierzchnica Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ogłosiłam ją jeszcze na animalia, ojej, adopcjapsa i przygarnijzwierzaka. Mam nadzieję, że ktoś ją wypatrzy :) Quote
Tola Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A co slychac u Coco? To jest wątek zamojskich szczęsciarzy, moze jakies zdjęcia:cool3: http://www.dogomania.pl/threads/139674-SzczAE-A-ciarze-z-zamojskiego-schroniska Quote
mikag Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 A Cocunia ma się świetnie, po usunięciu ciąży i sterylizacji odżyła. Przyjaźni się dalej z moją Ivą. Jak jesteśmy u rodziców to są nierozłączne. Jak nas nie ma to Coco śpi u mamy w pokoju, ale jak Iva przyjedzie to Coco zdradza mamę i śpi z Ivą. Jest słodkim ciapciokiem, jednym słowem jest przeurocza i przesłodka, nie ma w niej cienia agresji. Nawet jak coś nabroi to jak swoim wzrokiem i minką popatrzy na człowieka to wszystko można wybaczyć i złość na jej brojenie przechodzi jak ręką odjął. Quote
mikag Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Pewnie że można dodać Coco zdjęcia, na pewno jest szczęśliwa, a już na pewno my że jest z nami. Przesłać do kogoś jej zdjęcia czy sama mam wkleić? Quote
Madziek Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Mikag jest szansa na nowe zdjęcia Zimki?? Quote
Recommended Posts