luka1 Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Negra nie ma dostatecznej ilości mleka. Dziś maluch wyglądał jeszcze cienij niż wczoraj. Ciągle łazi za suką i próbuje ją ciagnąć za cycki. Nakarmiłam malca i zasnął z brzuszkie do góry. Znaczy sie jutro z rana muszę znowu pedałować i karmić Hipcia. Quote
Alicja Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 :razz:Cioteczka karmiąca ...ale czegóż się nie robi ;) Quote
luka1 Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Maluch już sam stara sie wychodzić z budy, zwłaszcza gdy widzi że mama cos je. Biegnie do jedzonka i podkrada suni. No i miał dzis sraczkę. Karmie go mleczkiem od weta i kleikiem ryzowym na bebiku. Jest strasznie głodny - niestety sunia chyba juz nie wiele ma pokarmu. Maluch nieporadnie, ale daje sobie radę z jedzeniem. Quote
Asior Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 wg mnie powinien dostawać mleko dla szczeniąt, a nie ludzkie :shake: Quote
luka1 Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 może to jest racja, ale własnie jak zaczęłam go karmić mlekiem od weta - zaczął robiś lekką kupkę. Zobaczymy co bedzie po kleiku. Ja swoje szczeniaki od urodzenia karmiłam bebikiem i wyrosły na dzielne psice. Quote
Alicja Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 maly i tak śliczny ... może lada moment mógłby jeść karme dla szczeniąt rozmaczaną , nie miałam do czynienia z takim maleństwem , najmłodzse mialo 8 tygodni Quote
luka1 Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 maluch jest bardzo energiczny i strasznie chce odgryżć ucho mamie. Nie zaszkodziło mu narazie moje dokarmianie, a nawet chyba wręcz przeciwnie. Quote
Alicja Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Hipcio widać znudzony był barem mlecznym i zamarzył po mesku o golonce i o piwie ;) Quote
elmira Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 A sliczny jest Hipek niemozebnie:loveu: A suńka niesamowicie miziasta. Prawdziwy, zabójczy ast:diabloti: ;) Quote
luka1 Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Negra to pies którego ktos kiedys uczył. Potrafi aportowac piłkę - strasznie to lubi, uwielbia zabawy piszczącymi zabawkami, jest bardzo posłuszna. No cóż, objecałam sobie że już nie zostawię sobie żadnego psa - muszę sie tego trzymać ale jest mi strasznie szkoda że sobie to objecałam. Quote
Diuna B. Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Zaznaczam sobie wątek,Hipcio jest fantastyczny :loveu: Quote
Ziutka Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Zajrzyjcie proszę do nas :shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/tylko-dla-ludzi-o-mocnych-nerwach-145575/ Quote
Isadora7 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='Ziutka']Zajrzyjcie proszę do nas :shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/tylko-dla-ludzi-o-mocnych-nerwach-145575/ otrzeźwienie murowane po wejściu na ten wątek. Ziuta masz info na GGdakaczu. Quote
agaga21 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 może jakieś zdjęcia malucha i mamusi byście mogły nowe zrobić?:cool3: Quote
luka1 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 Negra i jej maluch. Zdjecia słabiutkie ale dojechałyśmy z Ziutką do domku gdy juz było troche szaro a i pogoda byle jaka. Quote
agaga21 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 niunia domek ma zaklepany a czy na maluszka są już jacyś chętni? Quote
luka1 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 narazie Hipek nie ma nikogo. Myślę, że trzeba zacząć szukać kogoś kto go przygarnie. Jest mały ale bardzo dzielny i czasem chce zagryżść mamę. Quote
Lilek Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Lukuś, małego mama przestała dość wcześniej karmić, więc chyba jeszcze mleko od wetki będzie dla niego dobre.Możnaby mu kleik ryżowy do tego dawać.I spróbuj mu zacząć podawać rozdrobniny biały serek.W niezbyt wielkiej ilości, oczywiście.My mieliśmy szzcenięta w domu wiele razy, jak wiesz i jak przestawały doić mamę, to zaczynaliśmy im podawać biały serek rozkruszony w podgrzanym lekko mleczku.Mnie się wydaje, że maleńki jest jeszcze za mały na suchą, nawet rozmoczoną karmę.On był tak słabiutki, jak go znalazłaś, że jeszcze trochę chyba lepiej poczekać z czymś takim bardzo konkretnym Quote
Alicja Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Warto już szukać domu ... wadomo że nie znajdzie sie go z dnia na dzień Quote
luka1 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 a kto mówi że ja go suchą karmą karmię? Karmi go Negra. Przez kilka dni dostawał jedzonko w postaci mleka suczego kupionego u wetki i bebiko (dla najmłodszych) z kleikiem ryzowym. Okazało sie że sunia znowu dostała pokarmu i brzuszek sie zaokraglił. Teraz tylko rano dostaje kleik ryzowy, ale chyba bardziej dlateg że go lubi. Sunia ma w misce ciagle jedzonko i mały bardzo często w niej siada i sobie podgryza. Ale nie mam jak mu tegogo zabronić. Zresztą nie widzę by mu to szkodziło - kupki w normie. Tylko garnek na wode dziś zmieniłam jak zobaczyłam jak bardzo starał się napić :crazyeye:. Quote
sonia&me Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 luka1 napisał(a):a kto mówi że ja go suchą karmą karmię? Karmi go Negra. Przez kilka dni dostawał jedzonko w postaci mleka suczego kupionego u wetki i bebiko (dla najmłodszych) z kleikiem ryzowym. Okazało sie że sunia znowu dostała pokarmu i brzuszek sie zaokraglił. Teraz tylko rano dostaje kleik ryzowy, ale chyba bardziej dlateg że go lubi. Sunia ma w misce ciagle jedzonko i mały bardzo często w niej siada i sobie podgryza. Ale nie mam jak mu tegogo zabronić. Zresztą nie widzę by mu to szkodziło - kupki w normie. Tylko garnek na wode dziś zmieniłam jak zobaczyłam jak bardzo starał się napić :crazyeye:. I cóż dziwnego,nażarł się suchego to i pić się chce:evil_lol: Quote
Lilek Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Luka, nie warcz na mnie.Nie mówię, że go suchą karmą karmisz, babo kochana, tylko mówię ci o swoich doświadczeniach ze szczeniorami i jak to robiliśmy, bo pomyślałam, że może ci podpowiem troszkę.A jak Negra dostała pokarm i znów go karmi, to najlepiej.Nasz szczeniaki też podbierały mamusiom jedzonko, a kleik ryżowy to mniam.Sama lubię.Jak będziesz małemu szykowała, to daj cynk:evil_lol: Quote
luka1 Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Lilek napisał(a): a kleik ryżowy to mniam.Sama lubię.Jak będziesz małemu szykowała, to daj cynk:evil_lol: A gotuj sobie sama, jeszcze czego. :evil_lol:Moje psiaki bedzie obżerała. :mad: Quote
niunia448 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 co ze szczeniorkiem się dzieje;>? Quote
Ziutka Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='niunia448']co ze szczeniorkiem się dzieje;>? A siedzi sobie w boksie z Negrą i czeka na domek...jest cudowny :loveu: Świeżutkie fotki z wczoraj Quote
Recommended Posts