Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Fajną macie stronkę fundacji :p

A dziękujemy bardzo :loveu:

Agaga...pewnie, że jest szansa na lepsze fotki tylko nie wiem czy wyjdzie akurat z budy bo się ulokowała z małym i siedzą sobie ale postaramy się aby były te zdjęcia ;)

Posted

rufusowa napisał(a):

czy będziecie miały możliwość sprawdzenia czy ona się odnajduje w warunkach domowych?

Cioteczko...to już sprawdzone, ponieważ wczoraj zanim trafiła do kojca to była przez kilka godzin u Luki w domku na działce gdzie mamy kojce i sunia sobie spokojnie leżała z maluchem na dywanie...zachowywała się nawet jak domowy psiak, nie było z nią żadnych problemów ;)

Posted

Luka jest "rowerowa " nie ma auta i pojechała na dokładke sprawdzic 2 interwencje suki z małymi nastepnie na dzialke do psów ( zakładaja zadaszenie do kojcy). Wiem że potrzeba posłanka, dobrej karmy, witamin, spota na kleszcze pomijam wizyty wet. czyli kasa, która zawsze jest potrzebna. dziewczyny zbieraja na konto fundacji Nero z dopiskiem leśna oraz wszelkie dary rzeczowe luka adres poda na pw jeśli ktoś będzie chciał coś podarować.
Dziewczyny zbierają równiez "fanty" na bazarki, wiadomo z góry, że sunia zostanie pod opieką Luki conajmniej 2 miesiące.

Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO
ul. Kochanowskiego 37/12
96-500 Sochaczew
tel. 502-156-186
mail :fundacjanero@gmail.com

Numer konta : 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364

Posted

aga_1234 myśli i pisze za mnie. Dzięki ci wielkie aga. Ja nie umie prosić ale to prawda, że sunia jest w wielkiej potrzebie. Jest słaba i bardzo wycieńczona - widocznie nie jadła zbyt często. Od wczoraj zjada wszystko co jej postawie - oczywiście w rozsądnych ilościach. Cycki dziś pełne - maluch ciagnie i brzuszek ma już okrąglutki. Wczoraj zastanawiałam się czy przeżyje bo łepek mu leciał bezwładnie. Teraz już otwiera ślepka i unosi główkę. Nie wiem - może trzeba suni jakieś odzywki podawać - kto ma doświadczenie?

Posted

[quote name='luka1']aga_1234 myśli i pisze za mnie. Dzięki ci wielkie aga. Ja nie umie prosić ale to prawda, że sunia jest w wielkiej potrzebie. Jest słaba i bardzo wycieńczona - widocznie nie jadła zbyt często. Od wczoraj zjada wszystko co jej postawie - oczywiście w rozsądnych ilościach. Cycki dziś pełne - maluch ciagnie i brzuszek ma już okrąglutki. Wczoraj zastanawiałam się czy przeżyje bo łepek mu leciał bezwładnie. Teraz już otwiera ślepka i unosi główkę. Nie wiem - może trzeba suni jakieś odzywki podawać - kto ma doświadczenie?

Ja żadnych doświadczeń nie mam, ale mogę zamówić karmę dla suk karmiących (o ile je suche) i wszystko inne, co mi się uda znaleźć, a co mogłoby się jej przydać i wyślę bezpośrednio na adres fundacji. Tylko proszę o nr telefonu kogoś, kto będzie to odbierał, bo kurier tego wymaga. A czy posłanko też zamówić? Bo jak ona w budzie leży ...

Posted

jeśli suka będzie w fundacji do zimy-na dworze, dajcie znać, a zlecę uszycie dla niej ocieplanego nieprzemakalnego kubraka. W zeszłym roku rozdaliśmy ok.160sztuk-naprawdę się to sprawdza u psow krótkowłosych, ktore mieszkają w budzie.

Gdy będzie potrzeba-napiszcie mi pm, pomogę.

Posted

chyba baaardzo rzadko się zdarza, żeby astka urodziła 1 szczenię. na zdjęciu maluszek wygląda na takiego jeszcze nie chodzącego, podejrzewam, że reszta po prostu nie przeżyła :(

no właśnie, ile szczeniak może mieć dni/tygodni na oko?

Posted

Asior napisał(a):
dziewczyny, ja wiem, ze to już minęło ponad 24 h, ale moze by ktoś przeszedł się do lasu i popatrzył czy nie ma tam jakichś maluchów jeszcze...

Luka z Łolkiee zeszła wczoraj cały ten lasek (to lasek ze świerków taki nie duży lasek) i szczeniaków nie ma :shake: były tam dość długo i sunia sama zaprowadziła je do tego malca :roll:

Asiamm wielkie dzięki za banerek :loveu:

A dzisiaj byłyśmy na interwencji.... sunia kundalek + 7 szczeniaków mieszkają w polu :flaming: założymy wątek to Wam pokażemy bidę :placz: