Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam wam rozwój mojego kochanego pieska :Dog_run:jest najlepszym przyjacielem jakiego można sobie wyobrazić :iloveyou: , jest strasznie fochowaty i złośliwy ale za to właśnie go kocham :calus: :bluepaw::bluepaw::bluepaw::bluepaw:

Może parę słów jak Neron się u mnie znalazł i skąd właściwie to imię :lol:

Od dziecięcych lat marzyłam o psie razy owczarek niemiecki i kiedyś będąc w sklepie zobaczyłam prześlicznego Onka przywiązanego do płota , pani która po niego wróciła wypowiedziała jego imię które brzmiało "Neron " , tak bardzo mi się spodobał ten pies i to imię że postanowiłam w przyszłości posiadać dokładnie takiego samego psa :lol:
Niestety moi rodzice byli przeciwni temu żeby trzymać psa w domu , długo ich prosiłam o pozwolenie aż w końcu stwierdziłam że jak przyniosę psa do domu to już go przecież nie wyrzucą :D , jak pomyślałam tak zrobiłam , namówiłam szwagra żeby ze mną pojechał do pobliskiej miejscowości bo muszę coś tam załatwić :D pojechaliśmy jak zobaczył po co to myślałam że zawału dostanie , i zaczął się na mnie wydzierać że jemu się dostanie od moich rodziców opieprz za to że brał w tym udział hehe ale jakoś dał się przekonać :)
Gdy weszliśmy z Neronem (bo tak właśnie dałam mu na imię zgodnie z moimi marzeniami ) do domu , rodzice zaniemówili , tata od razu "rzucił"się na Nerusia zaczął go obcałowywać , głaskać i mówić do niego "mój aniołku" , od razu się ubrał i popędził do sklepu po jedzonko dla pieska :multi:
I tak oto Neron znalazł się w mojej rodzinie ;)

Posted

Neron jak miał 2 miesiące :

4 miesiące :

5 miesięcy:

6 miesięcy :

7 miesięcy :

8 miesięcy:

9 miesięcy:

11 miesięcy :

1 rok i więcej :

2 lata i więcej:

Miłego oglądania i komentowania :Dog_run:

Posted

Jest śliczny z jednej strony fajnie jak sa malutkie, a z drogiej człowiek sie juz nie może doczekać co z niego wyrośnie. Twoj wyrósł na pięknego Onka widać ze mu dobrze:) Pozdrawiamy

Posted

Dziękuję , bardzo mi miło że podoba wam się mój Onek :multi: , dokładnie , jak był malutki to nie mogłam się doczekać aż urośnie i zobaczę jaką będzie miał maść i jaki będzie duży , a teraz czasami tęsknie za moim małym Neronkiem chociaż muszę przyznać że straszny łobuz był jako szczeniak , dopiero po około 2 latach się uspokoił ;)

Posted

Wszystko jeszcze prze demna choc i tak uważam ze Onki to bardzo inteligentne pieski . Jamal to moj pierwszy Onek ale myślę ze jeśli uda nam sie znaleźć porozumienie będzie ok, ja już widzę kolosalna różnicę i postępy w nauce mam nadzieje ze tez wyrośnie na zdrowego dużego i i pięknego jak twój. zapraszam do naszej galerii:) Pozdrawiamy

Posted

Cudowny :loveu: mieszkał kiedyś ze mną ON z prawdziwego zdarzenia z rod i linii użytkowej, ale jak odszedł miałam parę msc. :-( Podobno nikt nie mógł do mnie podejść, gdy byłam koło psa :eviltong: Od razu warczenie i gotowość do walki :diabloti: Dodam, że dzieci specjalnie nie lubił, a ja byłam wyjątkiem :lol:

Ślicznota z niego, nie ma co :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

dodaje troszkę ciepłych jeszcze fotek Nerona :bigcool:

tutaj ze swoja koleżanka a w zasadzie "siostrą" Qwendi ( mastif tybetański ) :)

kąpiel błotna :lol: to co lubi najbardziej :diabloti:

zabawy butelką też nie odpuści :laugh2_2:

bieganie to jego pasja :Dog_run:

z dzieciaczkami :buzi: