Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaraz po śmierci Atosa proponowałam im różne biedy, koleżanka się zgadzała, ale jej mąż - uparł się na psa i to takiego samego jak Atosek (stąd szczeniaczek). Nie wiem czemu on nie chce suni nawet po sterylizacji, wogóle uparciuch,ale panowie "w pewnym wieku" tak mają:evil_lol:
Miałam do nich żal o tego szczeniaka, przykro mi było, że przez to jeden biedak mniej opuści schronisko - ale może jednak...
Chociaż Ula to sie już na dwóch zgodziła - Dina i Kajtka - ale jej małżonek na "atoska" sie uparł...:shake:

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki!
Tak jeszcze myślałam o Koli - podobny do mojego Łatka - podobał im się, polibili go i bardzo chcieli, tylko ja po roku nie potrafię oddać łobuza.
Wyślę im wszystko - niech zdecydują.

Posted

to chlopcy

jego nr schroniskowy :1050/09
Pięć lat, pies, duży, owczarek niemiecki. Czujny, aktywny i bystry pies. Dobrze będzie się czuł w roli stróża. Włascicielowi oddany.

następny :

nr schroniskowy: 468/09
Półtora roku, pies, duży. Jest bardzo przestraszony pobytem w schronisku. Potrzebuje ciepła i spokoju. Wspaniały pies do towarzystwa.

kolejne dwa co bylo by fajnie jak by się którys spodobał:
jego nr :1227/07
Cztery lata, pies, dość duży. Czeka na nowy dom już prawie 2 lata :( Jest łagodny i uległy. Bardzo przestraszony ciągłymi zmianami w jego otoczeniu. Potrzebuje stabilizacji i miłości.

2

i jeszcze ten z super charkaterem:

jego nr357/08
Pięć lat, pies, średniej wielkości. Został znaleziony. Ułożony, spokojny i łagodny. Wspaniały kompan na długie lata..

reszty niestety nie ma zdjęc

Posted

Dziękuję!
skopiowałam i wysłałam, teraz muszę się moją gromadką zająć, bo straszna burza, właśnie zbiegły się, jeden jest chory na padaczkę, a boi się burzy najbardziej ze wszystkich.
Tylko Charlie spokojny - albo taki dzielny, albo nie widzi i nie słyszy :evil_lol:
Dziękuję raz jeszcze!!!

Posted

sprawdziłam w zamówieniu , karma brit 8 kg. została zamówiona i zostało za nią zapłacone po 9.00 będę kontaktować się ze sklepem i dam znać o oto zamowienie:

Informacje o Zamówieniu Powtórz zamówienie Zamówienie nr. 182371 (Wysłane) Data Zamówienia: czwartek, 13 sierpień 2009 Wartość Zamówienia: 195,25zł Adres Dostawy Przychodnia weterynaryjna Artur Bogucki
ul. Targowa 3
Środa Śląska, 55-300
Polska Sposób Wysyłki Darmowa wysyłka (Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej kwoty 99,00zł) Produkty 20 x MACED Przysmak dla psa - kurze łapki 1szt. 9,80zł 5 x MACED Przysmak dla psa - ucho wieprzowe duże 1szt. 27,45zł 1 x BRIT Light & Senior 8kg 59,00zł 10 x HILL'S SP Canine Senior Chicken - puszka 370g 99,00zł Informacje o Płatności Adres Płatnika Halina Sipa
Zielonki
stary targ, 82-410
Polska Sposób Zapłaty Przelew bankowy Podsuma: 195,25zł Darmowa wysyłka (Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej kwoty 99,00zł): 0,00zł Serdecznie dziękujemy w imieniu schroniska za dotację. -1,75zł Suma: 195,25zł Historia Zamówienia 13/08/2009 Zamówienie przyjęte 14/08/2009 Wysłane ALE SIĘ ZDENERWOWAŁAM

Posted

Dzwoniłam do Krakvetu- dzisiaj brakująca karma będzie wysłana do przychodni i bardzo bardzo przepraszali, ale na razie się jeszcze nie ciesze zobaczymy czy wyślą.

Posted

Karolinka nie denerwuj sié tam sá tez tylko ludzie to sié mogá pomylic- ale ty jakbys cos czula :razz:, bo kazalas sprawdzac czy wszytsko jest. No i kurde nie bylo :razz:
A ja na kravet w sumie zlego slowa nie powiem- bo kiedys kupowala karmé dla bezdomnych psiakow-to mi gratis dali ;), wiec raczej wyslá tá karmé na 100% - hm..chociaz psiak w nowym domku- ale moze bedzie na nastepna biede?

Posted

właśnie dostałam wiadomość od znajomej o 7 (tak, siedmiu!) bezdomnych błąkających się psach w "sąsiedniej" miejscowości - tylko 10 km...znów na stację benzynową najpierw:shake:
Karma - jak dotrze - nie zmarnuje się na pewno !

Posted

"Kwity" nareszcie wysłane, mogę więc zrobić rozliczenie:

182,65 kastracja, chipowanie - Fundacja For Animals
150,00 opieka (pobrali za 5 dni, Szarik był 8 dni - dziękujemy:loveu:)
- zapłaciłam z pieniędzy otrzymanych przelewem na konto
w wys. 200,00zł - zostało mi 50 złotych:multi:
50,00 komplet szczepień, książeczka zdrowia psa (wartość:54,-)
- zapłaciłam z pieniędzy otrzymanych prywatnie od znajomej
na pomoc dla Szarika

ode mnie otrzymał jeszcze piękną łańcuszkowo-skórkową smycz i "adresatkę" do obroży - obrożę miał, nie było odważnego, żeby mu zabrał, bo i tak robią ludziska z bezdomnymi psami.

I najważniejsze - gdzie, na jaki cel - przekazać pozostałe 50 złotych?
Potrzeb i wątków jest wiele - komu przelać?

Posted

karma wyszła wczoraj ze sklepu kurierem więc dzisiaj powinna być w lecznicy , co do kasy to musiałam zadzwonić do koleżanki bo jest na urlopie i usłyszałam, że Wy najlepiej wiecie na co tą pozostałą kasę przekazać.
A tak nawiasem to muszę jej na dogo założyć konto bo głupio w czyimś imieniu pisać:eviltong:.

Posted

kardoe napisał(a):
karma wyszła wczoraj ze sklepu kurierem więc dzisiaj powinna być w lecznicy , co do kasy to musiałam zadzwonić do koleżanki bo jest na urlopie i usłyszałam, że Wy najlepiej wiecie na co tą pozostałą kasę przekazać.
A tak nawiasem to muszę jej na dogo założyć konto bo głupio w czyimś imieniu pisać:eviltong:.

Dzwonili z lecznicy - karma dotarła, jutro po nia pojadę.
Dzwoniłam do domku Szarika... jakieś problemy mają, podobno okazuje agresję i chyba tylko pana słucha...
Nie wiem, czy tam jechać - planowałam odwiedziny, ale trochę później, żeby o mnie zapomniał...

Posted

GoskaGoska napisał(a):
wiec Marysiu decyzja nalezy do ciebie

Pomóżcie w decyzji - tyle potrzeb... nie wiem, komu najbardziej polnie ta kasa potrzebna...:shake:
pomocy!:placz:

Posted

Marii czy dalej znajomi są zainteresowani tym pieskiem?

jego nr schroniskowy :1050/09
Pięć lat, pies, duży, owczarek niemiecki. Czujny, aktywny i bystry pies. Dobrze będzie się czuł w roli stróża. Włascicielowi oddany.

jesli tak -to on dalej jest w schronisku

Posted

Znajomi pieska chcą, już podałam im nr telefonu Kikou, może nawet i transport będzie, ale mam problem z Szarikiem...
pani się obawia o zdrowie męża, bo on po zawale, wrażliwy i nerwowy,
a Szarik agresywny - przeskoczył przez płot do sąsiadów i podobno zaatakował małego pieska (lańcuchowego!:-(), atakuje też tę ich sunię (rewanżuje się za "powitanie":evil_lol:), chodzi za mężem cały czas, przez płot za nim nawet na wieś wyskakuje, jeszcze taką stareńką sunię sąsiadów, którą pod bramą dokarmiają ci ludzie Szarik też wściekle obszczekuje (przykład ma z ich suni -sama widziałam, jak na własną matkę ujadała
- ona jest śliczna, ale niezłe "ziółko")
Siedziałam tam Szarikiem ze 3 godziny i był idealnie grzeczny...

Halina- bo tak ma na imię nowa pani Szarika - ma nadzieję, że to się wszystko jakoś "dotrze", ale bardzo się boją oboje, kiedy Szarik gryzie się z Dianą - powiedziałam, że oni sobie krzywdy raczej nie zrobią, ale czy powiedzialam prawdę?
Może znacie jakiegoś psychologa dla piesków?
Biedny Szariczek ostatnio tyle przeszedł - najpierw "koczował" pod blokiem, potem 8 dni w kojcu-klatce, teraz nowy dom i niedobra koleżanka... a kto wie, co przeszedł wcześniej...
On ma wspaniały charakter, zachowywał się idealnie - nie pojmuję, co się z nim dzieje...:shake:

Posted

U Szariczka już wszystko dobrze!:multi:
Szarik szczęsliwy, państwo też!:multi:
Wyobraźcie sobie, że ten pies po schodach nie umiał chodzić:evil_lol:
wczoraj po raz pierwszy wszedł na górę do pokoju swojego ukochanego pana - dzielne psisko:loveu:

Wybieram się do niego w odwiedziny pod koniec tygodnia - przypomniał mi się kremowy terierek przywieziony do mnie przez Kikou razem z Charlim i Bysiem - będę przejeżdżać przez miejscowość, w której on jest - może wizyta "poadopcyjna":cool3: - co na to Kikou?
Jak ostatnio wracałam od SZARIKA, omal do rowu nie wjechałam, tak bardzo rozglądałam się za terenowym autem i jasnym terierkiem... ale widać nie przy głównej ulicy mieszka piesio...
a mieszkańcy myśleli pewnie, że pijany kierowca, i to kobieta!!!!:evil_lol::evil_lol: