Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale on nie ma allegro o adopcje a tego mu najbardziej potrzeba, - a marii ja bym do miniaturki dala inne zdjécié - to oczywiscie moje zdanie, ale trzeba mu ogloszenia robic, bo bez tego to on domku nie znajdzie

Posted

Wczoraj po dwóch nie przespanych nocach i upłakana strasznie - padłam bez siły, z potwornym bólem głowy, nawet komputera nie włączałam - przepraszam za nieobecność:oops:

Byłam dziś u Szarika, ależ mnie radośnie przywitał!:loveu:
poszedł ładnie ze mną na spacer (w kojcu czyściutko, potrzeby załatwił podczas spacerku), reaguje na "siad" i "daj łapę", nie rzuca się na obcych ze szczekaniem - on taki naprawdę zrównoważony, mądry, spokojny:loveu:

Na jutro planują jego kastrację - faktura będzie na Animals - uzgodnione z dziewczyną od nich (dopiero jedną cegiełkę na allegro Szarika sprzedała:shake:)
Jak wydobrzeje po zabiegu czyli za 4-5 dni- szczepienia - tak doktor dziś powiedział.
I wczoraj, i dzisiaj miskę miał pełną - pachniało, aż ja zgłodniałam, a on chyba tęskni i nie ma za bardzo apetytu (albo tak dużo dają mu tam jeść).
Biedak bardziej niż pełnej miski serca potrzebuje - tulił się do mnie, nawet przez chwile brzusio wywalił do miziania:lol::loveu:

Posted

wczoraj późną porą dostałam sms-a z pytaniem gdzie we Wrocławiu można psa obejrzeć - na odpowiedź, że to nie we Wrocku dostałam życzenia, żeby szybko znalazł dom - zaintersowany nie pojedzie tak "daleko"...
Choć bez efektu, to jdnak cieszy mnie jakiekolwiek zainteresowanie - może to początek.... nie będę zapeszać;)

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto zechce poświęcić dla niego swój czas... i to na zawsze - Szarik jest tego wart!:loveu:

Posted

dzis ma troszeczkĘ dobrych wieści nie moze o domku co by byly najlepsze wiesci - ale na konto marii zostało przelane 200zł :loveu: na Szarika od znajomej kardoe niezalogowanej na dogo zostanie tez dla niego wysłana karma i przysmaki świnskie uszy itd :B-fly::B-fly::B-fly::Rose::Rose:
ogromne dzięki i dla kardoe ktora przekazała wieści o Szariku i koleżance o wielkim sercu JESTEŚCIE WIELKIE

Posted

"to naprawdę wspaniały pies" - tak powiedział dziś o Szariku najstarszy doktor w lecznicy, a ja mogę tylko to potwierdzić -wciąż nie mogę pojąć, jak można było tak wyjątkowe stworzenie porzucić na pastwę losu i złych ludzi:shake:, oj, jakbym takiego dorwała:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:...
Bardzo dziękuję za pomoc - jesteście cudowne!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Starsza pani, która mieszka przy lecznicy mówi, że Szarik wyje nocami:-(
pewnie biedak tęskni:-(:-(:-(:-(
za mną też "płacze" jak odchodzę, ale nie tylko on płacze- ja też:placz:

Przytoczę tu treść tego wczorajszego smsa:
"Ech, szkoda, bo niestety nie mam możliwości pojechania do Środy.A wiadomo ze nie ma innej opcji jak poznanie charakteru zwierzaka na żywo. Mam nadzieję, że znajdzie mu pani dobry dom.Bo wygląda na poczciwe i mądre psisko."

Nawet na odległość ludzie widzą, jaki to pies, a właściciel....:angryy:

Posted

Marysiu do lecznicy powędrowało:
Jakbyś mogła kogoś poprosić o sprawdzenie w lecznicy czy wszystko doszło a powinno być:
kurze łapki - 20 szt
ucho wędzone - 5 szt
BRIT Light & Senior 8kg - 1 szt.
HILL'S SP Canine Senior Chicken - puszka 370g - 10 szt.

TYLKO NA RĘKACH NOSIC TĄ PANIĄ CO TAK O SZARIKA ZADBAŁA :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dotarła wpłata - 200 złotych, natomiast paczka do lecznicy i priorytet do mnie -jeszcze nie dotarly:shake: widać, że poczta pracuje dokładnie, a więc długo:evil_lol:

Szarik już po zabiegu,całkiem dobrze to zniósł, pospacerowalismy dziś niemało, a oprócz mnie odwiedziła go cała rodzina, która go dokarmiała pod blokiem - ależ się cieszył biedaczysko! Nawet pobiegał trochę!:lol:
I rozczulił mnie bardzo (za to przeraził tatusia:evil_lol:) - mając przez parę sekund taką możliwość - polizał małego chłopczyka po buzi:loveu: widać, że lubi dzieci, bo nawet tam pod blokiem na osiedlu na złośliwe zaczepki nie reagował, przyglądał się tylko spokojnie dzikim gestom...:angryy:dziecka..

No i niestety troszkę kiepska wiadomość - wiek od 6 do 8 lat- zęby ładne (dlatego sądzilismy, że jest młody raczej) ale przy dokładnych oględzinach widać ich zużycie i stąd taka "wycena" Szariczka.
Za to wspaniały charakter i wielkie psie serce widać już na pierwszy rzut oka - tylko ludzie chyba już zaćmę mają... na sercach, nie na oczach:-(

Posted

Marysiu spokojnie - on nie ma ogloszen za bardzo ja dopiero w przyszly tygodniu mogę się wziąść za jego ogloszenia- przydaloby się wyróżnione allegro za 12,40zl - jak będzie mega ogloszony to można się martwić , ze nikt nie dzwoni- ale teraz to jeszcze nie;)

Ja 10latki chce wyadopotowywac a ty się 7latami przejmujesz

Posted

Mam nadzieję, że spot na pchły i kleszcze jutro dojdzie. Dziewczyny jeżeli tym razem z allegro nic nie wyjdzie to następne zrobię mu wyróżnione - obiecuję.