Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie się osobiście podobało, ale może to dlatego, że przez cały czas jako sekretarz przy stoliczku ;) . Wcale nie uważam, że były kiepskie warunki... strasznie straszyliscie :eviltong: . Gorąco, owszem. Psy na gwałt cienia szukały, ale uważam, że wystawa bardzo udana :cool1:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nugatowa napisał(a):
A co z Jojeckiem? :cool3: Jka mu poszło?

Hmm powiedzmy, że oprócz tego że miał dzisiaj w szystko w d... to na dodatek sędziemu się nie podobał :evil_lol:

Ale potem siedziałam do końca dogów było bardzo miło bardzo gorąco a potem wchodząc dwa razy jeszcze żółtych na ring to wchodziłam już na bosaka:evil_lol:

A jeszcze dodam że Fatum Pangea zakończył

Młodzieżowy Championat Polski:multi:

Posted

blaira napisał(a):
JAk z dojazdami i zaswiadczeniami wkoncu??
Gratuluje wszystkim bez wyjatku:multi:

Przy wejściu tylko wertowali książeczki w poszukiwaniu nie wiadomo czego :roll:

Z dojazdem, hmm my przez przypadek dobrze pojechaliśmy i wmiare dojazd był i zaparkowaliśmy się też bez problemu, ale żadnego oznakowania nie było :shake:

Ogólni eirnggi były po przesuwane bo teoretycznie honorowy miał być tuż przy trybunach a tak się złożyło że był tam gdzie miały byc ringi chyba do 23 włącznie, dla mnie było troche za ciasno w alejkach między ringami bo nie wiadomo było gdzie jest ścieżka a gdzie ring:razz: Wkońcu przy ringu udało nam się znaleźć miejsce i było bardzo fajnie ;-))

ZA CACIB'y były tylko medaliki, żadnych pucharków anie za NPwR ani BOB'y...

Posted

Agama napisał(a):
juz sa pierwsze doniesienia o reanimacji psa na ringu-co bedzie jutro z krotkonosymi

Słyszałam właśnie o tym wale nie wiem co się działo :roll:
Wiem też że ludzie zamykali w samochodach psy i siedziały tam i się dusiły :shake:
Ale brawa dla organizatorów ktorzy wyłapali tam pare takich aut, i SM ściągali i grozili oczywiście wybiciem szyb żeby wyciągnąć psiaki.

Posted

Ja bylam na wystawie i powim ze to co niektory wystawy robia z psami jest okrutne ja przytachalam na wystawe butelki z zamrozona woda 5 litrow wody polewalam psu kark (i tak wysychal wiec przed wejsciem na ring nie bylo problemu) zamykalam go w klateczce mialam szczecie ze bylo miejsce pod dachem w cieniu jednak wzielam takze parasol aby w razie braku cienia klatke po parasolem ciegle wymieniala psiakowi w klateczce butelki z lodem (znajoma miala ladoweczke fajna) zebymial chlodniej ..

tyle o mnie ;P a wracajac do wystawcow.. psy trzymane na sloncu non stop.. woda do picia w sloncu ciagane medzy ringami nie wiadomo po co... psy na slonscu np. przy grilu a pancio sobie wcina kielbaske.. tragedia...!!!! powiem ze wystawa jak dla mnie nie wygladala na wystaawe milosnikow zwierzat ..(oczywiscie nie wszstkich)

a juz najabrdziej rozbroilo mnie jak znajoma z agility zamoczyla psa w wodzie (stala taka jakby beczka z woda) na co 3 panie.. boze i potem bedzie taki brudny.. trzymajac jakies "wypindrzone" pieski oczywiscie w sloncu :/ szkoda gadac..

Organizacja ok. bez opuznien (przynajmnije u mnie)
troche z amale ringi ale dalo sieprzezyc w miejszych rasach w wiekszych troche gorzej..wet. spooko weszlam na paszport :]

Posted

Nie dziwię się wystawcom - przecież wakacje to chyba najbardziej niebezpieczny okres wystaw i oczywiście organizatorzy by mogli przeznaczyć specjalne miejsca gdzie byłoby wystarczająco "cienia" i unikać tak przykrych sytuacji :(

Posted

No i znowu niepotrzebne koszty za zaświadczenia. Może w końcu ktoś się w czółko stuknie??
Mojemu furzakowi pozostaje tylko spryskiwacz i parasol dla ochłody.
A pogody się nie przewidzi, teraz słońce, a na jesieni, czy wiosną śniegi też się zdarzają. Mi się marzą duże, klimatyzowane hale. Tylko gdzie takie są???

Posted

eh, ja osberwowałam najbardziej dogi i dobermany. z dogami było jako-tako (szmaty na ryjkach i plecorach) ale dobki to koszmar ;/ nie mówię już o stylu wystawiania :crazyeye:

generalnie sama jestem zadowolona, nabyłam akcesoria które chciałam, porozglądałam się w interesujących mnie hodowlach, zobaczymy jak będzie jutro.

wiecie może czy z psami niewystawianymi można wejść?

Posted

bilety 20 zł normalny i 5 zł ulgowy.

dokładnych wyników niestety nie pamiętam, mnie oobiście urzekła brązowa ( o dziwo!) dobermanka Schoko startująca w młodzieży - oczywiście zgarnęła wszystko. do berneńczyków miałam dojśc ale utknęłam przy dobkach i dogach:eviltong:

Posted

blaira napisał(a):
acha czyli nie sprawdzaja czy bilet ulgowy to ulgowy, jak dobrze Cie zrozumialam? A przy kasie sie nie czepiali?

nie sprawdzają legitymacji , po prostu kupujesz ulgowy i tyle. a pan ochroniasz wpuszcza Cię za okazaniem biletu. ale to już wydłużone dywagacje, Tobie jako studentowi należy się ulgowy ;)

Posted

aga.aksa napisał(a):
eh, ja osberwowałam najbardziej dogi i dobermany. z dogami było jako-tako (szmaty na ryjkach i plecorach)

Dokłądnie tak, mam zdjęcie mojego dozia który leżał pod parasolem a na nim kładliśmy na całym ciałku mokry ręcznik i na głwie, sama ze sobą na ring zabierałam mokrzusieńkie szmatki i jak trzeba było czekać to kłądłam psu na łeb, a później jak mojego psa wysłałam do domu (sama chciałam sobie pooglądac a dla psa była to poprostu meczarnia, wiec wysłałam z rodziną do domu) to sama korzystałam ze szmatki lub komuś pozyczałam ;-))

Szmatki jak zwykle u dogów sprawdzone i było im znacznie lepiej...