SuperGosia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 karenina napisał(a):No właśnie mój wet twierdzi, ze powinien pobierac opłate w wysokosci 25 zł, i ze jest to w jakis ustawach czy innych paragrafach. No i jeszcze jak sie wystawia jednego psa to do przezycia, ale ja wystawiam zazwyczaj 3 lub 4 .. Dokladnie taka jest oplata w W-wie za zaswiadczenie ;) Quote
Asiaczek Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 SuperGosia napisał(a):Ja na Waszym miejscu bym wziela takowe zaswiadczenie. Moga nie sprawdzac, ale jesli beda - to moga Was nie wpuscic i maja do tego swiete prawo. Z tego, co sie orientuje, to nie oddzial wymysla, iz takie zaswiadczenie jest potrzebne, tylko w zaleznosci od regionu - "gora" (nie jestem pewna czy wlasnie nie wet powiatowy z kims jeszcze - tu niech sie ktos z jakiegokolwiek oddzialu wypowie). SuperGosiu - ja nie wiem, kto to wymyśla, ale na potwierdzeniach przyjecia psów z zagranicy, nie ma ani słowa o jakimkolwiek zaświadczeniu! Potrzebne jest jedyne aktualne szczepienie na wściekliznę!!! I to mnie wpienia!!!:diabloti: Pzdr. Quote
SuperGosia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Asiaczek napisał(a):SuperGosiu - ja nie wiem, kto to wymyśla, ale na potwierdzeniach przyjecia psów z zagranicy, nie ma ani słowa o jakimkolwiek zaświadczeniu! Potrzebne jest jedyne aktualne szczepienie na wściekliznę!!! I to mnie wpienia!!!:diabloti: Pzdr. A, nie wiedzialam. To nieladnie :shake: Ale zaswiadczenia i tak wezme - nie mam wyboru. Asiaczku, mam nadzieje Cie zlapac w sobote i przynajmniej sie przywitac ;) Na miejscu bede pewnie kolo 11, ok. 13 mam ocene, a potem wyruszam Cie poszukac :lol: Quote
jo-jo Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 No to po moich wyliczeniach będe z numerami : 629, 656 i 660 :razz: Quote
daga10011 Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Hm...ja czasem sobie bralam zaswiadczenia o zdrowiu moich psow od weta i nigdy nie byly sprawdzone:roll: -ale ja za te zaswiadczenia nigdy nie placilam:-o .a uwazam ,ze zaswiadczenia moglyby byc wymagane:angryy: .W zeszlym roku z sopotu przywloklam kaszel kennelowy:angryy: .Ja bym wolala isc i badac psy-ale zeby to bylo obowiazkiem-wiekszosc z nas wystawia kilka psow,albo wystawia jedno ale ma wiecej-a taki kennel jest zaraza,kto tego doswiadczyl to wie:-( .Moje psy tydzien pozniej na wystawie wciaz byly zdrowe-a nastepnego dnia zaczely kaszlec:angryy: .oczywiscie mogly pozarazac inne psy,ostrzeglam wlascicieli psow ktore mialy stycznosc z moimi psami-oczywiscie spotkalo sie to z atakiem na mnie:oops: -ale od tej pory jezdze do weta przed wystawami i sprawdzam stan ich zdrowia:roll: Quote
Agasia Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 daga10011 napisał(a):Hm...ja czasem sobie bralam zaswiadczenia o zdrowiu moich psow od weta i nigdy nie byly sprawdzone:roll: -ale ja za te zaswiadczenia nigdy nie placilam:-o .a uwazam ,ze zaswiadczenia moglyby byc wymagane:angryy: .W zeszlym roku z sopotu przywloklam kaszel kennelowy:angryy: .Ja bym wolala isc i badac psy-ale zeby to bylo obowiazkiem-wiekszosc z nas wystawia kilka psow,albo wystawia jedno ale ma wiecej-a taki kennel jest zaraza,kto tego doswiadczyl to wie:-( .Moje psy tydzien pozniej na wystawie wciaz byly zdrowe-a nastepnego dnia zaczely kaszlec:angryy: .oczywiscie mogly pozarazac inne psy,ostrzeglam wlascicieli psow ktore mialy stycznosc z moimi psami-oczywiscie spotkalo sie to z atakiem na mnie:oops: -ale od tej pory jezdze do weta przed wystawami i sprawdzam stan ich zdrowia:roll: Tak moze i powinny być wymagane, ale będąc na polskich wystawach gdzie teoretycznie co druga sobie takiego zaswiadczenia rzada, a zadna nie sprawdza, wlasciciele sami z siebie przestaja po nie chodzic - wystawy do tego sklaniaja, szczegolnie iz wielu musi za nie placic... A moj wet i tak mowi ze tych zaswiadczen juz nie ma i ze jedynie moze mi wlasnie podpisac w paszporcie taka rubryke, ale ze tych rubryk jest malo podpisuje ja tylko nieraz gdy jade na b.dalekie wystawy, gdzie a noz moglby na granicy sie ktos czepic :cool1: Quote
daga10011 Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 to wobec tego zycze kazdemu weta ktory nie zada kasy za take uslugi jak generalne sprawdzenie zdrowia:lol: .Ja swoje psy od historii kennela wole sprawdzac-przynajmniej nie bede miala poczucia winy:roll: .Ale ja za to nie place-wiec upewniam sie tylko;) Quote
joanna Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 A ja mam ostrzeżenie dla wszystkich, którzy zamierzali dojechac na wystawę tramwajem. W czasie weekendu Wołoska zostanie wyłączona z ruchu tramwajowego w związku z remontem torowiska. Kolejne utrudnienie. :angryy: :mad: Quote
Mała_Tybetanka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Joanna zostaje jescze Żwrki i Wigury... ale masz racje...wystawa jest w takim miejscu że wszystko do okola w remoncie :p diabli by ich wzieli z tymi remontami ....teraz akurat.......:mad: Co do weterynarzy to ja dopiero dziś ide sie dowiedziec ile mnie to bedzie kosztowac wolę nie ryzykowac jak sie trafi na sluzbiste to bedzie źle a po drugie to przynajmniej bede znala stan zdrowia swojej suczki. Pozdrawiam Ps dla wszystkich ktorzy dojeżdzają z poza Warszawy samochodami uzbrojcie sie w cierpliwośc duuuuuuża cierpliwośc bo zanim wejdziecie na teren wystawy czeka was zwiedzanie okolicy w celu poszukiwania miejsca parkingowego Quote
joanna Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Podobno akurat z parkingami ma nie być problemu. Bedą dwa dla wystawców i jeden dla publiczności. Pożyjemy zobaczymy. Najpierw jeszcze trzeba będzie na te parkingi dojechać. Quote
nidhogg Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Agasia napisał(a):Tak moze i powinny być wymagane, ale będąc na polskich wystawach gdzie teoretycznie co druga sobie takiego zaswiadczenia rzada, a zadna nie sprawdza, wlasciciele sami z siebie przestaja po nie chodzic - wystawy do tego sklaniaja, szczegolnie iz wielu musi za nie placic... A moj wet i tak mowi ze tych zaswiadczen juz nie ma i ze jedynie moze mi wlasnie podpisac w paszporcie taka rubryke, ale ze tych rubryk jest malo podpisuje ja tylko nieraz gdy jade na b.dalekie wystawy, gdzie a noz moglby na granicy sie ktos czepic :cool1: Teoretycznie sa takie zaswiadczenia, nie w takim stopniu jak byly kiedys, co to niby powiatowy powinien podpisywac. Natomiast na terenie UE zupelnie nie sa wymagane wlasnie te pieczatki z tylu :> Ale tak sie sklada, ze sprawdzjaa je z kolei przy wejsciu na wystawe. Teoretycznie na granicy naszej z UE (grotej de facto nie ma ale jest ;)) pan moze sprawdzic conajwyzej wscieklizne. Quote
blaira Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 No to pieknie .... musze obrac teraz inny kurs bo zamierzalam jechac wlasnie tramwajem :angryy: Ja chyba tez nie zaryzykuje pojade i wezme te zaswiadczenia dla psow zeby sie poprostu niepotrzebnie nie denerwowac:evil_lol: Quote
milamini Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 To ja tak dla rozluźnienia "....śwadectwo zdrowia psa(wydane do 3 dni przed wystawą)." W którą stronę liczyć to "do" od wystawy wstecz (czyli jak wchodzimy w niedzielę to np. sobota może być?), czy normalnie w/g kalendarza i w tym przypadku czwartek byłby ostatnim możliwym dniem. Ja i tak jak trzeba to idę dzień wcześniej. Zawsze przynajmniej tydzień (czyli na jednym świstku dwie wystawy dało się zaliczyć) honorowali. To chyba jakieś lobby wet macza palce. No i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie?? Skoro są równi i równiejsi i nie każdy wystawca musi mieć papier. Ja współczuję tym co muszą włożyć na kilka psów drugie tyle co kosztuje zgłoszenie. A jakby tak na jednym zaświadzczeniu wpisać kilka psów? To może wet policzy za jak za jednego? Quote
Gazuś Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Ja mam dwóch wetów u siebie - u jednego płace (bo bada psa0 a drugi tylko patrzy "noo, zdrowy" i wystawia za friko świastek. Wolę tego drugiego :cool3: Quote
Ludek Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 joanna napisał(a):A ja mam ostrzeżenie dla wszystkich, którzy zamierzali dojechac na wystawę tramwajem. W czasie weekendu Wołoska zostanie wyłączona z ruchu tramwajowego w związku z remontem torowiska. Kolejne utrudnienie. :angryy: :mad: No to rewelacja :angryy: Quote
Ludek Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Cavisia napisał(a): W Warszawie bardzo rygorystycznie pilnują tych zaświadczeń. Na wrześniowej krajówce, sprawdzali przede wszystkim to właśnie. Mi nie sprawdzali. Quote
SuperGosia Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Ludek napisał(a):Mi nie sprawdzali. A mnie tak :evil_lol: Quote
Hexi Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 jo-jo napisał(a):A pewnie że wiem :evil_lol: Jojek ma jakiś tam numer i sama już nie pamiętam :evil_lol: A Ciukoskiej to na wystawie odbiore tak jak i Fisii:razz: Jojo ty potworze :evil_lol: jak wiesz to pisz nie daj sie prosic :) Quote
Agappe Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 no to zadzwoniłam dzisiaj do oddziału w wwie i poruszyłam cały zwiazek pytaniem co musi miec pies nie zgłoszony na wystawe a prezentowany na mp.. pierwsza pani powiedziała mi, ze nie wie i powiedziała żebym poczekała po czym odłożyła słuchawke.. druga pani powiedziała mi, ze pies musi być zgłoszony na wystawe.. powiedziałąm, ze w regulaminie jest inaczej.. zajrzała do regulaminu, który dotarł do nich dopiero dzisiaj i zaczeła sie interpretacja właściwego punktu... głównym ich problemem jest to, że każdy pies który ma być na wystawie powinien być ujęty w katalogu.. czy to w swojej rasie czy to w rubryce mp.. tyle tylko że na tej wystawie nie ma rubryki mp.. i zaczyna sie problem.. jak ustalą jak to interpretować mają do mnie oddzwonić.. swoją drogą nigdzie nie ma napisane do wiadomosci publicznej że pies musi miec książeczke zdrowia i świadectwo zdrowia.. takie rzeczy przychodzą tylko jesli pies jest zgłoszony... Quote
Gazuś Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Agappe, jest pełno osób, które chodza na MP z psami nie zgłoszonymi i nie ujętymi w katalogu, więc musza Was wpóścić :lol: A jak coś, to stały kit - potwierdzenie nie dosżło, odbiore w sektetariacie :lol: Quote
Agappe Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Gazuś napisał(a):Agappe, jest pełno osób, które chodza na MP z psami nie zgłoszonymi i nie ujętymi w katalogu, więc musza Was wpóścić :lol: A jak coś, to stały kit - potwierdzenie nie dosżło, odbiore w sektetariacie :lol: najpierw jestem ciekawa co ta związkowa burza mózgów przyniesie i do czego dojdą ;) Quote
Asiaczek Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 SuperGosia napisał(a):A, nie wiedzialam. To nieladnie :shake: Ale zaswiadczenia i tak wezme - nie mam wyboru. Asiaczku, mam nadzieje Cie zlapac w sobote i przynajmniej sie przywitac ;) Na miejscu bede pewnie kolo 11, ok. 13 mam ocene, a potem wyruszam Cie poszukac :lol: SuperGsia - baski są wystawiane o 12.15, ale - niestety - nie znam nr ringu.:razz: Ale po ocenie będę grzecznie czekała na Ciebie. Do zobaczenia. Pzdr. Quote
SuperGosia Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Asiaczek napisał(a):SuperGsia - baski są wystawiane o 12.15, ale - niestety - nie znam nr ringu.:razz: Ale po ocenie będę grzecznie czekała na Ciebie. Do zobaczenia. Pzdr. Asiaczku, bron Boze specjalnie na mnie nie czekaj przy ringu, bo nie wiadomo, czy nie bedzie opoznien, a nie ma sensu, zeby Ci sie psy "zagotowaly" (skwar ma byc okropny), chyba ze jestescie dobrze zabezpieczeni. Ja i tak sie bede starala Cie znalezc, zeby chociaz powiedziec "Czesc, to ja, a to moj paszkudnik maly" :evil_lol: Sprawdze w katalogu, jakie masz numerki i jakos Was namierze lub po prostu bede zaczepiac wszystkie baski - ja tam nie mam oporow :lol: Quote
Asiaczek Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Hihihi... Ja - dla łatwiejszego rozpoznania - będę miała metalową klatkę i/lub plastikowy kennelik na niej. Generalnie biorę 4 baski: 4 młode rudzielce, dorosły trikolor i dorosły Gusio-pręgusio. Pzdr. Quote
SuperGosia Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Asiaczek napisał(a):Hihihi... Ja - dla łatwiejszego rozpoznania - będę miała metalową klatkę i/lub plastikowy kennelik na niej. Generalnie biorę 4 baski: 4 młode rudzielce, dorosły trikolor i dorosły Gusio-pręgusio. Pzdr. Jak zobaczysz rudawa kobite lat 30 z malym czarnym jamnikiem pytajaca sie psa: "No i po co ciagniesz?" ew. mowiaca znudzonym tonem:"Okruszku...", to krzycz - bedzie to SuperGosia we wlasnej osobie. Bo to-to moje to tylko na ringu potrafi chodzic na ringowce, a poza nim jest psem straszne lubiacym integracje z innymi czworonogami :evil_lol: Quote
Recommended Posts