Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

banjo napisał(a):
mam pytanie bo w zgłoszeniu jest napisane, ze między 7-9.30 wydawane są katalogi. Czy rzeczywiście tylko w tych godz można się po nie zgłosic? i czy trzeba już z psem? bo my wystawiamy się dopiero o 12.20
My się wystawiamy po godz. 13 i nie mam najmniejszego zamiaru taszczyć swojego futrzaka na wystawę wcześniej :evil: Ma być gorąco i nie będę go narażała na męczarnie. Najwyżej nie będę miała katalogu :roll:

Posted

W razie czego bez katalogu też można??? (wiecie to moja pierwsza wystawa i trochę się gubię) :roll: ...nie wiem za bardzo od czego zacząć, gdzie iść itd :lol:

Posted

Katalog to włściwie spis wystawianych psów + namiary na wystawców + plan sędziowania i ringów oraz program wystawy. Jeśli sprawdzisz sobie plan sędzowania dostępny na stronie Oddziału to wiesz którego dnia, na którym ringu i o której godzinie będzie oceniana twoja rasa i katalog nie jest ci do szczęścia potrzebny. Zakładam że masz juz numer startowy, bo bez tego nie wejdziesz na ring.

Posted

joanna napisał(a):
Zakładam że masz juz numer startowy, bo bez tego nie wejdziesz na ring.
No i nie pamiętam czy z potwierdzeniem zgłoszenia przyszedł też numerek startowy :roll:
Ja kiedyś wyrzuciłam numerek, bo zapomniałam, że będzie mi potrzebny na parę hodowlaną, ale bez problemu wydali mi nowy w sekretariacie :D

Posted

Ten upał nas zabije :-? my wchodzimy penwie koło 12, ale o 10 są sedziowane Yorki na innym rongu, wiec też chcemy być, a zeby pogadać z wystawiajacymi to trzeba koło 9 rano być :-? Eh wymęczymy się, nie wspomne już o psach (ee tzn psie :lol: )

Posted

taka duza naklejka czerwona z nr dużym i napisem Hill's (światowy lider w dietetyce weterynaryjnej) to nr startowy tak? :wink: :roll: :oops:

Posted

[quote name='Matagi']Adda! :P A nie napisałabyś mi "wytycznych" jak dojechać na wystawę ,będę jechać z Białegostoku......plisssssssssssss :D :D :D :D

Oooooooo, tu tylko adda może pomóc. Musisz przejechać przez całą Warszawkę i jeszcze Wisłę przekroczyć. Przechlapane 0X
Adda, pisz! 8)

Posted

Co prawda moje tłumaczenie nie umywa się do Addy, ale spróbuję. Po wjeżdzie do Warszawy musisz trafić na most Grota - Roweckiego (po prawej stronie widać elektrociepłownię Żerań), przejeżdzasz Wisłę i cały czas jedziesz prosto ul Armii Krajowej. Jedziesz, jedziesz, przy cmentarzu trasa skręca w lewo, przejedziesz przez lasek i musisz zacząć uważać, po prawej stronie jest park i na dużym skrzyżowaniu trzeba skręcić w prawo w Górczewską, dalej prosto i za Tesco w prawo w Lazurową ( na skrzyżowaniu jest po lewej stacja benzynowa). Tam już kawałeczek prosto i powinno być widać ludzi a psami.

Podaję też link do strony z fajnym planem miasta
http://um.warszawa.pl/mapa/

Posted

[quote name='Mokka'][quote name='Matagi']Adda! :P A nie napisałabyś mi "wytycznych" jak dojechać na wystawę ,będę jechać z Białegostoku......plisssssssssssss :D :D :D :D

Oooooooo, tu tylko adda może pomóc. Musisz przejechać przez całą Warszawkę i jeszcze Wisłę przekroczyć. Przechlapane 0X
Adda, pisz! 8)
O w mordę jeża :o
Sie postaram :oops:

Se normalnie jedziesz. Wjeżdżasz do Marek. One tak się ciągną i ciągną. A ulica nazywa się al. marsz. Józefa Piłsudskiego :lol:
Jadziesz. Jak zobaczysz w dali, że po lewej stronie jest Makro Cash and Carry, a po prawej w dali Real, IKEA, Media Markt, a tuż przed tymi sklepami duży rozjazd, to skręcisz w prawo (chyba to będzie na Bródno). Jesteś na trasie Toruńskiej. Dygasz se tą toruńską, dygasz, mijasz takie duże skrzyżowanie cały czas prosto i wjeżdżasz na most Grota-Roweckiego. Teraz jesteś na Al. Armii Krajowej. To jest Żoliborz (...zielony Żoliborz, pieprzony Żoliborz... jak śpiewa Muniek). Za jakiś czas masz duże skrzyżowanie z wiaduktem, Ty przejeżdżasz dołem prosto. Za chwilę następne skrzyżowanie, nie wjeżdżaj na wiadukt, tylko wjedź na pas prawy, żeby pod wiaduktem skręcić w prawo w ul. Broniewskiego. Jadziesz se Broniewskiego prosto aż do końca. Jak dojedziesz do końca to skręcisz w lewo (wiem, że w lewo trudniej niż w prawo, ale dasz radę :lol: ). Ulica w którą skręcisz nazywa się Reymonta i zaraz przejdzie w Powstańców Śląskich. Jesteś już na Bemowie. To dobrze :D
Miniesz po lewej stronie Carrefour, jadziesz dalej. Trzymasz się prawego pasa, bo będziesz skręcać w prawo w ul. Radiową. Nie powiem Ci, na których światłach, bo teraz porobili ich tam od groma. Jak se skręcisz w Radiową to jadziesz prosto, aż do takiego dziwnego skrzyżowania, na którym to skrzyżowaniu skręcisz w lewo pod takim ostrym kątem, prawie jakbyś zawracała, to taki dziób jest :roll: Jesteś już na ul. Kaliskiego. I dosłownie parę metrów jadziesz i skręcasz w prawo w ul. Gąsiorowskiego, do końca, w lewo i jest nasza sławetna Kartezjusza, a Ty stoisz w korku :lol:
Ufffffffffff............. ciekawe czy dasz radę :roll:

Posted

[quote name='Matagi']Adda! :P A nie napisałabyś mi "wytycznych" jak dojechać na wystawę ,będę jechać z Białegostoku......plisssssssssssss :D :D :D :D

O ty niedobra :wink:
Kilka stron wczesniej napisałam Ci jak dojechać na wystawę. Zapomniało się a ja się tak natrudziłam :wink:

Posted

Ja dobra,tylko dziś lekko rozkojarzona :lol: :wink: Dzięki za pomoc!!!! :P :P :P Tak prawdę mówiąc,to mi trzy wskazówki,to też może być za mało.... :oops: ja mam jakieś takie dziwne do zapamiętywania drogi :wink: jak mi ktoś tłumaczy,/przeważnie na żywo tak jest/to ja od razu ......zapominam :oops: :wink: Wasze wskazówki sobie wydrukuję i będę czytać po drodze. :wink: Bo ja nie prowadzę,nie zdurniałam żeby prawo jazdy wyrabiać :wink: ,wolę jak moją doope wożą :lol: :wink: I pifko mogę sobie na wystawie wypić :wink:

Dzięki raz jeszcze! :P Idę zaraz prać Okiiego i Ojo :P Przerażenie mnie ogarnia jak zobaczę Okiiego po kąpieli 8) Może być podobny do Xolo.... :wink:

Posted

[quote name='Matagi']Dzięki raz jeszcze! :P Nie ma za co :roll:

Idę zaraz prać Okiiego i Ojo :P Przerażenie mnie ogarnia jak zobaczę Okiiego po kąpieli 8) Może być podobny do Xolo.... :wink:

Jakimś szyfrem mówisz :roll: :D

Posted

Matagi napisał(a):

Dzięki raz jeszcze! :P Idę zaraz prać Okiiego i Ojo :P Przerażenie mnie ogarnia jak zobaczę Okiiego po kąpieli 8) Może być podobny do Xolo.... :wink:

A musisz go prać. Ja Bimbkowi tylko białe częsci myję a resztę... to wiesz już jak.

Posted

[quote name='adda'][quote name='Matagi']Dzięki raz jeszcze! :P Nie ma za co :roll:

Idę zaraz prać Okiiego i Ojo :P Przerażenie mnie ogarnia jak zobaczę Okiiego po kąpieli 8) Może być podobny do Xolo.... :wink:

Jakimś szyfrem mówisz :roll: :D

Już tam szyfrem.... :wink: xolo to taki łysol z Meksyku rodem,a ja mogę mieć japońskiego łysego po kąpieli :wink: :wink: :wink:

Posted

Matagi to będziesz na wystawce jutro czy w niedziele? Mam nadzieję, ze w niedziele to moze byśmy się spotkały :lol: ?
Jak zobaczysz zbłąkaną dziewczynkę ubraną na biało to pewnie będe ja ;) 8)