Ludek Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 dorotal napisał(a):Dostalam potwierdzenie z Warszawy. Niestety ujeli tylko moją ostatnia wplate za wystawe, a o wplatach na odwolana wystawe to zapomnieli :evil: Cos czuje ze kolejki w Warszawie beda ogromne :cry: U mnie niestety też nie ujeli wpłaty za odwołaną wystawę kwietniową :evil:, do tego na potwierdzeniu jest napisane, że do sekratariatu należy zgłosić się do godz. 9.00, a na ring wchodzimy o 12.40 więc czeka mnie kilka godzin męczenia psa. :evil: Do tego na wystawie bedę sam i nie bardzo wiem jak sobie poradzę :-? . Quote
mar Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 A dawaliście do zgłoszenia xero dowodu wpłaty za kwiecień? Quote
PATIszon Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Ludek'] Do tego na wystawie bedę sam i nie bardzo wiem jak sobie poradzę :-? . Ludek zawsze myslalam, ze jestes kobieta.....? 8) Poza tym, nie bedziesz sam/a. Ja tam kwitne od rana wiec bedzie czas na zamienienie slowa... :wink: Quote
Flaire Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 dorotal napisał(a):Dostalam potwierdzenie z Warszawy. Niestety ujeli tylko moją ostatnia wplate za wystawe, a o wplatach na odwolana wystawe to zapomnieli :evil: Cos czuje ze kolejki w Warszawie beda ogromne :cry:A u mnie na odwrót - pies, który był opłacony ostatnim razem dostał potwierdzenie opłacone, a pies, którego zgłosiłam i opłaciłam tym razem ma nieopłacone! Quote
Flaire Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 PATI, a nam będziesz kibicować? 13:30, obie dziewczyny zgłoszone (czy Ty w ogóle kiedyś poznałaś Api?) Quote
Ludek Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='PATIszon'] Ludek zawsze myslalam, ze jestes kobieta.....? 8) :lol: [quote name='PATIszon']Poza tym, nie bedziesz sam/a. Ja tam kwitne od rana wiec bedzie czas na zamienienie slowa... :wink: Mam nadzieję. :D A piszesz się na tragarza? :lol: Jak uda mi sie skombinować auto, to planuję zabrać klatkę, która jest ciężka jak 100 diabłów, do tego inne akcesoria i Milo, który jak zobaczy tyle psów to rękę ze stawu mi wyrwie. :roll: Quote
Flaire Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 ee tam, Ludek, dasz se radę... :wink: Ja dałam radę sama z dwoma dużymi psami, dwoma super-cięzkimi klatami plus akcesoriami, to Ty z jednym małym pieskiem i klateczka dla niego dasz radę na pewno. :wink: Quote
Ludek Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Flaire napisał(a):dorotal napisał(a):Dostalam potwierdzenie z Warszawy. Niestety ujeli tylko moją ostatnia wplate za wystawe, a o wplatach na odwolana wystawe to zapomnieli :evil: Cos czuje ze kolejki w Warszawie beda ogromne :cry:A u mnie na odwrót - pies, który był opłacony ostatnim razem dostał potwierdzenie opłacone, a pies, którego zgłosiłam i opłaciłam tym razem ma nieopłacone! Juz wyobrażam sobie, co sie będzie działo przed sekretariatem. :-? Quote
Diana14 Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Dzięki propozycji lidush, której serdecznie dziękuję, jade na wystawę do Warszawy w niedzielę. Wystawiam dwa pieski (nie swoje) więc jeśli ktoś chciałby pomocy przy pokazaniu zwierzaczka to chętnie służę :lol: Quote
Ludek Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Flaire napisał(a):ee tam, Ludek, dasz se radę... :wink: Ja dałam radę sama z dwoma dużymi psami, dwoma super-cięzkimi klatami plus akcesoriami, to Ty z jednym małym pieskiem i klateczka dla niego dasz radę na pewno. :wink: Piesek mały, ale za to w klatce 2 Misie się zmieszczą. :lol: Jeśli ta super-ciężka klatka, to ta którą Mokka miała dla Misi ostatnio w Laskach, to ja takich i 10 moge tachać. :lol: Po noszeniu mojej zakwasy miałam przez kilka dni. Ćwiczenia mi się kłaniają. :D Quote
Flaire Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Ludek napisał(a):[Jeśli ta super-ciężka klatka, to ta którą Mokka miała dla Misi ostatnio w Laskach, to ja takich i 10 moge tachać. :lol: Ludek, tylko że tamta klatka to nie była klatka Misi, tylko Moni. :lol: :lol: :lol: Misi klatka jest słynna... między innymi z tego że ciężka, jak ch*****. Służy mi również jako stół trymerski. Ludzie, którzy mnie nie znają, poznają mnie na wystawach po tej klatce. Tak ciężkich klatek w Polsce nie znajdziesz. :wink: Zresztą jak chcesz to dam Ci spróbować. :wink: Ale przyznam się, że mam do niej wózek - inaczej nie dałabym rady. Taki wózek jest stosunkowo prosty w konstrukcji - jeśli masz czas przed wystawą, to może warto o czymś takim pomyśleć. Quote
Flaire Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Na tym zdjęciu nieźle widać moją klatkę (trymuje na niej aga_o, nie ja): Można na niej również na przykład usiąść: Quote
Ludek Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Flaire napisał(a):Ludek napisał(a):[Jeśli ta super-ciężka klatka, to ta którą Mokka miała dla Misi ostatnio w Laskach, to ja takich i 10 moge tachać. :lol: Ludek, tylko że tamta klatka to nie była klatka Misi, tylko Moni. :lol: :lol: :lol: Misi klatka jest słynna... między innymi z tego że ciężka, jak ch*****. Służy mi również jako stół trymerski. Ludzie, którzy mnie nie znają, poznają mnie na wystawach po tej klatce. Tak ciężkich klatek w Polsce nie znajdziesz. :wink: Zresztą jak chcesz to dam Ci spróbować. :wink: Ale przyznam się, że mam do niej wózek - inaczej nie dałabym rady. Taki wózek jest stosunkowo prosty w konstrukcji - jeśli masz czas przed wystawą, to może warto o czymś takim pomyśleć. Będę się rozgladać za Tobą ze słynna klatką :lol:. Wiem, że konstrukcja jest prosta, tylko klatka nie moja. Przymierzam się do kupna mniejszej jak tylko będę mieć przypływ gotówki. Quote
paola Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 witajcie widze, ze super tlumaczycie dojazdy :D mozliwe, ze gdzies tutaj jest to czego potrzebuje, ale nie moge znalezc i wybaczcie, ze pytam w takim razie, ale zalezy mi... niestety, ale ja jade pociagiem i w takim razie chcialabym sie zapytac na ktorym dworcu wysiasc, zeby bylo najblizej i jakim autobusem sie tam dostac, bo siedze juz dlugo nad mapami w necie i nie moge znalezc :( bylabym baaaaardzo wdzieczna za pomoc :D aha i ktos tu jeszcze pytal o bilety ulgowe - studentow tez obejmuja? Quote
Mokka Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Wysiądź na dworcu Warszawa Centralna i stamtąd masz 2 autobusy - 105 i 109 prawie pod samą wystawę. :D http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=22594&postdays=0&postorder=asc&start=270 Quote
joanna Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Paola, najlepiej jak wysiądziesz na dworcu Warszawa Centralna, a dalej to już tak jak napisał Baskomaniak: Z Dworca Centralnego autobus 105 odjazdy: 7 - 17, 42 8 - 05, 29, 51 9 - 13, 35, 57 10 - 17, 36, 56 11 - 16, 36, 56 (czas przejazdu ok. 29-34 minut) lub autobus 109 (też z Centralnego) odjazdy: 7 - 00, 26, 51 8 - 14, 37 9 - 00, 23, 43 10 - 03, 23, 43 11 - 03, 23, 43 (czas przejazdu ok. 26-33 minut.) Oba zaczynają swoje kursy z Dw. Centralnego (przystanek "DW.CENTRALNY 18") i w obu przypadkach przystanek obok wystawy to: "WAT 02" lub "ARCHIMEDESA 02" (nie potrafię powiedzieć, który z nich będzie bliżej wystawy) Myślę, że 109 może być luźniejszy z uwagi na to, że następny przystanek po "ARCHIMEDESA 02" to już koniec trasy. Pozdrawiam. Co do ulgowych, to ja mając legitymacje studencką zawsze płaciłam ulgowy. Wydaje mi się że legitymacja studencka nie uprawnia do zniżki dopiero po ukończeniu 25 roku życia. I jeszcze jedno, psy w Warszawie jeżdzą komunikacją miejską za darmo! Quote
asher Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 [quote name='joanna']Wydaje mi się że legitymacja studencka nie uprawnia do zniżki dopiero po ukończeniu 25 roku życia. Uprawnia i po czterdziestce i po szećdziesiątce też :wink: Nie ważne ile masz lat, jeśli jesteś studentem, to jeździsz autobusami, tramwajami i metrem za połowę ceny. Oczywiście trzeba miec ważną legitymację ze sobą. Ustawa z dnia 12 września 1990 r. o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr. z dnia 27 września 1990 r.) Art. 153. (167) Studentom przysługuje prawo do korzystania z 50% ulgi w opłatach za przejazdy środkami komunikacji miejskiej. W Warszawie psy i bagaż jada za darmo :D Quote
banjo Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 mam pytanie bo w zgłoszeniu jest napisane, ze między 7-9.30 wydawane są katalogi. Czy rzeczywiście tylko w tych godz można się po nie zgłosic? i czy trzeba już z psem? bo my wystawiamy się dopiero o 12.20 Quote
paola Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 kochani, BARDZO Wam dziekuje :)) szczerze mowiac myslalam, ze nie ma dojazdu jednym autobusem. bardzo mi pomogliscie :) a o te bilety sie pytam, bo czasem jest tak, ze ulgowy tylko dla dzieci ;) ale to tez super :) Quote
blaira Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 [quote name='asher'][quote name='joanna']Wydaje mi się że legitymacja studencka nie uprawnia do zniżki dopiero po ukończeniu 25 roku życia. Uprawnia i po czterdziestce i po szećdziesiątce też :wink: Nie ważne ile masz lat, jeśli jesteś studentem, to jeździsz autobusami, tramwajami i metrem za połowę ceny. Oczywiście trzeba miec ważną legitymację ze sobą. Ustawa z dnia 12 września 1990 r. o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr. z dnia 27 września 1990 r.) Art. 153. (167) Studentom przysługuje prawo do korzystania z 50% ulgi w opłatach za przejazdy środkami komunikacji miejskiej. W Warszawie psy i bagaż jada za darmo :D Asher jest niestety inaczej studentem mozna byc przez cale zycie jednak ulga obowiazuje do 25 roku zycia 50% pzniej trzeba niestety jezdzic na normalnych :-? Quote
paola Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 wlasnie nie, zmienili, ze teraz nie ma tej granicy wieku, wystarczy miec legitke, no ale chyba dziennych. nie wiem. ale mowie, ostatnio wchodzilam do jakiegos zamku i tam musialam normalny, bo ulgowy byl tylko dla dzieci. no wlasnie, bo nie wiem, chyba zle napisalam... chodzilo mi o ulgowy na wystawe, ale w takim razie pewnie tez mi przysluguje. Quote
eurydyka Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 gdzie mozna zobaczyc w jakich godzinach sa konkretne rasy? Quote
blaira Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 ehhh to ZTM ja tam sie ciesze ze za psa nie place :P a ulgowy wydaje mi sie ze na wystawe obowiazuje legitymacje masz 8) ale przy kasie Ci powiedza jakby co Quote
blaira Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 http://www.zkwarszawa.org.pl/ tam mozna sciagnac w wordzie Quote
paola Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 tez tego szukalam ;) a planie sedziowania. chociaz nie wiem czy sie tak wyrobia http://www.warszawa.zkwp.pl/ Quote
Recommended Posts