rotek_ Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 po ostatniej stracie zółtej obróżki która rozerwała się na spacerze, Agent dostał dzisiaj nową niebieską wygląda jak mały elegant a poza tym to rodzynek w damskim boksie Quote
_ogonek_ Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 a tam rodzynek! Wy tu od razu go od rodzynków :evil_lol: On jest boski!!! Nie żaden malusi rodzynek :D Quote
rotek_ Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 czy ktoś mógłby napisać tekat na alllegro wystawię chlopakowi tylko zupełnie nie mam czasu żeby zająć się tym Quote
_ogonek_ Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Napiszę na wieczór. I tak mam ogłoszeń do porobienia troszkę... Quote
rotek_ Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 u mnie allegro, alegratka, autogielda Quote
rotek_ Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Zauważyłam że Agent uwielbia drapanie po ....hmmm...właściwie po czymś co jest pomiędzy mostkiem a gardłem:diabloti: unosi wtedy głowę wyyysoko do góry i aż mruczy:evil_lol: jest fantastycznym psem.....pewnie gdybym miała tylko możliwości nawet nie zastanawiałbym się nad jego adopcją Quote
rotek_ Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 prosze zaglądajcie do agenta...to psiak który niesamowicie podbił moje serce:-( prosze o jakiś tekst dla dziadka ...porobię mu ogłoszenia gdzsie się tylko da:-( Agent całiek dobrze znosi inne psy, koty po przeprowadze nowych psów do boksu zachował się wzorcowo Dzisiaj jak z A&S siedzieliśmy w boskie "małych' agent wprost wtulal się albo we wmnie albo w adę to złoty psiak Quote
fiorsteinbock Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Co tu taka cisza? CIOTECZKI :roll: Agencik jest starsznie samotny :-( Quote
rotek_ Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 poprosiłam o tekst dla agencika chłopak ginie w tłumie psiaków nikt kto przychodzi do schroniska nie zauważa psiaka, gdyż inne szalone psu skutecznie odpychają go od krat boksu:-( Quote
majqa Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Rotek, nie wiem, czy o coś takiego szło... Uśmiech wzbudza jedynie jego imię. Agent. Łapka za łapką szedł przez życie, boleśnie kaleczony obojętnością. Nie tylko, że nie otarł się o bramy raju, jakim dla przeciętnego psa jest człowiecze ciepło i poczucie bycia użytecznym, ale nigdy nie przestąpił progu normalności. Wiecznie niczyj, ciągle zbędny. W kwiecie wieku (7 - 8 lat) "dostąpił zaszczytu" dołączenia do jemu podobnych, schroniskowych zwierząt, stając poza nawiasem znikomych choćby szans na odmianę losu. Stąd przecież wychodzą nieliczni, ci urodziwi lub ci, do których dziwnym zbiegiem okoliczności uśmiecha się szczęście, a na to tak trudno liczyć. Agent, bo o nim tu mowa, ma po swojej stronie moc atutów. By mogły one jednak ujrzeć światło dzienne, musi pojawić się ludzka wola, która sprawi, że ktoś zechce go poznać, a tym samym dostrzec wspomniane walory. W schronisku określany jest mianem wzorcowego psa - posłuszny, delikatny, przychylny współbraciom niedoli (psy, koty), łagodny, a co najważniejsze tak przejmująco wpatrzony w człowieka, jakby wciąż oczekiwał, że w tej dwunożnej istocie tkwi magiczna przepustka do... No właśnie, przepustka do czego? Tym czymś jest dom z prawdziwego zdarzenia, a takiego Agent, psiak o zawadiackim błysku oka, nigdy nie doświadczył. Jest na to jeszcze czas ale jego upływ daje się we znaki naszemu bohaterowi. Z coraz większym smutkiem odprowadza on spojrzeniem wybrańców, kroczących z dumnie podniesionymi głowami, zwieńczonymi wianuszkami zwycięstw nad bezpańskością. Z podkulonym ogonkiem odwraca się wtedy, nie chce widzieć bowiem stali krat, oddzielających go od odchodzących, odwraca się i po to, by nikt nie dostrzegł toczących się po jego pyszczku łez bólu, niezrozumienia, tęsknoty i...zazdrości. Jemu wciąż nie jest dane podzielić radości i dumy wspomnianych! Zwracamy się do Państwa z prośbą o podarowanie odrobiny miłości Agentowi! Jego przeszłości nie da się odwrócić ale można ofiarować mu lepszą przyszłość. Leży to w zasięgu możliwości wrażliwych na zwierzęce cierpienia serc. Czy choć jedno z nich zechce zabić mocniej dla Agenta??? Osoby zainteresowane losem psiaczka proszone są o kontakt pod numerem tel. 0- 510433322 lub drogą mailową, pisząc na adres schronisko-uciechow@31.pl Quote
rotek_ Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [LEFT]na weekendy nigdy mnie nie ma[/LEFT] [LEFT]W weekend też Agent znalazł nowy dom[/LEFT] [LEFT]Rano przyjechali ludzie z zapytaniem czy w schronisku nadal przebywa psiak o imieniu Agent, gdyż chcieliby go adoptować.[/LEFT] [LEFT]Pani na samą myśl o zobaczeniu psich schroniskowych mordek miała łzy w oczach więc Agent przyszedł do biura to była już tylko formalność, od pewnego czasu i tak planowali adopcję Agnecika pani wyciągła dokumenty i z uśmiechem powiedziała "bierzemy go!"[/LEFT] [LEFT]Agent będzie miał do towarzystwa dwie suczki przygarnięte z ulicy oczywiście wysterlizowane[/LEFT] [LEFT]jak odjeżdzali właściciele Agenta powiedziały tylko między sobą "dziewczynki będą zaskoczone" to dopiero będzie niespodzianka[/LEFT] [LEFT]dla mnie największym prezentem jest jego dom....bo dla każdej osoby pomagającej w schronisku największym marzeniem jest aby to jego ulubieniec znalazł dom[/LEFT] Quote
kamilawa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Agenciku! Nie wierzę! Bardzo się cieszę ! Powodzenia maluchu! :loveu::multi: Quote
_ogonek_ Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Agent ciesze sie jak durna od paru dni! :loveu: Quote
Recommended Posts