Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zuzlikowa napisał(a):

Tak szczerze mówiąc...poprosiłabym reporterów TV,by raz jeszcze zrobili reportaż z tej ubojni,ale teraz z pokazaniem tego w jakich warunkach higienicznych była prowadzona cała działalność,w jakich warunkach przechowywano smalec...poinformowałabym o ognisku parwo...pogadałabym z lekarzami o tym jaką to zawartość, ponad smalec,zawierają te produkty:-(...może kilka osób miałoby...odruch wymiotny!

słuszna uwaga - jak można kupować taką bombę biologiczną, produkowaną na kupie gnoju - dosłownie i jeszcze wierzyć w leczniczą moc tego paskudztwa:flaming:

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny jutro będę chciała zrobić badania temu benkowi u mosii. Tam może być nieciekawa wątroba. Zobaczymy co wyjdzie. Wyniki będą od razu i zaraz Wam podam. Zrobię jemu kilka zdjęć telefonem i prześlę Zuzlikowej. Popatrzcie na karmy odchudzające i jakieś ewentualnie preparaty wspomagające, Soema twój błonnik byłby chyba dobrzy dla całej czwórki. Po ile on jest, bardzo drogi?

Posted

Kamila_s napisał(a):
Dziewczyny mam jedna Pania chetna do adopcji Benka;);)
do kogo mam dac namiar????????????;);)

Ciotka, psy na dzień dzisiejszy nie są kwalifikowane do adopcji. Ale trzymaj kontakt.

Posted

[quote name='LACRIMA']Dziewczyny jutro będę chciała zrobić badania temu benkowi u mosii. Tam może być nieciekawa wątroba. Zobaczymy co wyjdzie. Wyniki będą od razu i zaraz Wam podam. Zrobię jemu kilka zdjęć telefonem i prześlę Zuzlikowej. Popatrzcie na karmy odchudzające i jakieś ewentualnie preparaty wspomagające, Soema twój błonnik byłby chyba dobrzy dla całej czwórki. Po ile on jest, bardzo drogi?
On jest tani, w porównaniu do wszystkich specjalistycznych karm.
BŁONNIK - SUPLEMENT DIETY DLA ZWIERZĄT
Kilogram kosztuje ok. 20zł, a jest dosyć wydajne.
Już z DT z Krk o tym rozmawiałam wcześniej.

Posted

cytuje

Kamila_s

jesli masz kogos chetnego na benka ..nie czekajmy mamy mase bernardynów do wyboru do koloru

te z tzw ubojni musza poczekać a te co mam na mysli sa do adopcji na już >>>>.

kontakt do Zuzlikowej i Lactrimy super

Posted

A&S napisał(a):
LACRIMA, jeśli się nie mylę Stefek dostawał ten błonnik.

Przecież Lacrima wie, tylko ja go wtedy zamawiałam.

Czy wiadomo coś o DS dla Berty? Kiedy by miała jechać i gdzie?

Posted

[quote name='ANETTTA']cytuje

Kamila_s

jesli masz kogos chetnego na benka ..nie czekajmy mamy mase bernardynów do wyboru do koloru

te z tzw ubojni musza poczekać a te co mam na mysli sa do adopcji na już >>>>.

kontakt do Zuzlikowej i Lactrimy super

juz wiem wszystko..dziekuje...jakis Beniek bedzie mial domek;)

Posted

Wiecie co, odnośnie tych rozliczeń to ja bym wolała, żeby zebrane pieniądze na benie o ile takie będą rozliczał ktoś inny, bo ja zawsze byłam noga z matmy a nie chciała bym jakiegoś błędu zrobić :oops:

Ja to oczywiście będę przeklejać do tych pierwszych postów.;)

Kamila przed tymi beniami jeszcze długa droga, więc może poleć ludziom innego" naszego" benka, tak jak dziewczyny radziły.
Na naszej klasie są wszystkie. Tu na ogólnym może zabraknąć niektórych, bo zwyczajnie nie mam miejsca w pierwszych postach na dodatkowe zdjęcia. :roll:

Dziewczyny, czy jest coś pilnego co powinnam umieścić w pierwszych postach a tego nie ma? Jeśli tak to wyślijcie mi PW.

Posted

Nic madrego nie wniose w tym watku, ale kibicuje goraco..

To co napisala Zuzlikowo, to chyba swietny pomysl.Nie porzucalabym go.
Warto namowic jakas redakcje,cos poczytnego, umiescic tam material zdjeciowy, warunki produkcji. I uswiadomic czym grozi spozywanie tego czegos.Tylko tak bardzo fachowo, od strony medycznej.
Nawet mam pewien pomysl na to. Tylko,czy potrafimy udowodnic, ze to jest szkodliwe.Jesli beda dobre zdjecia i dowody, to da sie zrobic.
Zuzlikowa, musimy pogadac,moze gg 784135 ?

Posted

Wpływy na bernardyny na dzień 12 sierpnia :
500 zł Finetta
20 zł Anna R-S z Legnicy
25 zł kasiasonia-allegro
45 zł Waterhouse-allegro
235 zł Lacrima
---------------------------
825 zł stan konta

Pewne wydatki do zapłaty niebawem...
567 zł hotel dla suni u Magdy
600 zł płatny dt suni i psa
xxx karma dla mosii dla psa
xxx jutrzejsza wizyta weta
xxx transport suni do Magdy

iksy wypełni Lacrima bo brała rachunki i ma dokładne kwoty.
Wtedy wyjdzie nam dziura budżetowa jak stąd w kosmos :shake:

Posted

Ja w organizowaniu kasy jestem chyba lewa, jak mam swoje to nie ma problemu, ale tutaj widzę takie wydatki, że wysiadam. Dziewczyny a może takie coś z literkami? Weźcie coś zorganizujcie bo leżymy.
Prawdę mówiąc to nie wiem za co najpierw płacić.:shake:

Posted

Krakowski tymczas (dwa nasze benie) czeka pilnie na nasze wsparcie. Opiekunka o gołębim sercu, bardzo przejęta sprawą i oddana zwierzętom bezgranicznie. Boi się, żeby nie została sama z problemami. Jako jedna z pierwszych od razu zaproponowała pomoc i nie pytała się o pieniądze. Uwierzyła Ciotkom, że nie zostawimy jej. Ona psów nie zostawi na pewno.
10 zł dziennie za bernardyna ( całodobowa opieka, wyżywienie, pielęgnacja i wszystko co trzeba, oprócz dodatkowych kosztów weterynaryjnych).

Posted

To jest naprawdę mało za tą opiekę, serce i na pewno trud, jaki poniesie DT by zrobić z benków 'psy'...

Bardzo Was proszę o wsparcie!:roll::oops:

A 'malucha' jak tam? Nie mogłam się dziś dodzwonić...:shake:

Posted

Ja nie dzwoniłam, ale pilotuje na razie Biafra. Trzeba chyba żeby jakaś Ciotka zrobiła się kierowniczką tego dt i poprowadziła wszystko. Biafra to tak na razie, sama ma masę swojej roboty. Soema dałabyś radę? Masz blisko? Potrzebne jest informowanie na bieżąco o sytuacji, dt nie ma netu. Wiadomości o psach, stan zdrowia, sterylki, zdjęcia ... sama przecież wiesz.

Posted

LACRIMA napisał(a):
Ja nie dzwoniłam, ale pilotuje na razie Biafra. Trzeba chyba żeby jakaś Ciotka zrobiła się kierowniczką tego dt i poprowadziła wszystko. Biafra to tak na razie, sama ma masę swojej roboty. Soema dałabyś radę? Masz blisko? Potrzebne jest informowanie na bieżąco o sytuacji, dt nie ma netu. Wiadomości o psach, stan zdrowia, sterylki, zdjęcia ... sama przecież wiesz.

Wiem, wiem.. My w kontakcie telefonicznym jesteśmy dość częstym. Dlatego wiedziałam o miejscach..
Ale póki co ja w Sandomierzu jestem, jadę do pracy do Wwa, a do DT pojadę we wrześniu dopiero.. Ale informację będę miała co jakiś czas, zdjęcia też. Nie wiem czy to wystarczy...

Posted

Soema napisał(a):
Wiem, wiem.. My w kontakcie telefonicznym jesteśmy dość częstym. Dlatego wiedziałam o miejscach..
Ale póki co ja w Sandomierzu jestem, jadę do pracy do Wwa, a do DT pojadę we wrześniu dopiero.. Ale informację będę miała co jakiś czas, zdjęcia też. Nie wiem czy to wystarczy...

Na razie musi. Podrzucaj tutaj co możesz. Ten błonnik potrzebny, ale najpierw trzeba popłacić to, co już czeka. Jak zbierze się trochę to zamówisz Soema, dobrze? Może ktoś przeczyta ten post i zasponsoruje?

Dałabyś radę jakieś zdjęcia tych dwóch na cito? Może telefonicznie byście sobie przekazały? Nic tutaj nie mamy.

Posted

No,cóż...niestety,albo stety...do kosztów trzeba dodać też jutrzejsze badania krwi,które będą robione wszystkim 4 beniom !

Psiaki muszą mieć te badania min. po to by zbadać w jakim stanie są najważniejsze narządy oraz by dobrać odpowiednią karmę!Muszą być ewidentnie...oddtuczone i tu zdecydowanie konieczna byłaby karma odchudzająca.Niestety w przypadku tych beniów powinna to być karma absolutnie weterynaryjna!Ale, jeśliby miały uszkodzone wątroby,to bedzie konieczność dobrania karmy pod kątem jej wsparcia ...
Jutro te dylematy zostana rozwiązane...

Niestety badanie krwi nie rozstrzygnie dylematu pieniędzy na karmę,badania,leczenie...:shake:
...bardzo prosimy o pomoc...każda przelana złotówka...kazdy bazarek...każdy drobiazg na bazarek wspomaga benie,które smalcem nie zostały, w walce o życie!