zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Oj,dzieje się dzieje... 2 benie zabrane już z Kłobuka z ubojni, są na miejscu w awaryjnym dt pod Krakowem. Tak,ze już możemy podsumować: -1 bernardyn w hotelu u mosii -1 bernardynka w hotelu u Magdy pod Krakowem -2 bernardyny w awaryjnym dt pod Krakowem. Apel o pomoc finansową ...o wsparcie wiedzą,radami,pomysłami...o bycie...aktualny:oops: Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 :angryy:[quote name='ulvhedinn']Ok, przepraszam, że zapytałam. Już uciekam. I delikatnie przypomnę, że miałam bernardynkę po przejsciach, która była bardzo trudnym (acz kochanym) psem, o paru innych problemowcach nie mówiąc i kompletnie zielona nie jestem. Raczej miałam na myśli, czy coś konkretnego- zdrowotnie, lub psychicznie u psów "wylazło"..... :roll: Ulv...jak Ty nie bedziesz pytać,to...nie poukłada się wszystko w głowach...a ma co się układać...oj ma!:oops: Jak nie bedzie tu Ciebie,która ma doświadczenie z beniami po przejściach,to ileż stracimy...może zabraknie nam rady w decydującym momencie?...może nie spojrzy ktoś obiektywnie na sytuację?... ULV...nie uciekaj...tylko nie uciekaj:-(:-(:-( Sama jestem ciekawa co ujawni się u psiaków..."zdrowotnie, lub psychicznie u psów "wylezie". Quote
ulvhedinn Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 E tam jest tu sporo osób, które maja znacznie większe doświadczenie ;) a ja tylko nie chciałabym byc intruzem... Quote
giselle4 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ...Tylko wspolnie jestesmy w stanie pomóc wszystkim beniom:loveu: zuzliku kochany,trzymam kciuki dzisiaj tylko tyle:crazyeye: Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ulvhedinn napisał(a):E tam jest tu sporo osób, które maja znacznie większe doświadczenie ;) a ja tylko nie chciałabym byc intruzem... TY...nigdy!:shake: Zawyłabym się wiedząc,ze odpusciłas bo zuzlikowa wpadła w mentorski ton:oops: Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 giselle4 napisał(a):...Tylko wspolnie jestesmy w stanie pomóc wszystkim beniom:loveu: zuzliku kochany,trzymam kciuki dzisiaj tylko tyle:crazyeye: ...aż tyle...aż!!!:loveu: Momentami ,gdyby nie Wasza obecność...ręce opadłyby i z człowieka uciekłoby powietrze...:oops: Quote
ulvhedinn Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 To w takim razie ja powiercę... czy psiurki miały/mogą mieć zbadaną krew? Szczególnie pod kątem wątroby- to zapasienie mnie martwi, także ze względu na (i tak przecież mocno obciążone u benków) serduszka (można zbadać?) i stawy..... :-( Quote
Paulina_mickey Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 [quote name='zuzlikowa']Oj,dzieje się dzieje... 2 benie zabrane już z Kłobuka z ubojni, są na miejscu w awaryjnym dt pod Krakowem. Tak,ze już możemy podsumować: -1 bernardyn w hotelu u mosii -1 bernardynka w hotelu u Magdy pod Krakowem -2 bernardyny w awaryjnym dt pod Krakowem. Apel o pomoc finansową ...o wsparcie wiedzą,radami,pomysłami...o bycie...aktualny:oops: Wrzucę to do pierwszego postu jako aktualizację, myślicie że to wystarczy? [quote name='Asior']paulinko, LACRIMO, skorzystałam z Waszego tekstu z pierwszego postu do allegra dla szczylków.. nie gniewacie sie :oops:???? Jasne, nie ma problemu. Pisałam, że do ogłoszeń możecie brać tekst. ;) Quote
Paulina_mickey Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Na molosach jest mało osób, ale na miau za to może pomogą. Miau.PL :: Zobacz temat - Z piętnem śmierci-4 benie przeznaczone NA SMALEC... Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='ulvhedinn']To w takim razie ja powiercę... czy psiurki miały/mogą mieć zbadaną krew? Szczególnie pod kątem wątroby- to zapasienie mnie martwi, także ze względu na (i tak przecież mocno obciążone u benków) serduszka (można zbadać?) i stawy..... :-( No i istotne pytania.Myślę,że wskazane wyżej badania są bardzo ważne. Na razie nie wiem nic na temat przeprowadzonych badań. Myślę,że ten wątek musi szybko wypłynąć...wątek badań.:oops: Paulinko...musi wystarczyć,bo na ten moment tyle wiemy na pewno. Mam nadzieję na szybkie zdjecia, które pozwolą nam te ...wirtualne benie jakoś osadzić w świadomości... Ewuś...Nirwana-oryginalne imię:lol:...czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje imienia suni,która była u mosii,a teraz jest w hoteliku pod Krakowem u Magdy?... Quote
Camara Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='zuzlikowa'] ...Wcześniej doliczyłam się jeszcze dwóch benków...malucha 3 miesięcznego...został umieszczony przez Fundację FA w płatnym dt,w którym będą dwa w/w benie i ... ... Bunia: Mała jest raczej starsza niż 3 miesiące - bliżej jej do 4. Odrobaczona, odpchlona, za parę dni będzie szczepiona i gotowa do adopcji. Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 No to poznaliśmy maluszka...no,raczej 4 miesięczną pannę!...dzięki za fotki i informację...:lol: Bunia/Berta (?) ...4m-ce...odrobaczona,odpchlona,niedługo szczepiona... uwielbia się bawic piłeczką i spadającymi jabłuszkami :smile: jest straasznym pieszczochem :smile:przebywa w dt z 2 beniami... ...Paulinko,to takia zbitka info,na bernardynie wątki,ale tam lepiej bierz wszystko...ze zdjeciami włącznie!:lol: Quote
Soema Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 A ona nie jest Berta przypadkiem?:oops: DT tak na nią woła.... Malucha uwielbia się bawic piłeczką i spadającymi jabłuszkami :) jest straasznym pieszczochem :) Quote
Anna_33 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Taki dobry dom mam, ale istnieje obawa, ze sunia kaukaza, ktora tam trafila jest hmm zbyt zaborcza i zazdrosna. Ci Panstwo chcieli dwa psy..troche im to wybijalam z glowy. Ale wtedy rozmawialismy o doroslych.O suni kaukaza i podhalance.Nie wiem,za glupia jestem, trzeba pomyslec.. Najpierw Wy sie wypowiedzcie, czy taki mariaz mialby szanse powodzenia w ogole.Pozniej, jesli tak, to z nimi moge porozmawiac. Dwa ogromne psy, pytanie czy nie za duze obciazenie finansowe.Bo, ze to dobry dom, to pewnik. Mowili, ze jakis znajomy szuka duzego psa. Spytam. Quote
Anna_33 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Wlasnie przeczytalam, ze maluch ma juz zaklepany ds, czyli moge przestac lamac glowe. Przepraszam za zamieszanie, zawsze za szybko wszystko chce( Czy jest gdzies watek tych spanielowatych i pinczerowatych o ktorych napisala Biafra? Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='Anna_33']Taki dobry dom mam, ale istnieje obawa, ze sunia kaukaza, ktora tam trafila jest hmm zbyt zaborcza i zazdrosna. Ci Panstwo chcieli dwa psy..troche im to wybijalam z glowy. Ale wtedy rozmawialismy o doroslych.O suni kaukaza i podhalance.Nie wiem,za glupia jestem, trzeba pomyslec.. Najpierw Wy sie wypowiedzcie, czy taki mariaz mialby szanse powodzenia w ogole.Pozniej, jesli tak, to z nimi moge porozmawiac. Dwa ogromne psy, pytanie czy nie za duze obciazenie finansowe.Bo, ze to dobry dom, to pewnik. Mowili, ze jakis znajomy szuka duzego psa. Spytam. Dwa duże psiaki,to rzeczywiście niezłe wydatki...ale taki mariaż jest możliwy:lol:...sama mam dwa benie,znam ludzi,którzy też mają min.2 benie lub benia i barneńskiego psa pasterskiego... Nie tylko jest to mozliwe, ale znajomi uważają nawet ,ze bardzo dobre.:lol: . Quote
Anna_33 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Z tego co Biafra napisala, to maly ma juz jakis ds w tle? Hera jest dosc,mhmm terytorialna, juz rezydenta boksera ustawila w pionie ) Na druga suke na pewno radosnie nie zareaguje, ale to jest szczeniak, wiec kto wie.. A swoja droga, to oczu od niej nie moge oderwac...jest po prostu piekna.. Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='Anna_33']Z tego co Biafra napisala, to maly ma juz jakis ds w tle? Hera jest dosc,mhmm terytorialna, juz rezydenta boksera ustawila w pionie ) Na druga suke na pewno radosnie nie zareaguje, ale to jest szczeniak, wiec kto wie.. A swoja droga, to oczu od niej nie moge oderwac...jest po prostu piekna.. Prawda?...niesamowite suczydło!:lol: Quote
LACRIMA Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='zuzlikowa'] Hahaha...śmiałabym się pełnym głosem,gdybym za każdym razem nie zaczynała od podliczania i aktualizowania tak szybkich zmian!...a więc śmiech mój nieco na histerię zakrawa!:oops: Ulv...beniów z ubojni przekazanych Fundacji biafry jest 4! ! jest na hotelu u mosii,1 na hotelu u Magdy pod Krakowem,2 będą w płatnym dt pod Krakowem. Wcześniej doliczyłam się jeszcze dwóch benków...malucha 3 miesięcznego...został umieszczony przez Fundację FA w płatnym dt,w którym będą dwa w/w benie i ... Nie wiem gdzie jest jeszcze jeden benio...chyba suka...w ds?...w dt?...nie wiem. "Bo jak rozumiem, na razie się nie kwalifikuja do szukania DS...? :oops:" ...no,cóż- wypowiem jedynie swoją opinię... Tak duże psy,przetrzymywane w skrajnie patologicznych warunkach i poddawane skrajnie patologicznemu procederowi, i biorące w nim udział...nawet milczącego świadka!- bez wcześniejszej i profesjonalnej oceny, obserwacji, socjalizacji nie mogą być wydane do ds! Nie możemy przecież dziś wiedzieć jakie piętno zostało w nich odciśnięte!Uważam ,iż skrajną nieodpowiedzialnością byłoby przekazanie tak wielkich,silnych i często świadomych swej masy psów w ręce niedoswiadczonych, choć z wielkim sercem ludzi. Pomoc i litość też muszą być mądre i odpowiedzialne... ...muszą zabezpieczać dobro obydwu stron-i psa, i człowieka. Nic dodać. Bardzo mądre słowa, świadczące o poczuciu odpowiedzialności za te zwierzęta. I w trosce o ludzi też. Quote
LACRIMA Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Sprawdziłam przed chwilą nasze allegro. Mamy sprzedanych 29 cegiełek. Prosiłam dzisiaj Biafrę, żeby w miarę możliwości podawała nam na bieżąco jakimi pieniędzmi dysponujemy. Mamy na pewno 500 zł od naszej Finetty. Dziękujemy Ci Cioteczka z całego serca. Rano nie było niestety oprócz tej wpłaty nic więcej. Może jutro coś dojdzie. Fundacja będzie płaciła wszystkie zobowiązania związane z naszymi benkami, ale musimy mieć na to uzbierane pieniądze. Wszystkie wpłaty będą podawane na wątek. Wszystkie wydatki dt też będą przez Ciotki nanoszone. Będzie potwierdzane, że dane rachunki zostały zapłacone. Najlepiej, żeby Paulinka zbierała to wszystko i podawała w jednym z tych zarezerwowanych postów. Nie mam pojęcia ile tych pieniędzy możemy potrzebować. Quote
Lorien:) Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Masakra... XXI wiek, Polska - wieśniacy zajadają się smalcem z psów:shake: Czy to o nich był reportaż niedawno w tvn 24 ? Quote
marlenka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Lorien:) napisał(a):Masakra... XXI wiek, Polska - wieśniacy zajadają się smalcem z psów:shake: Czy to o nich był reportaż niedawno w tvn 24 ? Tak . Moja siostra wczoraj powiedziała że żyjemy w Ciemnogrodzie i chyba to jest najlepsze określenie tego co się u nas w kraju dzieje . 100 lat za murzynami . Quote
zuzlikowa Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='Lorien:)']Masakra... XXI wiek, Polska - wieśniacy zajadają się smalcem z psów:shake: Czy to o nich był reportaż niedawno w tvn 24 ? Cóż...reportaż o nich,ale...jakoś z pomocą krucho:-(...a potrzeby bardzo pilne!...i ogromne jak te benki... Psy muszą mieć miejsce,muszą jeść,muszą być przebadane,muszą być zdiagnozowane przez zoopsychologa( i ew. poddane terapii)...tych muszą jest bardzo wiele...niektórych nawet na dzień wczorajszy,dzisiejszy nawet nie można przewidzieć:shake: Lorien...może i wieśniacy,ale ...czy tylko? ...i zajadają się ...brudnym, skażonym bakteriami i wirusami smalcem z psów!!!...i płacą za tę potencjalną bombę wirusów i bakterii duże pieniądze!!! Tak szczerze mówiąc...poprosiłabym reporterów TV,by raz jeszcze zrobili reportaż z tej ubojni,ale teraz z pokazaniem tego w jakich warunkach higienicznych była prowadzona cała działalność,w jakich warunkach przechowywano smalec...poinformowałabym o ognisku parwo...pogadałabym z lekarzami o tym jaką to zawartość, ponad smalec,zawierają te produkty:-(...może kilka osób miałoby...odruch wymiotny! Quote
Soema Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Ciotki.. naprawdę trzeba ruszyć z akcją zbierania pieniędzy... Tyle było szumu na tamtym wątku i nagle zero pomocy.. Przed tymi psami dłuuuga droga do normalności :shake: DT mają ogrom pracy przed sobą, a psiaki na pewno pochłoną mnóstwo pieniędzy.... Quote
marlenka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Może ktoś by zrobił bazarek mam jakies fanty tylko ja nie bardzo umiem go robic , rozliczać , jest ktoś chętny żebym mogła zrobić zdjęcia i wysłac na maila??? Quote
Recommended Posts