Paulina_mickey Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Pięknie wygląda :loveu: Co słuchać u psów? Jak się czują, pyta ktoś o nie? Quote
Biafra Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Pięknie wygląda :loveu: Co słuchać u psów? Jak się czują, pyta ktoś o nie?[/QUOTE] Ramzes ma dom pod Tarnowem, transport uzgodniłyśmy z Mosii na środę. O Teodora dużo osób pytało po okazaniu go w tvp, ale ciężko coś wybrać :roll: Albo wezmą pod warunkiem, że nie będzie wykastrowany :angryy: albo małe dzieci albo mały płot Niestety największym mankamentem Teodora jest skakanie po ludziach i po ogrodzeniu. A raczej przez ogrodzenie. Zastanawia się nad nim pewien Pan...ale z Bydgoszczy. Jeśli się zdecyduje-pokryje koszty przywiezienia mu psa. Quote
Ksera Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 No dokładnie jak Biafra napisała, Teodor tak kocha ludzi, że jak ich tylko zobaczy już do nich leci, nawet przez płot. Jak ktoś jest na terenie hotelu to już po nim skacze i choć ja, mąż i syn oduczyliśmy go tak wylewnego powitania to mój teść ostatnio zosta wylizany od czubka głowy, niestety każdy musi ustalić z nim indywidualnie, że nie skaczemy. Jest strasznym pieszczochem, ale nie zdaje sobie sprawy ze swoich rozmiarów, a mieć na rączkach i głowie pieska w rozmiarze xxl to mała przyjemność, dlatego dzieci małych przy nim nie widzę, chyba, że zalizane :cool1:. Quote
zuzlikowa Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 No,to czekamy na dom,który z Teodorem bedzie umiał wszystko poustalać i będzie miał odpowiednie zabezpieczenie przed skokami chłopaka...i macie rację,że nie powinien to być dom z dziećmi,a na pewno już nie z małymi! ...trzymam kciuki i za Ramzesa.i za Teodora...mocno!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Paulina_mickey napisał(a):I jak się sprawy mają? Też czekam na informację... Quote
Biafra Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ramzes nie został w nowym domu. Mosii i Lacrima wróciły z psem. Myślę, że dziewczyny same powinny opisać sytuację, ja znam ją tylko z trzeciej ręki. Z tego co wiem, Pan chciał psa mało wylewnego, który nie będzie się zaprzyjaźniał z obcymi-dlatego Teodor tam nie pojechał bo jest wylewny za 5 psów, a to miał być dom dla niego. Ramzes był bardziej odpowiedni. Na miejscu jednak Ramzes od razu dał się panu pogłaskać i z tego wyszło , że jest za bardzo ufny do obcych :cool1: Reasumując Ramzes jest dalej u mosii To ostatni benek z ubojni na dzień dzisiejszy, bo ... Teodor ma własny dom :multi: Znalazł się w końcu dom z właściwym ogrodzeniem i odpowiednimi ludźmi. Teodor mieszka w domu ( w ogrzewanej pralni ) i w ogrodzie wraz z suczką mieszańcem przygarniętą ze schroniska. Państwo prowadzą firmę developerską i budują osiedla domków pod Krakowem. Pan regularnie spaceruje z psami po lesie i biedny Teodor będzie musiał nauczyć się chodzić na smyczy :evil_lol: W hoteliku Pan stał i czekał aż Teo się uspokoi i wyleje mu całą radość razem z błotem na ubranie. Pan przyjechał przygotowany, uprzedziłam żeby założył coś do czego nie jest przywiązany :diabloti: Pan przeczekał, a później zabrał zaskoczonego Teodora na spacer. Podobno super się dogadują :loveu: Rozliczenie beniów : 599,13 ostatnie saldo 25,00 chadajki 30,00 Adi Team 100,00 Bladerunner3 1000,00 Finetta ------------------------------- 1754,13 na dzień 31.10 -626,28 pobyt Dory w klinice i leczenie krwawienia z przewodu pokarmowego oraz biegunki -124,00 karma dla Ramzesa -475,80 hotel Teodora za październik ------------------------------- 528,05 saldo na dzień 31.10 listopad 528,05 z przeniesienia +800,00 Finetta -------------------------- 1328,05 - 80,00 zwrot za paliwo Camary- wizyta przedadopcyjna domu Ramzesa -200,00 zwrot za paliwo mosii- transport Ramzesa do umówionego domu i powrót ------------------------- 1048,05 saldo na dzień 23.listopada Quote
zuzlikowa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Pięknyś chłopie...straszliwie piekny i miziasty...spokojnych dni... Quote
Paulina_mickey Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Piękny, niesamowity pies! Quote
bea_m Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 No jak to nie można chcieć myziastego bernardyna? Warunki tylko odpowiednie potrzebne. Kawałek własnej ziemi ... płotek ... i dywanik można mieć przed kominkiem taki że jeszcze kapcie poda ;) Quote
Biafra Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Rozliczenie Ramzesa 23.11 - 31.12 1048,05 z przeniesienia - 148,00 karma ----------------------------- 900,05 suma na dzień 30 .11 grudzień : - 621,00 kastracja Ramzesa - 139,00 karma ------------------------------ 140,05 +350,00 wpłata od Finetty ------------------------------ 490,05 saldo na dzień 31.12. Quote
LACRIMA Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Allegro idzie na okrągło, kolejna odsłona. Mało ludzi dzwoni. Będzie sprawdzany pod koniec tygodnia dom chętny na Ramzesa. Quote
LACRIMA Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Dom okazał się porażką. Brakowało części ogrodzenia. Buda solidna i ślad po łańcuchu. Kolejni ludzie mieli przyjechać dzisiaj z Pszczyny "obejrzeć", ale nie przyjechali. Ogłaszamy i szukamy dalej. Quote
ANETTTA Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Ramzes juz tak długo czeka kochany psiak !!!! Quote
ANETTTA Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 tylko taka bidulka pozostała ..i czeka n dom Quote
bahlsa Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 http://czestochowa.olx.pl/item_page.php?Id=51840107&g=6 Chciałam prosić o nowy tekst do ogłoszeń dla Ramzesa (nie tak długi jak do allegro ale "konkretny", taki, żeby osoba zainteresowana bernardynem mogła od razu wiedzieć jakim psem jest Ramzes :) ) Chciałam zacząć ogłaszać już dziś ale...to ogłoszenie które znalazłam robione było w listopadzie zeszłego roku i pomyślałam, że pies może już się zmienił. Czy te ostatnie zdjęcia mogę wykorzystać w ogłoszeniach? Namiary w ogłoszeniu na Fundację? I ostatnie pytanie: w jakich województwach ogłaszać Ramzesa? Quote
Paulina_mickey Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 bahlsa napisał(a):http://czestochowa.olx.pl/item_page.php?Id=51840107&g=6 Chciałam prosić o nowy tekst do ogłoszeń dla Ramzesa (nie tak długi jak do allegro ale "konkretny", taki, żeby osoba zainteresowana bernardynem mogła od razu wiedzieć jakim psem jest Ramzes :) ) Chciałam zacząć ogłaszać już dziś ale...to ogłoszenie które znalazłam robione było w listopadzie zeszłego roku i pomyślałam, że pies może już się zmienił. Czy te ostatnie zdjęcia mogę wykorzystać w ogłoszeniach? Namiary w ogłoszeniu na Fundację? I ostatnie pytanie: w jakich województwach ogłaszać Ramzesa? Na te pytania to muszą dziewczyny odpowiedzieć. Quote
ANETTTA Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 jak ogłaszacie Ramzesa piszcie do Fundacji czy moze być taka i taka treść ... ten psiak potrzebuje naprawde odpowiedzialnego domu domu gdzie bedzie jedyny zwierzęciem bez dzieci !!!!! aaaaaaa i nie piszcie przy nr tel Mosii lactrima podajcie same numery tel .... ramzes potrzebuje ogłoszeń i domu to wspaniały piekny okaz bernardyna !!!!! Quote
Biafra Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Bahlsa jesteś aniołem :loveu: Zawsze można na Ciebie liczyć :calus: Kilka słów na temat Ramzesa, możesz obciąć i pozamieniać kolejność jak Ci wygodnie : Ramzes Pies z czarną przeszłością i niezrozumiałym pechem. Z życiem na jakie nie zasłużył. Ocalony od ludzkiej podłości, wyrwany z koszmarnych warunków przebywa obecnie w hotelu dla zwierząt i czeka… zagubiony wśród innych zwierząt, samotny w swoim boksie czeka na tą krótką chwilę przeznaczoną tylko dla niego na tą minutę, kiedy ktoś przytuli kudłaty, wielki łeb i zabierze na krótki spacer… Ta minuta to sens jego życia przez ostatnie parę miesięcy. Ramzes jest dużym, opanowanym psem o przewidywalnych reakcjach. Nieco nieufnym, trochę wycofanym, jakby już nie wierzył, że zasłużył na więcej, niż parę minut ludzkiej uwagi. Jakby nie wiedział, że powinien od losu otrzymać swoją rodzinę na wyłączność, że może być dla kogoś ważny. Że może mieć swój dom. Ramzes to piękny, spokojny pies z gasnącą nadzieją na lepszą przyszłość. Ma ok. 5 lat. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Szukamy dla niego domu bez innych zwierząt i bez małych dzieci. Quote
ANETTTA Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Biafra a masz jakies nowe jego fotki do ogłoszeń moze by sie przydały Quote
Biafra Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 ANETTTA napisał(a):Biafra a masz jakies nowe jego fotki do ogłoszeń moze by sie przydały mam trzy zdjęcia, które dostałam od mosii. Niestety są jeszcze na śniegu, ale przesłałam je do bahlsy żeby umieściła w ogłoszeniach. Quote
bahlsa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 http://www.garnek.pl/szukam/9386919/ramzes-bernardyn-on-tez-moze mogą tak wyglądać ogłoszenia? Quote
Recommended Posts