LACRIMA Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Wobec tego szukamy behawiorystów. Rozejrzyjcie się Cioteczki wokół wszystkich trzech tymczasów. Kogo mamy w okolicach, żeby fachowo doradził? Jeśli będzie trzeba ściągniemy z daleka, ale może mamy kogoś w miarę blisko. Dajcie tutaj swoje propozycje. Może ma któraś Ciotka nawiązany jakiś kontakt? Wspólnie na wątku ustalimy wszystko. Quote
Paulina_mickey Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 [quote name='LACRIMA']Wobec tego szukamy behawiorystów. Rozejrzyjcie się Cioteczki wokół wszystkich trzech tymczasów. Kogo mamy w okolicach, żeby fachowo doradził? Jeśli będzie trzeba ściągniemy z daleka, ale może mamy kogoś w miarę blisko. Dajcie tutaj swoje propozycje. Może ma któraś Ciotka nawiązany jakiś kontakt? Wspólnie na wątku ustalimy wszystko. Pamiętasz naszą rozmowę przez kom? Ja mogę polecić ale pana Darka ze schroniska z którego Ewa wzięła Bartusia. Mogla bym spróbować jakiś kontakt z nim nawiązać, ale to Lublin... Quote
zuzlikowa Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Pamiętasz naszą rozmowę przez kom? Ja mogę polecić ale pana Darka ze schroniska z którego Ewa wzięła Bartusia. Mogla bym spróbować jakiś kontakt z nim nawiązać, ale to Lublin... Paulinko,ale specjaliści z branży najczęściej się znają...może p.Darek zna kogoś blizej...kogoś dobrego w swej dziedzinie!...warto zapytać! Quote
Paulina_mickey Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 zuzlikowa napisał(a):Paulinko,ale specjaliści z branży najczęściej się znają...może p.Darek zna kogoś blizej...kogoś dobrego w swej dziedzinie!...warto zapytać! Napiszę do niego. Chciała bym mu opisać sytuację psów oraz ich potrzeby jak najlepiej dlatego jeśli macie jakieś sugestie co do wiadomości do pana Darka to możecie podesłać na PW. Spróbować zawsze można ;) Quote
LACRIMA Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Napiszę do niego. Chciała bym mu opisać sytuację psów oraz ich potrzeby jak najlepiej dlatego jeśli macie jakieś sugestie co do wiadomości do pana Darka to możecie podesłać na PW. Spróbować zawsze można ;) Świetnie. Ja różne schroniska widziałam. Lublin jest ok. Przy okazji pozdrowienia dla Szefowej. Paulinka spróbujmy może opisać p. Darkowi najpierw te psy. Przeszłość raczej znamy (a to już bardzo dużo), zachowania obecne też. Ja mogę Ci jutro na pw albo telefonicznie dać wszystko, co wiem. Dzisiaj rozmawiałam z Magdą i z Moniką. Na wątku nie da rady nigdy opisać wszystkiego, bo długie posty i pisze się najważniejsze. A tutaj mogą być istotne pozornie nieważne zachowania. Albo może niech p.Darek da nam wykaz pytań, na które opiekunki odpowiedzą i prześlą nam. On na pewno wie o co zapytać. Co sądzicie? Quote
bico Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Pamiętasz naszą rozmowę przez kom? Ja mogę polecić ale pana Darka ze schroniska z którego Ewa wzięła Bartusia. Mogla bym spróbować jakiś kontakt z nim nawiązać, ale to Lublin... ja również polecam Pana Darka, nie znam go osobiście, ale parę razy widziałam go "w akcji". Moja Aśka(zuzlik wiem o kogo mi chodzi) też Darka poleca gorąco Fachowiec:happy1: Quote
zuzlikowa Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 bico napisał(a):ja również polecam Pana Darka, nie znam go osobiście, ale parę razy widziałam go "w akcji". Moja Aśka(zuzlik wiem o kogo mi chodzi) też Darka poleca gorąco Fachowiec:happy1: Jeśli Asia poleca...to nie ma na co czekać! Fachowiec zna swoich...poradzi,gdzie i do kogo!... Ukłony dla Aski:loveu: Quote
Asior Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 irenaka m jakąś behawiorystke znajomą.. spróbuję ją zapytać czy by nie dało się ją jakoś ściągnąć do tych dwóch beniów... Quote
bico Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 zuzlikowa napisał(a):Jeśli Asia poleca...to nie ma na co czekać! Fachowiec zna swoich...poradzi,gdzie i do kogo!... Ukłony dla Aski:loveu: Zuzliku, Aśka wie co robi, ale z Darka to "Fachura" na 100%:cool3: Quote
Paulina_mickey Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Lacrima na pw kochana na pw, bo jak zadzwonisz to ja połowę zapomnę potem:evil_lol: Quote
LACRIMA Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Lacrima na pw kochana na pw, bo jak zadzwonisz to ja połowę zapomnę potem:evil_lol: bo ja za szybko mówię i jeszcze mam do d.... zasięg:evil_lol::evil_lol: Quote
LACRIMA Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Najnowsze wieści: z bernardynów robią się pieszczochy. U Magdy jutro salon piękności. Dziewczynka będzie kąpana, czesana, manicure. A póżniej sesja fotograficzna. Magda wczoraj mówiła, że suczka łagodna, kochana i stęskniona człowieka. Gdyby nie uzgodnione tak na wszelki wypadek obserwowanie i świadomość skąd je zabrałyśmy to spokojnie można byłoby szukać jej domu. Paulinka ja napiszę Ci jutro charakterystykę benki, dogadam jeszcze z Magdą i poproś P. Darka o komentarz. Quote
LACRIMA Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 To znowu ja. Mam dzisiaj wolny dzień to nadrabiam. Tym razem krakowskie Dora i Teodor: Opiekunka aż na przydechu tak zadowolona. Przed chwilą rozmawiałyśmy. Oba nasze benki miały wczoraj wizytę weta. Została pobrana krew do analizy. Morfologia i biochemia. Jak będą wyniki to od razu podam. Wszystko przebiegło bez jakiegokolwiek problemu, Teodor tak zadowolony, że aż dał brzuch do drapania. Psiaki na wszelki wypadek miały założone kagańce, ale zupełnie niepotrzebnie. Sprzedawały (głównie Teodor) buziaki i trzeba było miziać. Pobieranie krwi nie zrobiło na nich żadnego wrażenia. Psy odblokowują się psychicznie. Są łagodne i kochane. Teodor już pies kumpel, Dora lekko w tyle, ostrożniejsza, ale widać, że bardzo chce. Wiadomo dziewczynka. Ogólnie lepiej być nie może. Bardzo się cieszę. Dzisiaj będzie czyszczenie futer, czesanie, bo bardzo zrzucają. I bardzo dobrze. Niech pozbędą się wszystkiego z tamtego " miejsca". Z tymi zdjęciami kłopot, bo opiekunka nie ma netu, a w telefonie aparatu. Coś Cioteczki trzeba wymyslić. Zapytałam też jak gotowość do adopcji. Na pewno się nadają. Zero jakichkolwiek zachowań agresywnych. Ale obserwacja nadal. Zrobimy najpierw wszystko wokół psiaków co trzeba. Sterylki. Dt pomoże w adopcji. Jest parę zaprzyjaźnionych i chętnych domów. Poznają się na miejscu i pobędą ze sobą. Jak się pokochają.... Dokładną charakterystykę Dory i Teodora podrzucę Paulince. Quote
ulvhedinn Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Bo benki to są przecież właśnie takie mocne, mądre psy :loveu: Quote
Asior Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 jak by ktoś mnie podrzucił to mogła bym podjechać porobić fotki... to sporo odemnie, więc musiał by ktoś mnie autem zabrać.. Quote
Soema Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Lacrima mnie ubiegła :) sunia też dała brzusio do miziania :multi: co do fotek, są zrobione ale na razie "kojcowe", bo poza są tak przyklejone do opiekunki, że ciężko im zrobić :) ale będą niedługo na pewno, bo po wczorajszej spokojniej wizycie, może ktoś pomoże pstryknąć spacerkowe fotki, bez obaw o utratę ręki:diabloti: jak sąsiadka udostępni net, to fotki będą :) Quote
Camara Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Benia zwana Rufcią - u Magdy: wywrotka, może poklepią po tłustym brzucholu? duszenie i tarmoszenie "groźnego" benka :cool3: próba zrobienia zdjęć do ogłoszeń - nieudana, bo Rufcia nie mogła odkleić się od Magdy lub mnie :roll: Quote
Camara Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Wycinanie (przez 3 godziny nonstop) dredów - w tym także (nieumyślne) kopiowanie uszu :oops: no niestety, przycieło mi się jedno. Reakcja Rufci? przesunęła mi się troszkę. A potem się troszkę obraziła ;) I co na jej temat mogę powiedzieć? Po paru godzinach "torturowania" Rufci mogę spokojnie powiedzieć - ten pies jest do adopcji. Już. Teraz. I jedyne czego jej trzeba to - odchudzenia, szczpienia i to ważne - kąpieli i fachowego wystrzyżenia. Nie widze tam pola do popisu dla żadnego behawiorysty. Quote
Camara Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 i jeszcze coś bo zapomniałam Ta suka jest młoda!. Białe, równe zęby, tylko kły z leciutkim żółtym nalotem u nasady dziąseł. Ja bym jej na wyrost dała 3 lata, choć chyba jest młodsza. Quote
bico Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 LACRIMA napisał(a): Zapytałam też jak gotowość do adopcji. Na pewno się nadają. Zero jakichkolwiek zachowań agresywnych. a jak oba benie reaguję na inne pieski? bo może chciałby je adoptować ktoś, kto już ma jakiegoś psiaka. Quote
Paulina_mickey Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Na polecenie Pianki rozliczenie przekleiłam do pierwszego postu. To co mi wkleiła Biafra, jeśli ktoś został pominięty albo coś jest nie tak to proszę o wiadomość na PW. Zrobiłam też małe przemeblowanie w pierwszych postach. Jak już będziemy mieć wszystkie zdjęcia, każdego psa to będzie to wyglądało klarowniej.:cool3: Czekam na wiadomość w sprawie bernardynów, abym mogła spróbować nawiązać kontakt z Panem Darkiem. Quote
Asior Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Dziewczyny, walnę jej pikne allegro, tylko niech ktoś tekst napisze :) Quote
ANETTTA Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 te fotki do ogłoszeń niech ludziska widzą że to psy do kochania a nie do kojcowania i łańcuchowania duszenie i tarmoszenie "groźnego" benka :cool3: Quote
Recommended Posts