ewatr Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Brak słow ... :-( porozgłaszam gdzie sie da ... Quote
NatiiMar Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Paulina, czy mogę wykorzystac tekst na swoim blogu? Oczywiście w celu pomocy psom. www.druga-szansa.fotolog.pl Quote
marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Witam . Jest dom dla szczeniaka od Mossi , czy ktoś jedzie może w kierunku Warszawy?? czy jest szansa przewizienia malucha w moją stronę ?? Prosze o odpowiedź . Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='NatiiMar']Paulina, czy mogę wykorzystac tekst na swoim blogu? Oczywiście w celu pomocy psom. www.druga-szansa.fotolog.pl Paulinka nie moze jeszcze odpowiedzieć,ale będąc autorem części tekstu i znając cel rozpragowywania tego tekstu,zgadzam się na wykorzystanie go...wręcz nawet proszę i dziękuję!:lol: Nie wątpię,że i Paulina również zgodzi się na to! Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='marlenka']Witam . Jest dom dla szczeniaka od Mossi , czy ktoś jedzie może w kierunku Warszawy?? czy jest szansa przewizienia malucha w moją stronę ?? Prosze o odpowiedź . Podnoszę i pokazuję,bo ważne!!! Czy ktoś może przewieźć szczeniaczka od mosii do marlenki? Ok. Częstochowy do Warszawy? Quote
Paulina_mickey Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 zuzlikowa napisał(a):Paulinka nie moze jeszcze odpowiedzieć,ale będąc autorem części tekstu i znając cel rozpragowywania tego tekstu,zgadzam się na wykorzystanie go...wręcz nawet proszę i dziękuję!:lol: Nie wątpię,że i Paulina również zgodzi się na to! Otóż to! ;) Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Otóż to! ;) hihi...powiedziałabym,że znamy się jak łyse konie,ale chyba bardziej odpowiednie będzie...:cool3: łyse bernardynoluby!...Choć jeszcze bardziej prawdziwe byłoby stwierdzenie...nie łyse bernardynoluby:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dobrego dzionka Paulinko...dobrego dzionka cioteczki!:lol: Transport dwóch bernardynów do dt pod Kraków już dopięty.Dziś powinny zostać zabrane z tej mordowni i tam dojechać.Jak się uda to i fotki bedziemy miały. Quote
mru Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 moge tylko napisać, że nie mam słów... :( czemu człowiek myśli, że jest najważniejszy na świecie i może z każdą istotą robić, co chce... bo umie mówić? i to w imię czego to? smalcu? to żałosne... ciekawa jestem jak wygląda profil psychologiczny takiego kogoś, kto kupuje psi smalec :crazyeye: inna sprawa, że imo bez różnicy czy psi czy świński - ale świński jest społecznie ok, a psi wzbudza oburzenie i śmieszność... niby, bo przecież pewnie tacy ludzie mieszkają obok, spotykamy ich codziennie! ktoś to przecież nakręca?! Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Paulinko...dla jasnosci i ciągłości dobrze byłoby do postu 4...zapasowego, wkleić linka... http://www.dogomania.pl/forum/f28/ubojnia-psow-na-smalec-okolice-czestochowy-potrzebna-pomoc-143510/ oraz post biafry...ten post...z dnia 9.08.2009 [quote name='Biafra']Wczoraj w godzinach wieczornych, Fundacja For Animals o/Częstochowa mając na uwadze dobro psów i w trosce o ich dalszą przyszłość przekazała zwierzęta pod opiekę Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą". Prawnie, protokolarnie zostały nam przekazane cztery dorosłe Bernardyny, które wymagają czasu, opieki, leczenia i jak już pisała zuzlikowa przede wszystkim socjalizacji i pomocy psiego psychologa. Obecnie psy są w bardzo złej kondycji psychicznej i fizycznej. Nie nadają się do adopcji. Dwa z nich znajdują się juz w dt u mosii, dwa pozostałe muszą do jutra zostać w miejscu kaźni do dyspozycji prokuratora, celem przeprowadzenia obdukcji. Jutro po oględzinach przewieziemy je do Krakowa. Szczeniak Bernardyna znajdujący się na dt, ma już potencjalny ds. Zostanie do niego wyadopowany przez Fundację For Animals. Szczeniaki pinczerkowate i spanielowate znajdujące się na dt u mosii, są w dobrej kondycji i trzeba jak najszybciej znaleźć im domy stałe. Dwa podhalany znajdują się na dt pod opieką Camary, która specjalizuje się w tej rasie. Psy są w dobrej kondycj i szukają domów stałych. Natomiast collie zostanie przekazany pod opieką Fundacji specjalizującej się w tej rasie. Do jutra wraz z naszymi dwoma bernardynami zostaje do dyspozycji prokuratora. Fundacja For Animals zabezpieczyła dalsze losy wszystkich uratowanych zwierząt. Teraz będzie mogła się skupić przede wszystkim na ciężkiej walce jaką przyjdzie im stoczyć w Sądzie aby doprowadzić do ukarania i napiętnowania oprawców. Nieustannie trzymamy kciuki za powodzenie w tak trudnej sprawie. Psom które potrzebują pomocy niebawem zalożymy nowy wątek. Quote
mosii Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 jest koniecznosc przewiezienia suki ode mnie w inne miejsce mamy zalatwiony dobry hotel w Krakowie ale beda potzrebne pieniadze.... Z kazdym psem trzeba pracowac pojedynczo, to ze były kilka dni w jednym kojcu to sytuacja tymczasowa. Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='mosii']jest koniecznosc przewiezienia suki ode mnie w inne miejsce mamy zalatwiony dobry hotel w Krakowie ale beda potzrebne pieniadze.... Z kazdym psem trzeba pracowac pojedynczo, to ze były kilka dni w jednym kojcu to sytuacja tymczasowa. Prosimy bardzo o pomoc...pilnie potrzebne pieniądze na transport beni! Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Niezwykle ciekawa była wypowiedż pewnego prawnika właśnie w sprawie tej,,smalcowni,,Żeby się tylko nikt nie zdziwił...Dziwnie podkreślał i to kilkakrotnie możliwośc ukarania tej kobiety karą grzywny w wysokości 500 zł...Ciężka będzie walka o kare oj,ciężka.. E Quote
marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='zuzlikowa']Podnoszę i pokazuję,bo ważne!!! Czy ktoś może przewieźć szczeniaczka od mosii do marlenki? Ok. Częstochowy do Warszawy? Może piesek trafić do Tarnowskich Gór , Dorobella w przyszły wekend jedzie do Warszawy to mi go przywiezie. Quote
mosii Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='zuzlikowa']Prosimy bardzo o pomoc...pilnie potrzebne pieniądze na transport beni! transport jest załatwiony, suka pojedzie z tymi dwoma innymi ale doba w tym hotelu to 20zł..... takze zbieramy pilnie na hotelik!!! Quote
Negri_2008 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 zuzlikowa napisał(a):Prosimy bardzo o pomoc...pilnie potrzebne pieniądze na transport beni! poproszę nr konta do wpłaty Wiele nie mogę ale tak na doby początek wpłacę 30 zł :oops: Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Marlenko,mosii...dziś bedzie jechała przez Częstochowe do Warszawy coronaaj!!! Dajcie znać,czy zawracać jej głowę i prosić o przewiezienie szczeniaczka!!! Jeszcze jest czas!! Piszcie szybko!!! Quote
Asior Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 ok zuzliku rozmawiałam z mosii.... nie waidomo czy mosii dojedzie do częstochowy bo ma rozwozić psiaki.... A w sprawie transportów moze próbujcie dzwonić do Lu_gosiak... ona przeciez tez jest koło Was.. może pomoże.... Quote
Paulina_mickey Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Witam wszystkich, wszystko powklejałam, mam nadzieje ,że nic nie pominęłam. Wcześniej wpadłam tylko na chwilę, zobaczyć czy nie ma czegoś pilnego. Teraz nadrobiłam. Tylko dziewczyny jaki dopisek do przelewu? Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Asior napisał(a):ok zuzliku rozmawiałam z mosii.... nie waidomo czy mosii dojedzie do częstochowy bo ma rozwozić psiaki.... A w sprawie transportów moze próbujcie dzwonić do Lu_gosiak... ona przeciez tez jest koło Was.. może pomoże.... ...dzięki za szybkie reakcje...zawsze cenne i zawsze pomocne!:lol::lol::lol: Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Witam wszystkich, wszystko powklejałam, mam nadzieje ,że nic nie pominęłam. Wcześniej wpadłam tylko na chwilę, zobaczyć czy nie ma czegoś pilnego. Teraz nadrobiłam. Tylko dziewczyny jaki dopisek do przelewu? Co do dopisku...poczekajmy na Lacrimę...:lol: uzupełnisz ciut póżniej Paulinko. Quote
mosii Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 konto Fundacji Zwierze Nie Jest Rzeczą konieczny dopisek: "psy na smalec" Quote
LACRIMA Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Cześć Dziewczyny! To co? Zaczynamy kolejny dzień! Widzę, że każda na baczność i działa. Mosii będziesz miała dzisiaj masę roboty, fajnie, że dałaś radę wejść na dogo. Powodzenia Ciotka! Zuzlik jestes niezastąpiona. Fajnie się z Tobą pracuje. Ja zaraz jadę, ale będziemy w kontakcie jakby co. Przed chwilą puściłam sms do Pauliny, żeby w drugim poscie podała dane i nr konta Fundacji. Pieniadze potrzebne jak nie wiem co!!! Na wszystko: paliwo, karmę dla benków, tymczasy, opiekę weterynaryjną, leki, sterylki, psychologa...itd, wyjdzie w trakcie. My nie mamy już nic. Dysponujemy tylko tym, co uda nam się od tej chwili zebrać. To są dziewczyny nasze benki i musimy zabezpieczyć je same. Na razie mamy 0 (zero). Uzgodnione jest z Fundacją, że dysponujemy środkami, które zostaną zebrane i przelane z dopiskiem"PSY NA SMALEC" Bardzo ważne!!! Musi być ten dopisek!!! _____________________________________ Quote
marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='zuzlikowa']Marlenko,mosii...dziś bedzie jechała przez Częstochowe do Warszawy coronaaj!!! Dajcie znać,czy zawracać jej głowę i prosić o przewiezienie szczeniaczka!!! Jeszcze jest czas!! Piszcie szybko!!! Tak tak Poproszę jeśli mogłaby przejechać prze Warkę byłoby bosko jesli nie to poprosze numer telefonu do niej to sie umówimy gdzieś po trasie Quote
Recommended Posts