Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Julieczka jesli chcesz trenowac to juz jak najbardziej powinnas, my zaczelismy jak Devis mial 3 miesiace ( i tak pozno, bo powinien juz od 2 miesiaca) proponuje Ci pouczyc sunie troche postawowych komend z zakresu posluszenstwa bo przyda Ci sie to potem na torze:lol: (poki takiego nie macie w Poznaniu) a 10 miesiecy to juz baaaaardzo dobry wiek na to

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli Bandzior nie toleruje innych psow to moze zacznie :evil_lol: moje malenstwo tez mialo klopoty z psiakami i chcialo wszystkie zjesc ale ja tam sie nie poddaje i teraz jest lepiej. Paskuda_Bandzior tak na marginesie to fajne zdjatka w podpisie:)

Posted

Paula, Paula od Bandziora który fajnie skacze :) i nie bardzo lubi inne psy. Jestem Kora z Twojego forum :)

Co do ABC to dla Kory powinien być kurs od 6-ciu miesięcy ale moi rodzice nigdy w życiu nie dadzą na ten kurs 600 zł!

Nie ma siły - ich się nie da przekonać. Mam 150zł ale to chcę wyłożyć na przeszkody, bo choć na moim strychu jest mnóstwo rzeczt to jednak nie wszystko :lol:.

Nie da rady - rodziców na 600 złotych nie namówię. A tak bardzo chciałam i chcę skończyć z Korą ten kurs:placz:. No i co ja mam zrobić?? Ehh...

Posted

[quote name='quo-vadis']Paula, Paula od Bandziora który fajnie skacze :) i nie bardzo lubi inne psy. Jestem Kora z Twojego forum :)
.
Heh...:) Cześć :* Poznaje po avatrze i psie :) A czy tak fajnie ? Nie wiem, ale nam wystarcza :P

[quote name='julieczka_poz']Jesli Bandzior nie toleruje innych psow to moze zacznie :evil_lol: moje malenstwo tez mialo klopoty z psiakami i chcialo wszystkie zjesc ale ja tam sie nie poddaje i teraz jest lepiej. Paskuda_Bandzior tak na marginesie to fajne zdjatka w podpisie:smile:

Zdjątka nie moje ani nie moich psów :)

Bandziora już kilka razy chciałam przyzwyczaić, ale sie nie dało i juz sie z tym pogodziłam.....:shake: Jest jak jest i tego nie zmienie....:mad:

Posted

Taura napisał(a):
a mnie to już chyba na torze z nów z miesiąc nie było... Oj ale stęskniłm się za torkiem w ABC...

A będziesz tam częściej jeździć? :roll:

Posted

Taura napisał(a):
a co? :roll: ;)

Ano nic, tak tylko pytałam z ciekawości. :eviltong: My byłyśmy wreszcie w sobotę i wczoraj na zajęciach i wczoraj chciałyśmy sobie pobiegać po zajęciach, ale niestety momentami tak mocno padało :razz: , że w końcu musiałyśmy się poddać. :oops:

• 2 weeks later...
Posted

Hmmmm......
I czy ktoś wie co w końcu z tym Poznaniem???
Kiedyś był tu poruszany temat starego toru z terenu POSIR-u (na piastowskim), a dzisiaj tam byłyśmy żeby zobaczyć jak wygląda stelaż od huśtwaki (musimy ściągnąć skądś pomysł:) i tego torku juz tam nie ma :/ została okropna palisada, okropny tunel i niepełny slalom służący jako barierka....
Oto pozostałości po torze:

OStatnio były sygnały, że cos się święci a teraz znowu cisza:/
Piękna palisada:roll:

Urokliowy slalom:cool3:

Posted

No to wiem, że ktoś się jakiś czas temu interesował tym torem, ale jak zobaczył w jakim kiepskim jest stanie :lying:, to dał sobie spokój. Co się stało z resztą toru, to nie wiem, nigdy tam nie byłam, nie wiem nawet gdzie dokładnie stał. :shake:

Posted

Biedny nie ???
Ale ten podobno tor co powstaje wszystko wskazuje na to że będzie zrobiony z tamtych starych przeszkód :D
Mi to tam zwisa z czego bedzie ważne żeda się na tym ćwiczyć:D :D :D

Posted

Kurcze, my może kiedyś ybśmy się zapisały z przyjaciółką. Ja mam Weimara, ona cocera.
Ale z tego co czytam,t o w poznaniu nie ma żadnego toru, nie?
Tylko ta szkoła ABC?
Chodiz tam ktoś? Jak tam jest? Ile się płaci? są jakies kursy? Przeszkody są w pożądnym stanie? :)

Posted

Cuś tam jest :)
Wejdz w wyszukiwarke i wpisz ABC POZNAŃ wyświetli się adres stronki i tam masz wszystko :)
Tor moim zdanie biecny w każdym razie widzialam lepsze :)

No wlaśnie Paula stelaż da się uratwać dlatego SZYKUJ PLECKI :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Wiecie co, jestem wściekła :angryy: , więc niegrzecznie trochę odpowiem. :cool3:

.:::Gosia:::. napisał(a):
Ale z tego co czytam,t o w poznaniu nie ma żadnego toru, nie? Tylko ta szkoła ABC? Chodiz tam ktoś? Jak tam jest? Ile się płaci? są jakies kursy? Przeszkody są w pożądnym stanie? :)

A mało jeszcze było na forum na ten temat? :crazyeye: A poszukać to nie łaska? Jak tam jest? A to ruszcie tyłeczek i na wycieczkę do Tulec zapraszam, sprawdzić na własne oczy i przekonać się :mad: , a potem możecie zabierać głos i narzekać. :cool3: Tylko jak chcecie od razu pobiegać po torze, to najpierw musicie wydać parę groszy na telefon i umówić się z Panem Piotrem, bo na dużym placu regularnie się odbywają inne zajęcia. :eviltong:

Gerwia napisał(a):
Cuś tam jest :smile:

Ojjjjj, ktoś mnie tu denerwuje? :mad: Byłyście tam kiedyś? Że ja na ten torek trochę marudziłam, to nie znaczy, że inni też mogą ;) , bo ja już bym go mogła przebiegać z zamkniętymi oczami. A jednak jak tylko mam okazję, to i tak musimy się chociaż kilka razy po nim przebiec. :eviltong:

Gerwia napisał(a):
Tor moim zdanie biecny w każdym razie widzialam lepsze :smile:

No, ja nie tylko widziałam, ale i skakałam na lepszych. :evil_lol: A Wy co? Huśtawkę, palisadę i kładkę macie już tak dobrze opanowaną, że tak wybrzydzacie? :lmaa: Myśmy się właśnie tam z tymi strefówkami oswoiły. :kciuki:

Posted

Hehe... czytając posta Gosi mnie się nie chciało pisać tego, co napisałaś Aniu. Zwaliłam przykry obowiązek opierniczania za nieczytanie całego wątku na Ciebie :evil_lol:

Posted

Tośka_m napisał(a):

Jesteście aktywne w ZK? Bo ja niestety nie i jakoś tak głupio mi wejść do oddziału i powiedzieć: "Słuchajcie, chcę skakać z psem. Róbcie tor" :diabloti:

Owszem, poszłam kiedyś do prezesa, powiedziałam, że się tym zajmę, mogę poprowadzić grupę. Było nawet spotkanie ze skarbnikiem. Ale okazało się, że on nie da pieniędzy bo nie ma :diabloti: . No i w efekcie zajmuję się obedience a nie agility.

Posted

A możesię tak zebrać i wspólnie coś napisać albo pujść niech widzą że agility jest już dość znaną dziedziną sportu lub jak kto woli rekreacji :)

Ania co do toru to ja tam nie narzekam :) Bo nie mam na co i tak tam nie jeżdze :) Palisadę i tarpez mamy opanowany bardzo dobrze huśtawkę caly czas ćwiczymy z pozytywnymi efektami :D

Posted

Azirowa - załamka. Jak Tobie się nie udało to już niefajnie :cool1:

Saba - chodzi o kwestie finansowe - niemało wyniesie wdzierżawienie ziemi, zakup przeszkód, sprzętu itp.
Stoimy w martwym punkcie :shake:

Elu - jesteś w kontakcie z Fish?

Posted

la_pegaza napisał(a):
Tulce się szykują do zakupu przeszkód i stworzeniu poważnej drużyny agility. oby jak najprędzej :evil_lol:

:crazyeye: A skąd te wieści i co to znaczy "Tulce", a konkretniej? ;)

Saba napisał(a):
Czemu nie olejecie związku i nie zrobicie sami toru :shake:

Tośka_m napisał(a):
Saba - chodzi o kwestie finansowe - niemało wyniesie wdzierżawienie ziemi, zakup przeszkód, sprzętu itp.

Saba napisał(a):
Wiem że nie mało, ale was jest sporo.

Mądre przysłowie pszczół mówi: "spółki zjadły jaskółki". :eviltong: Nie jedna spółka/znajomość się rozpadła jak w grę zaczęły wchodzić rzeczy materialne/pieniądze. Więc może tego się niektórzy boimy? :hmmmm: A poza tym, dzisiaj może i byłoby nas sporo, a jutro? Może nikogo, bo... temu nie pasuje, ten nie może, ten chory, tamten nie ma jak dojechać... :icon_roc: Jak wszyscy mają brać odpowiedzialność, to w końcu nikogo odpowiedzialnego nie będzie. :cool3: A teren, przeszkody... to jednak jakiś majątek, jakaś odpowiedzialność. Kto ma być jego właścicielem, kto ma się o niego troszczyć, kto ma za niego płacić, remontować, dbać, malować... :hmmmm: Może przesadzam, ale... widocznie inni też mają jakieś obawy skoro ciągle brakuje miejsca zbiórki i nie ma nikogo mocnego kto by wziął wszystko w swoje ręce i pokierował, pomyślał, zorganizował... Wszyscy się boją. :nerwy: ;)

O rany, ale się teraz wymądrzyłam. :oops: No ciekawe od kogo i za co za chwilę dostanę łupnia. :mad: :evil_lol:

A swoją drogą, to ciekawe jak to jest w innych klubach/grupach zorganizowane. :hmmmm: