Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Metody nauczenia psa slalomu sa przeróżne. Jest ich dużo, opierają się na różnych rzeczach. Ja (po kosultacji z Panią Trener :eviltong: :evil_lol:) wybrałam tą i jestem zadowolona.
No i ta mam ten plus że można już ze szczeniakiem ćwiczyć bo na początku w ogóle kręgosłupa nie obciąża - pies po prostu biegnie między rzędami tyczek. Wena już zaczyna się lekko giąć na tym etapie.

Dzięki za wypowiedź :p

Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Metody nauczenia psa slalomu sa przeróżne. Jest ich dużo, opierają się na różnych rzeczach. Ja (po kosultacji z Panią Trener :eviltong: :evil_lol:) wybrałam tą i jestem zadowolona.
No i ta mam ten plus że można już ze szczeniakiem ćwiczyć bo na początku w ogóle kręgosłupa nie obciąża - pies po prostu biegnie między rzędami tyczek. Wena już zaczyna się lekko giąć na tym etapie.

Dzięki za wypowiedź :p

a ja dziękuje za odpowiedz ja porostu początkująca i duzooo pytam

Posted

Julix - dziękujemy za fotki, jak zawsze są odlotowe, jesteś "kochana" :loveu:!!!! (tylko jedna maciupka popraweczka - spotkanie PRT z JRT)

[SIZE=2]Marysiu trening był - :sweetCyb: - noooo już wiesz jaki.
I zauważyłam że organizacja zajęć się zmieniła, tak jakoś każdy był wysłany na coś innego, każdy robił swoje - przyznam że przez to było bardzo bardzo bardzo ciekawie:multi:.

Posted

my też od jakiegoś czasu stosujemy metodę tunelową i psy zaczęły dużo lepiej i szybciej robić slalom,a przedewszystkim wysyłać się do slalomu i pokonywać go do końca nawet jak właściciel jest przed czy za psem

Posted

A Loczka na co chora? :-(

Marysiu o nas już wiesz - ja będe w Głogowie na wystawie. Ale w przyszłym tygodniu mam juz ferie więc mozemy zrobić sobie jakieś nadprogramowe skakanie nawet przed połodniem, czy koło południa w środku tygodnia :cool3:

Posted

Marysiu - wiem :roll:

Paula - Loczka jest apatyczna i nie ma apetytu od kilku dni (tzn. apetytu to ona nigdy nie miała, a teraz po prostu nic nie chce jeść). Muszę porobić jej wszelkie badania, bo bardzo niepokoi mnie ten jej stan, zwłaszcza jak się nasłuchałam o obecnej chorobie jej mamy, która zaczynała się objawami takimi, jakie ma Loca, a skończyła się o mało co bardzo niefajnie :shake:

Posted

Paula - Loczka jest apatyczna i nie ma apetytu od kilku dni (tzn. apetytu to ona nigdy nie miała, a teraz po prostu nic nie chce jeść). Muszę porobić jej wszelkie badania, bo bardzo niepokoi mnie ten jej stan, zwłaszcza jak się nasłuchałam o obecnej chorobie jej mamy, która zaczynała się objawami takimi, jakie ma Loca, a skończyła się o mało co bardzo niefajnie :shake:

O kurcze...:-( A może nie je bo jest bez Ciebie?
Zdrówka dla Loczki! :buzi:

Posted

O kurczę, ale nędza :pissed:

Hmm... nie sądzę, żeby udzielili informacji o właścicielu działki w gminie (tam można znaleźć tego typu informacje), bo pewnie ustawa o ochronie danych osobowych tego zabrania. Zostawić na działce tablicę z prośbą o kontakt? Może właściciel zobaczy i przedzwoni? ;)

Posted

Właśnie wchodze nieświadoma, żeby pow., że nie wiem jak z nami bezie z związku z treningiem a tu takie coś.. :( Bardzo szkoda :-( Nie dość, że zaczęło się coś rozwijać w Poznaniu to jeszcze mamy sobie isc. A przeszkody naleza do ABC?

Posted

Tośko działki, o których myślę, raczej nieczęsto widują swoich właścicieli ;)

KaRa_ może podjadę do Ciebie któregoś dnia? Np. w środę? :) Chociaż tak na stałe wolałabym coś, co będzie blisko mnie z oczywistych względów.

Paula :eviltong:

Julix to będziesz czy nie? Bo jak nie, to bym poprosiła Anię, żeby przyjechała później - ponad godzina to za długo na jednego psa :eviltong:

Nasze są: hopki, niebieski tunel, koło, skok w dal, butelki z wodą :cool3:, ta gorsza huśtawka, pseudo-tunel miękki...
Do ABC należą: kładka, palisada, ta lepsza huśtawka i wielka hopka. Acha - i te małe tunele.

Aniu jak masz jakiś pomysł to daj choć krótko znać sms-em, ok? Albo na PW :)

Do zobaczenia w sobotę!!