Gerwia Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 No na pewno trafiłaś na jakąś ślepą babuche !!! :) My tez jak wyniesiemy przeszkody nacpodwórko toludzie sie gapia jak na JAKIŚ CHORYCH UMYSLOWO.... ciekawe kiedy dostanę kaftanik :D :stupid: Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 AniaP napisał(a): A my miałyśmy rozstawione tylko cztery pachołki, : Ania jakie masz pachołki??? Ja potrzebuje jakieś do ćwiczenia slalomu, ale zwykłe rurki ani kije od miotły mi nie wystarczają, bo nie moge ich postawić np. w domu....;( Ja ostatnio ćwiczyłam sobie pod blokiem i na szczęście nikt się nie doczepił :P Quote
AniaP Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='Paskuda_Bandzior']Ania jakie masz pachołki??? Pachołki kupiłam po adresem podanym tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=25735 Ale ja ich używam do obedience. Akurat wczoraj wyjątkowo ustawiłyśmy je sobie w slalom, ale są dosyć niskie i trochę trudno było tak ćwiczyć. Nie chcę psinie mieszać w łebku, więc nie będę na nich ćwiczyć slalomu. Chociaż są takie pachołki, które mają do góry dziury i można by wtedy włożyć do nich jakieś kije czy rurki, tak jak na placach manewrowych kierowcy się uczą. :wink: [quote name='Paskuda_Bandzior'] Ja potrzebuje jakieś do ćwiczenia slalomu, ale zwykłe rurki ani kije od miotły mi nie wystarczają, bo nie moge ich postawić np. w domu....;( Ale Kola kiedyś podpowiadała http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=10086 , że można wykorzystać np. przetykacz syfonu. :lol: Widziałam taki w Praktikerze http://www.nomi.com.pl/uplimg/ins150x300-22871220.jpg i cenowo wyjdzie prawie tak jak z tymi pachołkami. Myślałam nawet czy zamiast takich krótkich "kijków" w podstawę tego przetykacza dałoby się włożyć dłuższe rurki czy kijki? :hmmmm: Quote
Gerwia Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 No,no,no Paskuda & Bandzior może zostaniesz hydraulikiem..... :) Ale to nawet niezły pomysl tylko moj pies jest zaduży na takie niziutkie :( Quote
AniaP Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Gerwia'] No,no,no Paskuda & Bandzior może zostaniesz hydraulikiem..... :D :lol: :lol: :lol: :cunao: :wink: I jeszcze w białym kaftaniku. :wink: :silly: [quote name='Gerwia']My tez jak wyniesiemy przeszkody nacpodwórko toludzie sie gapia jak na JAKIŚ CHORYCH UMYSLOWO.... ciekawe kiedy dostanę kaftanik :lol: :stupid: Oooo, ale jakby nas tak razem gdzieś zamknęli i jeszcze z naszymi psiakami i przeszkodami, to chyba jakiś kawałek boiska czy ogródka by się znalazł w takim :stupid: i to byśmy sobie wtedy poszalały. :ghost_2: To by dopiero był raj: dach nad głową by dali, jeść by dali, a my zero problemów (praca, szkoła i takie tam głupie przyziemne sprawy :wink: ) tylko od rana do wieczorka same przyjemności z psiakami. :wink: :lol: :lol: A tak wracając do slalomu, to widziałyście te schematy z rurek pcv? http://www.dogs.gd.pl/kliker/ W domu do ustawienia, to chyba najlepsze rozwiązanie, co? :roll: A tutaj w galerii http://www.cavano.pl/ widać jak ładnie taki slalom wygląda. :klacz: Quote
Gerwia Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 No to wejdz zobacz nasz w temacie PRZESZKODY !!! Boki idzie zrywać taki profesjonalny..... :P Quote
AniaP Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Gerwia napisał(a): No to wejdz zobacz nasz w temacie PRZESZKODY !!! Boki idzie zrywać taki profesjonalny..... :P Ja tam nie rozumiem co ty chcesz od tego slalomu? :wink: No przecież bardzo ładny jest. :D Quote
Gerwia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Tak chyba na zdjęciu nie widać, że to kilka kijków od miotełek powbijanych w piach :) Quote
AniaP Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Gerwia napisał(a): Tak chyba na zdjęciu nie widać, że to kilka kijków od miotełek powbijanych w piach :) Widać, widać, tak myślałam. :lol: A zdradziło Cię czarne zakończenie jednej z tyczek. :wink: Quote
Gerwia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 No nie..........:P Ale i tak jest uroczy nauczyłam Nanuta na 4 tyczki slaolomek ;) Quote
AniaP Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Gerwia napisał(a): nauczyłam Nanuta na 4 tyczki slaolomek :wink: Brawo. :klacz: :thumbs: Quote
Gerwia Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Dzisiaj musimy dopracować !!! A wy ćwiczycie coś czy wszystko macie opanowane ??? :) Quote
AniaP Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 A wy ćwiczycie coś czy wszystko macie opanowane ??? :) No Asti biega swobodnie po wszystkich przeszkodach, ale trochę za wolno, bo często ją interesuje co się dzieje na placu, no i może to być też spowodowane "oklepanym" torem. :silly: A slalom, to ciągle musimy dopracowywać, bo czasem jakąś tyczkę ominie, muszę ją pilnować z której strony wchodzi do slalomu... :oops: Quote
Gerwia Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 No my (Ja & Paulut) zaraz zabieramy sie do kończenia rękawa :) Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 HA rękaw - ciekawe jak Bandzi se z nim poradzi???? Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 No więc było całkiem nieźle jak na pierwszy raz :) Nie mamy trudności z pokonywaniem rękawka!!!!! YEAH :):turn-l: Quote
Tośka_m Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Do mojego domu przybywa w przyszłym tygodniu psiejstwo, które mam zamiar trochę poprzeganiać na torze, żeby darmozjadem nie był :razz: Toteż ponawiam topic i pytam: jak tak sprawy torów w naszym pięknym mieście się mają? Czy nadal można biegać tylko w ABC? Quote
AniaP Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 No wszyscy chyba przysnęli ostatnio snem zimowym, bo ostatnie śniegi i lody nie sprzyjały raczej bieganiu po przeszkodach. :placz: A grupa chętnych poznaniaków widzę rośnie, rośnie... :multi: Quote
Tośka_m Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 A czy powstały jakieś nowe tory? Jakieś chociaż ze trzy hopki? :razz: Tak na marginesie moi drodzy agilitowi poznaniacy - spotykacie się jakoś razem aby wymieniać poglądy i doświadczenia? Quote
AniaP Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Tośka_m napisał(a):A czy powstały jakieś nowe tory? Jakieś chociaż ze trzy hopki? :razz: Ja moje 3-4 hopki musiałam przed świętami wyrzucić do piwnicy i już bym je mogła wreszcie stamtąd wyciągnąć, ale mam problem gdzie je pomalować i zostawić do wyschnięcia? :placz: Gdyby nie to, to można by je gdzieś ustawić i trochę poskakać. :razz: Quote
Tośka_m Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 AniaP, niepomalowane też przejdą :razz: Ja w desperacji planuję zbudowanie hopek i slalomu w... kuchni :multi: Quote
AniaP Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Tośka_m napisał(a):AniaP, niepomalowane też przejdą :razz: No niby tak, ale jak znam siebie, to jeśli od razu nie zrobię ich porządnie od a do z, to potem już mogą takie zostać na zawsze. :oops: Po drugie, cały czas jest mokro, więc chciałabym, żeby były choć czymś zabezpieczone. No i jeszcze... na seminarium w Bydgoszczy, drugiego dnia, a jednej ze stacjonat, tyczka była właśnie koloru takiego surowego drewna. Za pierwszym razem tego nie zauważyłam, ale Magda zwróciła mi uwagę, że Asti przeszła pod tyczką zamiast ją przeskoczyć :crazyeye: i potem rzeczywiście musiałam uważać, bo Asti często tak robiła. Nie wiem czy to ma znaczenie? Czy ona tej tyczki nie widziała? Dlaczego zamiast przeskoczyć przechodziła pod nią? Czy to dlatego tyczki zawsze są pomalowane w paski? :???: Quote
Tośka_m Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 No najwyraźniej psu robi różnicę, gdy słupki są niepomalowane. To lepiej zabieraj się za pędzel i do roboty :razz: Właśnie odwiedziłam stronkę ABC i jest napisane, że tor jest ciągle w budowie. Nadal :mad: Powiedz kto prowadzi zajęcia agility i jak one wyglądają - praca w grupach czy indywidualna. No i co z tym torem, bo skoro jest cennik za "usługę", to tor jakiś jest. Czy to ciągle ten, o którym wcześniej wspominałaś - nie do przestawiania? Quote
AniaP Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Tośka_m napisał(a):To lepiej zabieraj się za pędzel i do roboty :razz: No bardzo chętnie, tylko gdzie je wszystkie rozstawić na czas malowania i potem na wyschnięcie? Jeśli zostawię je u siebie w pokoju (a inne pomieszczenie nie wchodzi w rachubę), to wtedy ja się będę musiała wynieść na noc do piwnicy, a mieszkam w bloku czyli spanko na siedząco i może w towarzystwie myszek, może szczurków... :eviltong: :lol: Tośka_m napisał(a): Powiedz kto prowadzi zajęcia agility i jak one wyglądają - praca w grupach czy indywidualna. Wg mojej wiedzy, przesz ostatnie 2 lata (wcześniej nie znałam szkoły, więc nie wiem) ani jedne się nie odbyły. :evil_lol: Tośka_m napisał(a):No i co z tym torem, bo skoro jest cennik za "usługę", to tor jakiś jest. Czy to ciągle ten, o którym wcześniej wspominałaś - nie do przestawiania? No tor jest. ;) Dokładnie ten, na który cały czas marudzę i który widać na zdjęciach. A możesz z niego sama korzystać, oczywiście po wcześniejszym umówieniu się z panem Piotrem, bo przeszkody są ustawione na placu, na którym odbywają się też inne kursy. Quote
Tośka_m Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Ło matko i córko... To Poznań naprawdę jest jakimś za..zadziem agilitowym. To nikt w tym mieście nie prowadzi żadnych zajęć na torze?? :mad: W takim razie cennik zawiera tylko i wyłącznie samą możliwość poskakania samemu sobie? Kurcze, to niefajnie, bo ja jeszcze żółtodziób jestem i nie chcę psa zepsuć :cool1: Aniu, poświęć się dla sprawy i zawrzyj znajomość z myszkami i szczurkami :cool3: Quote
Recommended Posts