Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I-w-o-n-a napisał(a):
PARSONRK - A gdzie dokładnie kupiliście ten tunel i za ile? Nazwa sklepu, producenta?

Dokładnie nie wiem, bo nie byłam. Cena 650 zł. Wszelkie dane sklepów itd znalazłyśmy w internecie, jest pełno ogłoszeń i profesjonalnych firm robiących sprzęt agility.

Posted

[quote name='AniaP'][quote name='PARSONRK'] [quote name='I-w-o-n-a']
PARSONRK - A gdzie dokładnie kupiliście ten tunel i za ile? Nazwa sklepu, producenta?

Dokładnie nie wiem, bo nie byłam. Cena 650 zł.
No to podobnie jak tutaj: http://www.tp-slany.cz/agility.php . :-?

No, cenowo podobnie tylko jeszcze przesyłka dochodzi, a z usa miałyśmy za friko :D

Posted

I-w-o-n-a napisał(a):
Kontaktowałam się z kilkoma firmami w Polsce na temat budowy tunelu. Jedna odpowiedź brzmiała - tak, zrobimy, koszt 1225zł + VAT :lol: :lol: :lol:
Ech.... szukam dalej :)

Dlatego szukałyśmy okazji do kupienia gdzieś, gdzie będziemy na wakacjach, wyjeździe, żeby odliczyć transport :)

Posted

I-w-o-n-a napisał(a):
Kontaktowałam się z kilkoma firmami w Polsce na temat budowy tunelu.

No właśnie kilka dni temu wysłałam maile do kilku firm "z okolicy", ale nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi. :shake:

I-w-o-n-a napisał(a):
Jedna odpowiedź brzmiała - tak, zrobimy, koszt 1225zł + VAT

To prima aprilis wtedy był, czy co? :cunao: Taniej kupić go poza Polską? :o To już się boję jakie odpowiedzi ja dostanę, o ile w ogóle dostanę. :silly:

PARSONRK napisał(a):
I jak postępy ??

A w czym? :wink: W poszukiwaniu tunelu czy w treningach? :hmmmm:

Posted

Ja wysyłałam maile do ok. 10 firm, z czego dostałam dwie odpowiedzi - jedna nie zrobi, druga zrobi za 1225 zł (PHU SAFEX z Gdyni).
Jesli byście chcieli tunel z Czech to możemy się umówić i kupić je razem - taniej wyjdzie za przesyłke/benzyne. Słyszałam o formie z Warszawy która zrobiła tunel za 500zł więc jeszcze coś poszukam w naszym dziwnym kraju :wink:

Posted

PARSONRK napisał(a):
Tak dziewczyny zrobiły tunelik za 400 zł.

Hm, plandekę, to można kupić w Makro za niecałe 10 zł, ale co dalej? Jakich drutów, kabla czy jeszcze czego tam użyć i jak to połączyć? Dalej, to już może dałoby się to jakoś uszyć? :hmmmm:

I-w-o-n-a napisał(a):
Ja wysyłałam maile do ok. 10 firm, z czego dostałam dwie odpowiedzi

Ja na razie dostałam jedną odpowiedź (negatywną :( ) i może powysyłam wieczorkiem jeszcze kilka maili, chociaż nie wiem czy to ma sens, skoro nasze kochane firmy mają tyle pracy i zleceń, że tak się cenią za zrobienie takiego małego tuneliku albo nie chcą się w to zabawić. :roll: :evil:

Przypomnę się jeszcze jednej osobie, która obiecała nad tym pomyśleć, może już coś wymyśliła? :hmmmm:

Posted

Nie wiem o jakiej plandece mówisz, ale chyba o tej nad którą też ja się zastnawiałam. Obawiam się że to sie zaraz potarga.... troche boję się kupowac ten materiał, choc cały czas intensywnie nad nim myśle.
Co do obręczy - ja bym pewnie zrobiła z grubego drutu (czarnego) - nie mam pojęcia jak to sie dokładnie nazywa, ale jest tego troche w Castoramie czy Obi. Z tego bym zrobiła spirale - wtedy tunel się nie zapada i ogolnie jest chyba bardziej "stabilny". Materiał to nawet nie problem, gorzej z uszyciem :cry:
Czy ktoś wie skąd Russ ma tunel? :P
Chyba w akcie desperacji zaatakuje jakąś ciężarówke i "pożycze" sobie plandeke :wink:
Aniu - poszukaj też w swojej okolicy firm zajmujących się reklamami (banerami). Z reguły te banery są robione właśnie z plandek. Niedaleko mojego domu stoi nawet taki ładny baner - żółty, o wymiarach 2 x 6 m..... ech idealny .....

Posted

AniaP napisał(a):
PARSONRK napisał(a):
Tak dziewczyny zrobiły tunelik za 400 zł.

Hm, plandekę, to można kupić w Makro za niecałe 10 zł, ale co dalej? Jakich drutów, kabla czy jeszcze czego tam użyć i jak to połączyć? Dalej, to już może dałoby się to jakoś uszyć? :hmmmm:

I-w-o-n-a napisał(a):
Ja wysyłałam maile do ok. 10 firm, z czego dostałam dwie odpowiedzi

Ja na razie dostałam jedną odpowiedź (negatywną :( ) i może powysyłam wieczorkiem jeszcze kilka maili, chociaż nie wiem czy to ma sens, skoro nasze kochane firmy mają tyle pracy i zleceń, że tak się cenią za zrobienie takiego małego tuneliku albo nie chcą się w to zabawić. :roll: :evil:

Przypomnę się jeszcze jednej osobie, która obiecała nad tym pomyśleć, może już coś wymyśliła? :hmmmm:

Ja bym radziła skoncentrować się na hopkach-przeszkodach, i tunelu z leżącą plandeczką, a dopiero potem zająć się tym tunelikiem :wink:

Posted

[quote name='I-w-o-n-a'] Nie wiem o jakiej plandece mówisz, ale chyba o tej nad którą też ja się zastnawiałam. Obawiam się że to sie zaraz potarga.... troche boję się kupowac ten materiał, choc cały czas intensywnie nad nim myśle.
Ja widziałam taką niebieską, najmniejsza to chyba 2x3 metry. Ale może rzeczywiście jest trochę za sztywna i szybko się zniszczy. :hmmmm:

[quote name='I-w-o-n-a'] Co do obręczy - ja bym pewnie zrobiła z grubego drutu (czarnego) - nie mam pojęcia jak to sie dokładnie nazywa, ale jest tego troche w Castoramie czy Obi. Z tego bym zrobiła spirale - wtedy tunel się nie zapada i ogolnie jest chyba bardziej "stabilny". Materiał to nawet nie problem, gorzej z uszyciem
A widzisz, a o spirali nie pomyślałam. Ja myślałam o takich pojedynczych obręczach, a jakby była spirala, to wtedy jeden problem połączenia każdego drutu w obręcz odpada, ale z takiech pojedynczych obręczy łatwiej by go było uszyć, a ze spiralą, to już rzeczywiście nie lada sztuka. :(

[quote name='PARSONRK'] Ja bym radziła skoncentrować się na hopkach-przeszkodach, i tunelu z leżącą plandeczką, a dopiero potem zająć się tym tunelikiem
Przeszkody: huśtawka, palisada, kładka, slalom, stół, opona (niestety niewłaściwa, bo stoi na ziemi, a powinna być podwieszona) stoją. Dwa hopki ma pani Iza, więc myślę, że je nam pożyczy. A miękki tunel? Jest taki tunel, jakby tylko taka przednia część i już myślałam, że wystarczyłoby tylko doszyć albo dopiąć do niego płachtę i gotowe, ale muszę zapytać właścicielki tunelu czy się na to zgodzi, bo to chyba jakiś oryginalny tunel i nie wiem czy go jednak nie zabierze. :hmmmm:

PARSONRK , a oponę zrobiłyście same? Ładnie wygląda na zdjęciu (chociaż z daleka). :kciuki:

Posted

Dziewczyny, u nas w klubie dłuuuugo nie było porządnego tunelu ze względu właśnie na ceny i psy zgłębiały tajniki agility w tunelach z Ikei. Lepsze to niż nic, wszystkie się nauczyły. Teraz mamy już porządnicki tunelik z Reno, ale z sentymentem wspominam czasy, kiedy moja sucz bałą się wejść do Ikeowego tuneliku. :D

Posted

Mokka napisał(a):
Dziewczyny, u nas w klubie dłuuuugo nie było porządnego tunelu ze względu właśnie na ceny i psy zgłębiały tajniki agility w tunelach z Ikei. Lepsze to niż nic, wszystkie się nauczyły.

Elka mi podpowiadała taki tunelik na seminarium. :evillaug: No i właśnie coraz bardziej się ku niemu skłaniam, bo widzę, że to chyba będzie najszybciej, najprościej i pewnie jeszcze najtaniej (planuję kupić dwa tunele i je złączyć, żeby było conajmniej te 3 metry). Ale... no właśnie, bo zawsze musi być jakieś ale. :x Zaraz po seminarium sprawdziłam na www Ikei i okazało się, że u nas takiego tunelu nie mają. :evil: Poleciałam do Ikei, ale sprowadzić go też mi nie sprowadzą :motz: , a takie tunele mają tylko duże Ikee. :o Paranoja, nie? Czyli muszę go jakoś ściągnąć z Warszawy, bo tylko tam je mają. :silly:

Posted

[quote name='I-w-o-n-a'] A ten nowy tunel z IKEI, niebieski, jest całkiem, całkiem
A jak Ci się ten podoba http://www.alejahandlowa.pl/obr/ALFA/1539_d.jpg ? :wink: Nazywa się to "kolorowa dżdżownica", ale niestety jest niedostępna czy wycofana ze sprzedaży. :(

A godzinkę temu dostałam odpowiedź z jednej firmy z Rudy Śląskiej:
" Tuel który jest przedstawiony na zdjeciu jest latwy do wykonania , obecnie naza firma musi zrealizowac inne zamówienia ,wiec najbizszy termin realiacjito początek listopada. Koszt 1m tunelu to 150zl netto."

No i co Wy na to? Myślę, szukam i czekam dalej, a jak nic mi się innego nie uda, to może uzbieram w końcu na jakiś 3 metrowy tunelik :hmmmm:, chociaż to dla mnie nadal sporo kasy? :(

[quote name='PARSONRK'] Oponka własnej roboty,
:thumbs:
A oponka od czego? Jeśli można wiedzieć? :wink:

Posted

[quote name='AniaP']
A godzinkę temu dostałam odpowiedź z jednej firmy z Rudy Śląskiej:
" Tuel który jest przedstawiony na zdjeciu jest latwy do wykonania , obecnie naza firma musi zrealizowac inne zamówienia ,wiec najbizszy termin realiacjito początek listopada. Koszt 1m tunelu to 150zl netto."

No i co Wy na to? Myślę, szukam i czekam dalej, a jak nic mi się innego nie uda, to może uzbieram w końcu na jakiś 3 metrowy tunelik :hmmmm:, chociaż to dla mnie nadal sporo kasy? :(

Zaletą tego tunelu, jeśli chodzi o cenę jest to, że możesz zamówić go np. 3 metry. Gdybyś chciała pełnowymiarowy (5-6m.), to jego cena brutto wyniesie też ok. 1000zł, czyli tyle, ile kosztował nas tunel z Reno.