Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tośka_m']Ło matko i córko... To Poznań naprawdę jest jakimś za..zadziem agilitowym. To nikt w tym mieście nie prowadzi żadnych zajęć na torze?? :mad:
No na to wygląda. :lying: I przykre to i wstyd przed resztą świata. :placz:

[quote name='Tośka_m']W takim razie cennik zawiera tylko i wyłącznie samą możliwość poskakania samemu sobie? Kurcze, to niefajnie, bo ja jeszcze żółtodziób jestem i nie chcę psa zepsuć :cool1:
No niestety, to chyba na razie zostają nam seminaria, obozy... :eviltong:

[quote name='Tośka_m']Aniu, poświęć się dla sprawy i zawrzyj znajomość z myszkami i szczurkami :cool3:
No muszę wreszcie skończyć te stacjonatki i troszku poskakać, bo jak tak dalej pójdzie, to na żaden IAL do Wrocka nie pojedziem. :shake: :-(

[quote name='Taura']Aniu zapraszam z hopkami do malowania do mnie. "Troche" miejsca mam :lol:
No uważaj, bo jak nic nie wymyślę, to jeszcze skorzystam. :eviltong: :lol:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taura napisał(a):
I mi tu nie kracz ze do Worcka nie pojedziesz :mad: bo jako reprezentant Poznania sama nie pojade. Skompromitowałabym sie tylko i tyle :roll:

No dobra, dobra już, mogę pojechać i potraktować zawody jako pierwszy prawdziwy trening i pierwsza się skompromitować. :eviltong: :lol:

Taura napisał(a):
nie dało by sie jakoś zawodów zorganizowac? :roll: hmmm....

Zawodów? :crazyeye: Kochana, a kompletny tor i to regulaminowy, to skąd? :hmmmm: :placz:

Posted

Gerwia napisał(a):
No reprezentujcie Poznań

Ej, a Ty czemu nie jedziesz? :mad:

Gerwia napisał(a):
może nam jakiś tor postawiąjak zobaczą zainteresowanie tym sportem.....:)

Gerwia napisał(a):
Można by było jakoś sponsora załatwić lub uświadomić naszego kochanego prezydenta Poznania że jednak jest to dobry i pozyteczny pomysł

Oj, dziewczyny, ale się uśmiałam. :lol: :lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Sorry, że jestem taka brutalna, ale w garbate aniołki przestałam już dawno wierzyć. A ktoś się martwi czymś takim jak agility? A kogoś coś takiego interesuje? Skoro w ZK ani w poznańskich psich szkołach nic z agility nie wychodzi, to... :lying: co się dziwić innym.

Sorry, ale jakem życiowa optymistka, akurat w tej kwestii niestety wpadłam już w pesymizm. :oops: Jak to mówią: "umiesz liczyć? to licz tylko na siebie." :eviltong:

Chociaż gdyby się zebrała jakaś silna, przebojowa grupa pod wezwaniem :lol:, z pomysłami i siłą przebicia, pełna zapału... :roll: :kciuki:

Posted

Kwestia jest w odpowiedniej miejscówce. Niestety ja (jeszcze :roll: ) nie posiadam ani kawałka ogrodu, który mogłabym poświęcić na budowę toru. Wynajem nawet skrawka łączki w lub pod Poznaniem także nie jest na moją kieszeń. Ale z drugiej strony naprawdę nie uśmiecha mi się zasuwać do ABC na niepełny tor. Kurka :mad:

Posted

[quote name='Taura']AniaP byłam dzisiaj w ABC :) i nie wiem czy to ty czy nie ale o godzi. 13 byłaś w grupie ze szczeniorkami? :roll: :)
Muszę Cię rozczarować :eviltong: , ale to nie byłam ja. Po pierwsze: nie mam szczeniorka, Asti ma już ponad 2 latka. :sad: Po drugie: niestety jak nastała era lodowcowa często mamy odwołane zajęcia obediencowe, bo ćwiczymy na małym placu i w takich warunkach bywa to trochę niebezpieczne. :razz: A czyżby do szkoły zawitał jakiś mały szetland? :crazyeye: W ciągu ostatnich 2 lat, oprócz Asti, chodził tam tylko mały Karo. :hmmmm:

A co robiłyście w ABC? :eviltong: Jak było? :roll:

[quote name='Taura']Ja mam ogromny ogródek ale robić na nim regulaminowe przeszkody? nie, nie raczej sie tego nie podejme.
Eee no, to nie jest chyba znowuż aż takie straszne. :eviltong:

[quote name='Taura'] A wiecie może co sie dzieje z przeszkodami (lub z skąd sa brane) te z zawodów w Poznaniu? :roll:
Niestety nie wiem do kogo należą, kto i za ile je pożycza. :shake:

[quote name='Tośka_m']Kwestia jest w odpowiedniej miejscówce. Niestety ja (jeszcze :roll: ) nie posiadam ani kawałka ogrodu, który mogłabym poświęcić na budowę toru. Wynajem nawet skrawka łączki w lub pod Poznaniem także nie jest na moją kieszeń.
Myślę, że na kieszeń wielu z nas nie jest. :-( Chociaż szczerze mówiąc nie orientowałam się jakie to mogą być koszty. :oops:

Posted

[quote name='Taura']Aaaaa a już myślałam że poznam piękną Asti i jej przemiłą właściccielke
Alem się zarumieniłam. :oops:

[quote name='Taura']A jakbyś była taka miła i powiedziała kiedy macie obedienc? :lol:
A proszę bardzo: (jest nawet na stronie szkoły) [SIZE=2]w soboty i niedziele o 15-ej, a na zajęcia oprócz nas chodzi ON-ka w wieku Asti i bokserek w wieku... chyba też podobnym do Asti. Zajęcia prowadzi Pani Iza (może miałaś okazję ją dzisiaj poznać?).

[quote name='Taura']A przyjachałam pokicac ze swoim "lapońskim szpicem pasterskim" :eviltong: tzn. odśnieżylam sobie wszystko i myślałam ze bedzie zawiecha Dina i nie bedzie chciał wejść na kładke i palisade... a tu zdziwko! Dina sam z własnej woli wlazł w pięknym stylu podnoszac wysoko łapki przeszedł kładke, a na palisadzie było troche ślisko ale Dinosław ani troche sie nie zniechęcił. Potem hustawke, niską opone i stół bez zastrzeżeń. :loveu: Pierwszy raz szedł slalom i za pierwszym razem mu sie udało! :crazyeye:
Noooooo kochana, suuuper. :klacz: Toś mnie teraz zawstydziła, to ja naprawdę się muszę zabrać za treningi. Chociaż szczerze mówiąc ten lód na trawie i śliskie przeszkody cały czas mnie trochę powstrzymują. :hmmmm:

[quote name='Taura']Za tydzień przywioze swoją hopke i tunel miękki. :cool3: Mi sie tam podobało z resztą Dinowi też ;)
Qrcze, a jakbym tak wreszcie połączyła swoje 3 tunele i jeszcze byśmy wyciągnęły od Pani Izy takie dwie stacjonatki z pcv, to już by niezły torek nam wyszedł. :hmmmm: A o której godzinie tam byłaś? Koło 13-ej? I na dużym placu nic się nie działo, że mogliście sobie pobiegać? Nie było żadnych zajęć o tej porze czy były w hali?

Posted

Taura napisał(a):
Nie jest źle z tym lodem bo przykrywa go śnieg :)

No to chyba jeszcze gorzej, bo nie wiadomo gdzie ślisko a gdzie nie. :sad: W którąś sobotę właśnie bokserek pojechał na lodzie w pogoni za piłeczką, a potem pośliznął się na kładce i spadł z niej :huh: (a wolno po niej przechodził, Asti biega od niego trochę szybciej ;) ). A dzisiaj na spacerku Asti pośliznęła się właśnie na takim ukrytym pod śniegiem lodzie. :sad: Więc z jednej strony już mnie tak korci pobiegać po torze, a z drugiej strony boję się jakiejś kontuzji. :nerwy:

Taura napisał(a):
Byłyśmy przed 14 i trwało jeszcze przedszkole, więc poczekałyśmy. Jak się skończyło p.Piotr powiedział ze mam teraz godzinke wolną. :razz:

No niestety, dzisiaj już widzę na stronie szkoły, że w przyszłą sobotę o 14-ej zaczyna zajęcia nowa grupa PT, więc ta godzina już odpadnie. :flop: Widocznie udało Ci się, że akurat teraz była przerwa pomiędzy starą a nową grupą szkoleniową i plac był pusty.

Taura napisał(a):
Skończyłysmy o 15:05 bo już sie ludzie zjeżdzali na nastepne zajęcia. ;)

A zajęcia miały być na placu? Nie w hali? :crazyeye:

Zobaczę jak będzie w przyszły weekend, może w końcu da się pobiegać? :hmmmm:

• 2 weeks later...
Posted

Słuchajcie moje drogie, czy któraś z Was, albo w ogóle ktokolwiek, robił cokolwiek i pytał w sprawie toru agility w oddziale Związku? Czy oni w ogóle nie są tym zainteresowani?
Jesteście aktywne w ZK? Bo ja niestety nie i jakoś tak głupio mi wejść do oddziału i powiedzieć: "Słuchajcie, chcę skakać z psem. Róbcie tor" :diabloti:

Posted

Tośka_m napisał(a):
Słuchajcie moje drogie, czy któraś z Was, albo w ogóle ktokolwiek, robił cokolwiek i pytał w sprawie toru agility w oddziale Związku? Czy oni w ogóle nie są tym zainteresowani?

Tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=633 jest taki stary wątek na ten temat. Wygląda na to, że kiedyś coś było, ja tam niestety nie zdąrzyłam dojechać :sad: (kiedy tor jeszcze istniał - Asti nie było jeszcze na świecie, a potem... nie było już gdzie pobiegać ze szczeniaczkiem).

Tośka_m napisał(a):
Jesteście aktywne w ZK? Bo ja niestety nie

Ja też nie, przyznaję się, że tylko do niego należę i płacę składki. :oops:

Tośka_m napisał(a):
i jakoś tak głupio mi wejść do oddziału i powiedzieć: "Słuchajcie, chcę skakać z psem. Róbcie tor" :diabloti:

No może nie aż tak :lol: , ale przecież możesz zapytać o agility, chyba nie wyrzucą Cię zaraz za to za drzwi? ;)

Posted

AniaP napisał(a):

No może nie aż tak :lol: , ale przecież możesz zapytać o agility, chyba nie wyrzucą Cię zaraz za to za drzwi? ;)

No mogę i pewnie tak zrobię. Jak zbiorę się na odwagę :cool3:
Tylko co ja sama biedna, maleńka pocznę? Musimy walnie uderzyć, to ugną się przed naszymi rządaniami :evil_lol:
Ja sobie mogę rządać - nawet składek nie płacę :lol:

Posted

Taura napisał(a):
P.S Aniu na IAL do Wrocławia nie jade :/

No właśnie czytałam w innym wątku, szkoda. :sad: My też nie jesteśmy jeszcze przygotowane, właściwie od dłuższego czasu w ogóle nie biegamy, a nawet to co biegałyśmy, to i tak pikuś :lying: , ale nieoficjalnych zawodów i w okolicach Poznania jest tak mało, że... pojedziemy sobie poskakać nastawione na dobrą zabawę, a nie na przywiezienie jakiś trofeuów. :megagrin: Przy okazji popatrzymy sobie na zaawansowanych i mam nadzieję, że znowu czegoś nowego nauczymy. :eviltong: Co prawda pogoda ciągle mnie jeszcze martwi, ale... mam nadzieję, że atmosfera będzie na tyle gorąca, że... nic nam nie będzie przeszkadzać. :lol:

• 3 weeks later...
Posted

Drodzy Poznaniacy! Czy orientuje się ktoś może gdzie w Poznaniu są fajne warunki na trening z psem bądź miejsce szkolenia? będę wdzięczna za info :)

Posted

no agility :P
wiesz ja super w psie sporty nie jestem wtajemniczona bo my bardziej wystawowe dziewczynki ale chcialabym sie troszke "pobawić" w takie rzeczy.... wiec chyba chodzi mi o agility ;]

Posted

[quote name='Gana']no agility :P
No to niestety kiepsko. :sad: Trochę już na forum na ten temat było. No chyba, że: (wyciągnę z innego topiku)

[quote name='Marysia i gończy'] Ale jest malutkie światełko w poznańskim tunelu... :p

Posted

hmm miejmy nadzieję, że coś się będzie szykować...
a jakiś inny sport? nie mowie tu o kursach PT bo to mnie nie interesuje ale cos dla dobrej zabawy psa i wlasciciela....??
TAKIE DUZE MIASTO A TORU NAWET NIE MA :P wrrr musimy się wziąć za Poznań!

AniuP zapraszam w niedzielę na Cytadelę... organizujemy spotkanko :P

Posted

Ja także słyszałam jak ptaszki w parkach ćwierkają o czymś agilitowym, co być może wkrótce się w Poznaniu urodzi :loveu:

Gana - jeżeli nie PT, to pewnie nie i obedience. A co powiesz na taniec z psem? Ja z moim rudzielcem (z braku możliwości skakania w naszym pięknym mieście) właśnie to ćwiczymy. Fajne, efektowne, ćwiczy umysł, trochę ciało, no i oczywiście wzmacnia więż między przewodnikiem a psem :p

Posted

[quote name='Tośka_m']Ja także słyszałam jak ptaszki w parkach ćwierkają o czymś agilitowym, co być może wkrótce się w Poznaniu urodzi :loveu:
A w którym parku ;) , ja też chcę posłuchać. :mad:

[quote name='Gana']TAKIE DUZE MIASTO A TORU NAWET NIE MA :P wrrr musimy się wziąć za Poznań!
A ja myślałam, że aż za dużo i za często na ten temat tutaj było, a jednak jeszcze niektórzy nie wiedzą, nie słyszeli, nie czytali... ;) :eviltong:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12399
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=7020
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=633
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3098

[quote name='Gana'] AniuP zapraszam w niedzielę na Cytadelę... organizujemy spotkanko :P
Na Cytadeli o 13-ej? Dzięki, ale to niestety raczej nie dla nas, bo...

Po pierwsze: byłam ze dwa razy na takim spotkanku jak Asti była jeszcze smarkata, ale ona niestety nie przepada za grupą dużych rozbieganych kolegów i koleżanek. Towarzystwo szelciaków, to proszę bardzo. :lol: Co prawda dopiero dwa razy zorganizowaliśmy sobie takie spotkanko, ale... Oj szaleństwa było co nie miara. :multi: (Kto ma ochotę, to relacja i zdjęcia z naszych spotkań: http://little-star.strefa.pl/forum.php?page=&pg=2&cmd=show&id=13459&category=33 ).

Po drugie: może wreszcie pojedziemy na zajęcia do szkoły, bo już się trochę stęskniłam za naszymi spotkaniami. No i pewnie znowu sobie trochę poskaczemy po naszym "nieśmiertelnym" torze. :eviltong: :lol:

Po trzecie: właśnie widzę, że Dorotka nas kusi ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18001&page=3 .

Posted

Witam. Postanowilam napisac w tym watku poniewaz mowa tu o poznaniu :) a ja tu mieszkam. Chcialabym sie troche podpytac bo niewiele wiem o tym psim sporcie. W kazdym razie gdzies slyszalam ze zeby zaczac trenowac pies musi byc juz dojrzaly ( od 18 mies.?? nie wiem dokladnie). Otorz ja mam rottweilerka ktory ma 10 mies i chcialabym sie zapytac czy moge w jakis sposob mu pokazywac, przygotowywac zeby na przyszlosc wiedzial juz mniej wiecej o co chodzi?. Nie mowie tu o zadnym trenowaniu tylko np o jakims uczeniu np. komend, kiedy przechodzimy rzeczke to np Hop. itp. Pokazywac przeszkody, oswajac go z nimi? Prosze was o rady. Tam gdzie chodze z psem na szkolenie jest cos na podobienstwo toru przeszkod. Czy cos by mu sie stalo jasli by raz na jakis czas przed lub po szkoleniu wlazl na jedna badz druga ?

Posted

Julieczka -
Oczywiście, że pokazywać przeszkody i próbować już z nim pracować na torze. Przeszukaj temat agility - na pewno znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania. Poza tym zapytaj trenera, z którym ćwiczycie. (co konkretnie trenujecie?)
Niestety Poznań jest straszliwą dziurą w agilitowej mapie Polski :roll: Mamy dostępny jeden niekompletny tor w szkole ABC, część psiarzy korzysta także z własnej twórczości i ma swoje przeszkody.