Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysiu klatki nie mamy.. :roll: Co do zachowania to nie przypominam jakis specjalnych zmian... Ale pewna nie jestem :shake: Moze miala mniejsza chec w jakies dni ale wielkich zmian nie bylo. To bylby jej 19 dzien. Kurcze, sama nie wiem...

Posted

Tośka_m napisał(a):
Taura - właśnie chciałam nieśmiało zapytać czy ktoś będzie miał miejsca w samochodzie na dwie osoby i psa :rolleyes: W przeciwnym razie będziemy jechać pociągiem.

Mamy kombi, więc żaden problem. ;)

Posted

Dzięki dziewczyny, jesteście kochane :loveu:, gdyby wszyscy zgodzili się na 1 marca i wszystko by wypaliło było by super :multi:, myślę że Bibi do tego czasu już się wykuruje, bo jak narazie to nawet same nie możemy poćwiczyć, jest osłabiona, dużo śpi, dostaje sterydy rozkurczowe na oskrzela i antybiotyk, smutne to ale widać poprawę.:-(

Posted

Magdo jesteś kochana :loveu:

Aniu jaki Bibi?

Julix trudno zdecydować... jedynym samcem, który będzie, to Dino, może pogadaj z Kingą czy dacie sobie z nimi radę...?

Do wszystkich! Mi się coś przesunęło i chyba najbardziej pasuje mi NIEDZIELA 2 MARCA (w sobotę coś mi wypadło...). Jak Wam ten termin pasuje?
Niestety z Tośką chyba nie damy rady się zgrać :-(

Poza tym - czy ktoś może umie pisać ładne pisma z prośbą o...? Jeśli tak to proszę o kontakt na priv :modla: bo ja to ciołek w tych sprawach jestem... a o teren chodzi ofkors :p

Posted

Dziękuję :loveu:, Bibi czuje się już dużo dużo lepiej, zaczyna już brykać co oznacza że wraca do zdrowia, duszności przeszły czasem tylko lekko pokasłuje, nadal dostaje antybiotyk. Idzie ku dobremu, jutro wizyta u weta, zobaczymy co zaleci dalej?
Trzymamy kciuki za nowy teren!!!:thumbs: Wycieczka do Bydgoszczy 2 marca nam pasuje!

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Magdo jesteś kochana :loveu:

Aniu jaki Bibi?

Julix trudno zdecydować... jedynym samcem, który będzie, to Dino, może pogadaj z Kingą czy dacie sobie z nimi radę...?

Do wszystkich! Mi się coś przesunęło i chyba najbardziej pasuje mi NIEDZIELA 2 MARCA (w sobotę coś mi wypadło...). Jak Wam ten termin pasuje?
Niestety z Tośką chyba nie damy rady się zgrać :-(

Poza tym - czy ktoś może umie pisać ładne pisma z prośbą o...? Jeśli tak to proszę o kontakt na priv :modla: bo ja to ciołek w tych sprawach jestem... a o teren chodzi ofkors :p
Marysiu a ja mogłabym też jechać??bo jeśli tak to bym wzieła sobie wolną niedziele w pracy. I każdy sam sobie transport organizował?
I jeśli bym mogła to z Erą bo na paweno nie z Duke

Posted

Ale fajowo! :loveu: No to ja lece kombinować transport. :loveu:
I jesli uda mi się go skombinować to będe miała jedno miejsce wolne, ale to tak narazie wstępnie. :)

Posted

taura1 napisał(a):
Ale fajowo! :loveu: No to ja lece kombinować transport. :loveu:
I jesli uda mi się go skombinować to będe miała jedno miejsce wolne, ale to tak narazie wstępnie. :)

Właśnie, Kinga czy jak cos możemy się z Wami zabrać?;> Dorzucam się oczywiście;) Jeszcze przegadam kwestię z tatą, ale jak coś wolałabym mieć rezerwę.;)

Posted

Oliwia napisał(a):
Właśnie, Kinga czy jak cos możemy się z Wami zabrać?;> Dorzucam się oczywiście;) Jeszcze przegadam kwestię z tatą, ale jak coś wolałabym mieć rezerwę.;)

Wysłalam Ci juz wiadomość na gadu. ;)

Posted

Witam!
pomóżcie 'lajkonikowi';), bardzo proszę!
jestem szczęśliwą posiadaczką 9miesięcznego DONa i szukamy dla nas wspólnie ciekawej formy aktywności.
agility rysuje się interesująco :lol:
ale że zielona jestem w temacie zupełnie, nie chcę sama niczego zaczynać, żeby nie popełnić błędów nie do odkręcenia.
czy moglibyście polecić dobre miejsce/szkoleniowca w naszych okolicach?
czytałam o szkole ABC, ale czy to wszystko?
i pytanie tak trochę na 'boczku' - mój pies jest jednostronnym wnętrem :( słyszałam, że taka wada wyłącza psa z możliwości uczestniczenia w zawodach agility; czy to prawda? a jeśli tak, to móże ktoś z Was się orientuje dlaczego?

z góry dzięki wielkie!
pozdrawiamy
Kasia i Jago vel Gucioperz

wiem, że cały wątek o Poznaniu, ale litości... już 184strony:look3:

Posted

czy moglibyście polecić dobre miejsce/szkoleniowca w naszych okolicach?
czytałam o szkole ABC, ale czy to wszystko?

W Poznaniu nie ma ŻADNEJ oficjalnej szkółki agility. Więc nie masz nawet spośród czego wybierać :lol:

i pytanie tak trochę na 'boczku' - mój pies jest jednostronnym wnętrem :-( słyszałam, że taka wada wyłącza psa z możliwości uczestniczenia w zawodach agility; czy to prawda? a jeśli tak, to móże ktoś z Was się orientuje dlaczego?

Nie, to nie prawda :lol: Nie wiem co to ma za zwiazek z agility.
Mój Bandzior startował w zawodach jako jednostronny wnęter.
Ale radzę Ci szybko pozbyć się problemu i wyciąć jajeczka, póki nic się nie dzieje.. Bandzior miał nowotwór złośliwy, operowany w wieku 8 lat. Nie życzę tego :shake:
Potem, startował w zawodach jako bezjajeczny :eviltong:

Posted

Jajka monitujemy:razz:
'zewnętrzne' jest o.k., drugie na szczęście w pachwinie, więc zabieg, odpukać, nie powinien być skomplikowany - będziemy usuwać, oczywiście! ale za jakieś pół roku.

buuu :( czyli nie ma żadnych prof. w Poznaniu? szkoda wielka... pozostaje nauka 'na własną rękę - na własne ryzyko'... qrcze, a może chociaż jakiś szkoleniowiec, który dodatkowo(obok np.PT) troszku się tym zajmuje? bo tak 'z książki" i psa i siebie edukować, to mi jednak straszno...

Posted

Jajka monitujemy:razz:
'zewnętrzne' jest o.k., drugie na szczęście w pachwinie, więc zabieg, odpukać, nie powinien być skomplikowany - będziemy usuwać, oczywiście! ale za jakieś pół roku.

Mój Bandzior miał identycznie. To na zawnątrz do końca było ok. Drugie było w pachwinie i tam się raczysko zrobiło. I o ile właśnie nie trzeba było jamy brzusznej otwierać to dla starszego psa każdy zabieg pod pełną narkozą był bardzo niebezpieczny.
Na szczęście się udał :p

Szkółek jak na razie nie ma.