ewka i haker Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 OlaAB napisał(a):kupić można np. http://www.pomelac.pl/oferta_4.htm http://www.horizont.com/rolos/paliki_z_tworzywa.html http://www.hodowlany.pl/i236_Palik__slupek_ogordzenia_elektrycznego_polipropylenowy.html i w sporej ilości sklepów z artykułami jeźdzeckimi a to tez o takich myslaalm bo mam ich pelno na stajni juz wzielam nawet te bez igly i zrobilam z nich dragi do skakania ale jak sa jako slalom to nie przeszkadza to po poku do zaczepiania tasm??czy to odrywacie?? Quote
ewka i haker Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 AniaP napisał(a): No właśnie, tylko ja goga jedna w Poznaniu znam raptem jeden taki sklep i jeszcze nawet nie sprawdziłam :oops: czy mają takie tyczki. to do sklepow to maja w lorensie na nowowiejskiego w pegazie na woli jest jeszce pare ale nie jestem pewna ze sa tam tyczki do pastuch Quote
Klaudia :-) Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 my mamy też takie tyczki do pastucha i nic w nich nie przerabiałyśmy, wykorzystywane są do ustawienia slalomu w róznych wersjach:-) Quote
taura1 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Nas dzisiaj nie było, za co przepraszamy. Obowiązki stajenno - naukowe. :/ Quote
Bibunia Szczotunia Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 A ja dziękuję za trening, choć jestem dziś nie zadowolona, ale tylko i wyłącznie z siebie, jakiś kiepski dzonek miałam, pewnie przemęczenie. I kurcze dziewczyny muszę przestać się Was krępować,bo nic mi nie idzie a jak tylko nie patrzycie to odrazu lepiej wychodzi!!!:oops: Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Mi się dzisiaj strrrasznie podobało jak Bibi zaskoczyła i zaczęła ślicznie w przód pruć :loveu: A ty się nie krępuj!:p Każdy zaczynał od podstaw (Wenanadal na nich jest:cool3:) a my wszytskie takie świrnięte jeśli tego się krępujesz:eviltong: Quote
JIM Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Żałuje strasznie, że nie mogłyśmy być...Jakieś zadania domowe??:cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Dziękuję wszystkim, którzy dotarli na wczorajszy trening :multi::multi::multi: Mi tam się podobało, chociaż przemokłam do majtek :evil_lol: Bibi śliiiiiicznie zaczęła pruć do przodu, jestem z niej bardzo dumna :loveu: Wenka biegała jak to Wenka :loveu: Daisy dostała turbodopalaczy :loveu::loveu: i nawet Uniak był bardzo sterowny, a mi całkiem fajnie się biegało :multi: Do tego Una zaczęła robić piękne flipy w obie strony :multi: ale to w przerwie... Niech więc żałują Ci, co nie byli :mad: Co do krępowania się, to ja gryzę i kopię tylko za: karanie psa, ciąganie psa na siłę po przeszkodach, zmuszanie go do skakania wysoko, krzyczenie na psa itp. Poza tym wszyscy jesteśmy lekko nienormalni :evil_lol: Julix jest zadanie domowe :razz: Oprócz doskonalenia i tego, co było poprzednio, teraz wprowadzamy obieganie przeszkody (drzewa, hydrantu, wbitej tyczki) - najpierw w tą stronę, w którą psu łatwiej. Najpierw na same gesty, wyraźne naprowadzanie, potem rzucona nagroda, żeby pies robił to bardzo ciasno i bardzo szybko. Poza tym proszę sobie wymyślić komendy na: wybieganie naprzód (ja mam "naaaaprzooooood" - jest do bani, za dłuuuuuuugie); obroty (później zakręty) w lewo i prawo (ja mam "lew" i "pas") oraz obieganie (ja mam "right" i "bum"). Komendy muszą być łatwe do wykrzyczenia i wyraźnie się od siebie różniące :) Miłego myślenia :evil_lol: Quote
ewka i haker Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Do tego Una zaczęła robić piękne flipy w obie strony :multi: :evil_lol: przepraszam ze pytam ale co to znaczy?? bo ja chce zaczac agility i jeszcze nie wiem duzo rzecz Quote
Marysia_i_gończy Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 ewka i haker napisał(a):przepraszam ze pytam ale co to znaczy?? Flip to taka ewolucja z frisbee. Więc to "inna bajka" :razz: Quote
Bibunia Szczotunia Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Cieszę się że jesteście zadowolone z Bibi, dzisiaj już mi przeszło więc wyciągnęłam Marcina do lasu, wziełam 6 tyczek (4 na slalom, 2 na stacjonatkę) i do tego znalazłam w domu taki kijek jak niewiem czy to pręt do raszek od łżeczka czy co ok 1.5 długa średnicy 1 cm.lekki i do tego drewniany, i poćwiczyłam troszkę z Bibkiem przez pół godzinki, troche to, trochę drapała kretowiny, ogólnie chyba jej się zaczęło podobać. Jak naprawię tunel to jeszcze go dołożę do repertuaru. No przez te Wasze pomysły z tymi pastuchami nauczyłam się trochę jak to kombinować przeszkody, więc także dziękuję za wyzwolenie fantazji :evil_lol: (zapewne pomysły rozwinę, ale proszę o rady). A z tym krępowaniem: muszę się trochę przełamać z tymi okrzykami, wy tam tak śmiało wykrzykujecie a mi się tłamsi w gardle :oops:, no z czasem pewnie będzie lepiej. Jak byłam dzisiaj w lesie to sobie powykrzykiwałam i już mi lepiej!!!Wymyśliłam komendy, ale jeszcze badam czy dobrze i wyrażnie się wymawia itp, no bo pod nosem inaczej nieraz brzmi!!! Quote
ewka i haker Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Flip to taka ewolucja z frisbee. Więc to "inna bajka" :razz: a dziekuje za odpowiedz Quote
taura1 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Nas w sobote nie bedzie. MTP i ogromny stres, wita. :placz: ;) Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Oj Kinga obijasz się coś ostatnio :lol: :eviltong: Quote
ewka i haker Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 taura1 napisał(a):Nas w sobote nie bedzie. MTP i ogromny stres, wita. :placz: ;) to wy macie pokaz o 18 w sobote?? wy z pania iza?? sl;yszlam ze kniga tez bedzie ahhahaa Quote
Marysia_i_gończy Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Uwaga! W sobotę NIE BĘDZIE TRENINGU!! (mam aktualnie młyn niemożliwy w pracy i do tego gwałtowny problem w domu - najzwyczajniej nie dam rady...) Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 To się szkołą zajmę :razz: I slalomem! P.S. Mam już z Weną zrobione 10 tyczek szerokim korytarzem :cool3: Quote
Kasia & Nemo Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Paskuda_Bandzior napisał(a): P.S. Mam już z Weną zrobione 10 tyczek szerokim korytarzem :cool3: No to gratuluję i życzę dalszych postępów w nauce. Ja na wakacje próbowałam uczyć swego szkociaka slalomu, ale nie spodobał mu się ;) Jak slalomował to miał taką minę: : " Po co to robić ? Czy naprawdę nie lepiej poćwiczyć tunelik, lub huśtawkę ? Albo przynajmniej poskakać " :lol: Quote
ewka i haker Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 mam pytanie gdzie kupiliscie frisbee dal psa?? bo moj sie tym fajnie aportuje i chce mu kupic ostatnio mial okazje pobiegac za tym i dobrze mu szlo(przynajmniej tak mowij pewnien pan ktory mi pozyczyl w parku) bede wdzieczna za odpowiedz:multi: Quote
taura1 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ewka i haker napisał(a):to wy macie pokaz o 18 w sobote?? wy z pania iza?? sl;yszlam ze kniga tez bedzie ahhahaa W sobote mieliśmy pokaz ok. 13. Taaaa Kniga też była. Dawno się tak nie uśmiałam. :lol: Quote
Marysia_i_gończy Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 ewka i haker napisał(a):mam pytanie gdzie kupiliscie frisbee dal psa?? Poszukaj w dziale frisbee :razz: Ja swoje ściągałam ze USA :razz: Jak idą wszystkim zadania domowe? :razz: Spotykamy się w sobotę - mam nadzieję, że w komplecie :cool3: Quote
KaRa_ Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Marysiu póki co uczę Djuka skupianie się przy psach na spotkaniach klikerowych, i na spacerkach i jak opanujemy bardziej tą sztukę będziemy mogli od czasu do czasu wpaść? Pewnie dopiero tak po styczniu/lutym bo musi nam zająć to jeszcze trochę czasu;) Quote
Tośka_m Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Jak idą wszystkim zadania domowe? :razz: Spotykamy się w sobotę - mam nadzieję, że w komplecie :cool3: Zadania domowe Ozzy odrobił i potrafi na 5, Loca jeszcze się uczy. Niestety, mnie znowu nie będzie. Zdrowie mi się posypało i mam zakaz jakiegokolwiek wysiłku przez przynajmniej dwa tygodnie, a na dworze to już zupełnie nie wchodzi w rachubę. Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Moje zadanie domowe widziałaś już nie raz :razz: Ale ja wałkuję slalom! Już mam dosć wąsko (ale nadal bez wyginania) na 10 tyczek :p Quote
Recommended Posts