Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OlaAB napisał(a):

a to tez o takich myslaalm bo mam ich pelno na stajni juz wzielam nawet te bez igly i zrobilam z nich dragi do skakania
ale jak sa jako slalom to nie przeszkadza to po poku do zaczepiania tasm??czy to odrywacie??

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AniaP napisał(a):

No właśnie, tylko ja goga jedna w Poznaniu znam raptem jeden taki sklep i jeszcze nawet nie sprawdziłam :oops: czy mają takie tyczki.

to do sklepow to maja w lorensie na nowowiejskiego
w pegazie na woli
jest jeszce pare ale nie jestem pewna ze sa tam tyczki do pastuch

Posted

A ja dziękuję za trening, choć jestem dziś nie zadowolona, ale tylko i wyłącznie z siebie, jakiś kiepski dzonek miałam, pewnie przemęczenie. I kurcze dziewczyny muszę przestać się Was krępować,bo nic mi nie idzie a jak tylko nie patrzycie to odrazu lepiej wychodzi!!!:oops:

Posted

Mi się dzisiaj strrrasznie podobało jak Bibi zaskoczyła i zaczęła ślicznie w przód pruć :loveu:

A ty się nie krępuj!:p Każdy zaczynał od podstaw (Wenanadal na nich jest:cool3:) a my wszytskie takie świrnięte jeśli tego się krępujesz:eviltong:

Posted

Dziękuję wszystkim, którzy dotarli na wczorajszy trening :multi::multi::multi:

Mi tam się podobało, chociaż przemokłam do majtek :evil_lol:
Bibi śliiiiiicznie zaczęła pruć do przodu, jestem z niej bardzo dumna :loveu: Wenka biegała jak to Wenka :loveu: Daisy dostała turbodopalaczy :loveu::loveu: i nawet Uniak był bardzo sterowny, a mi całkiem fajnie się biegało :multi:

Do tego Una zaczęła robić piękne flipy w obie strony :multi: ale to w przerwie...

Niech więc żałują Ci, co nie byli :mad:

Co do krępowania się, to ja gryzę i kopię tylko za: karanie psa, ciąganie psa na siłę po przeszkodach, zmuszanie go do skakania wysoko, krzyczenie na psa itp. Poza tym wszyscy jesteśmy lekko nienormalni :evil_lol:

Julix jest zadanie domowe :razz: Oprócz doskonalenia i tego, co było poprzednio, teraz wprowadzamy obieganie przeszkody (drzewa, hydrantu, wbitej tyczki) - najpierw w tą stronę, w którą psu łatwiej. Najpierw na same gesty, wyraźne naprowadzanie, potem rzucona nagroda, żeby pies robił to bardzo ciasno i bardzo szybko.
Poza tym proszę sobie wymyślić komendy na: wybieganie naprzód (ja mam "naaaaprzooooood" - jest do bani, za dłuuuuuuugie); obroty (później zakręty) w lewo i prawo (ja mam "lew" i "pas") oraz obieganie (ja mam "right" i "bum"). Komendy muszą być łatwe do wykrzyczenia i wyraźnie się od siebie różniące :) Miłego myślenia :evil_lol:

Posted

Cieszę się że jesteście zadowolone z Bibi, dzisiaj już mi przeszło więc wyciągnęłam Marcina do lasu, wziełam 6 tyczek (4 na slalom, 2 na stacjonatkę) i do tego znalazłam w domu taki kijek jak niewiem czy to pręt do raszek od łżeczka czy co ok 1.5 długa średnicy 1 cm.lekki i do tego drewniany, i poćwiczyłam troszkę z Bibkiem przez pół godzinki, troche to, trochę drapała kretowiny, ogólnie chyba jej się zaczęło podobać. Jak naprawię tunel to jeszcze go dołożę do repertuaru. No przez te Wasze pomysły z tymi pastuchami nauczyłam się trochę jak to kombinować przeszkody, więc także dziękuję za wyzwolenie fantazji :evil_lol: (zapewne pomysły rozwinę, ale proszę o rady).

A z tym krępowaniem: muszę się trochę przełamać z tymi okrzykami, wy tam tak śmiało wykrzykujecie a mi się tłamsi w gardle :oops:, no z czasem pewnie będzie lepiej. Jak byłam dzisiaj w lesie to sobie powykrzykiwałam i już mi lepiej!!!Wymyśliłam komendy, ale jeszcze badam czy dobrze i wyrażnie się wymawia itp, no bo pod nosem inaczej nieraz brzmi!!!

Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):

P.S. Mam już z Weną zrobione 10 tyczek szerokim korytarzem :cool3:

No to gratuluję i życzę dalszych postępów w nauce. Ja na wakacje próbowałam uczyć swego szkociaka slalomu, ale nie spodobał mu się ;) Jak slalomował to miał taką minę: : " Po co to robić ? Czy naprawdę nie lepiej poćwiczyć tunelik, lub huśtawkę ? Albo przynajmniej poskakać " :lol:

Posted

mam pytanie gdzie kupiliscie frisbee dal psa??
bo moj sie tym fajnie aportuje i chce mu kupic ostatnio mial okazje pobiegac za tym i dobrze mu szlo(przynajmniej tak mowij pewnien pan ktory mi pozyczyl w parku)
bede wdzieczna za odpowiedz:multi:

Posted

ewka i haker napisał(a):
to wy macie pokaz o 18 w sobote??
wy z pania iza??
sl;yszlam ze kniga tez bedzie ahhahaa

W sobote mieliśmy pokaz ok. 13.
Taaaa Kniga też była.
Dawno się tak nie uśmiałam. :lol:

Posted

Marysiu póki co uczę Djuka skupianie się przy psach na spotkaniach klikerowych, i na spacerkach i jak opanujemy bardziej tą sztukę będziemy mogli od czasu do czasu wpaść? Pewnie dopiero tak po styczniu/lutym bo musi nam zająć to jeszcze trochę czasu;)

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Jak idą wszystkim zadania domowe? :razz: Spotykamy się w sobotę - mam nadzieję, że w komplecie :cool3:

Zadania domowe Ozzy odrobił i potrafi na 5, Loca jeszcze się uczy.
Niestety, mnie znowu nie będzie. Zdrowie mi się posypało i mam zakaz jakiegokolwiek wysiłku przez przynajmniej dwa tygodnie, a na dworze to już zupełnie nie wchodzi w rachubę.