Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oliwia napisał(a):
Ja mogę od 18!

:mad::mad::mad::mad::mad:

Julix napisał(a):
I jak psiaki skakały ??:cool3:

Dobrze :) :)

Una zrobiła taką trudną kombinację, że normalnie pękłam z dumy :loveu:
Wenka ślicznie dawała się prowadzić :loveu:

No i dowiedzieliśmy się, że palisady nie będzie :shake:

Posted

Una zrobiła taką trudną kombinację, że normalnie pękłam z dumy :loveu:

To super:loveu:Wcale sie Tobie nie dziwie:)

Wenka ślicznie dawała się prowadzić :loveu:

Wena:loveu:

No i dowiedzieliśmy się, że palisady nie będzie :shake:

:shake:

Posted

Tak Weniaczek robił śliczne, dość ostre zakręty, żeby wlecieć do tunelu :loveu: Poprawiła się w sprawie chodzenia po desce od kładki :multi: i połączyłam jej kółko z hopką:p Dzielna dziewczynka :lol:

A Una... Una jak zwykle była świetna :multi: ale ten jeden momencik wyszedł jej tak, że :-o

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Wszystko jest kwestią pracy :razz:

A to ja wiem;) Póki co ucze go,że gdy jest statko piesków w okół to ja też istnieje, a nie tylko one:evil_lol:. Bo to będzie też kluczem do sukcesu w agility;). Bo sam to umie bardzo się skupić tylko ja tempa nie wiem co psa można uczyć łatwego:evil_lol:

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Póki co ucze go,że gdy jest statko piesków w okół to ja też istnieje, a nie tylko one:evil_lol:. Bo to będzie też kluczem do sukcesu w agility;).

No i bardzo dobrze :klacz:

KaRa_TC napisał(a):
Bo sam to umie bardzo się skupić tylko ja tempa nie wiem co psa można uczyć łatwego:evil_lol:

Przywołanie, przywołanie i jeszcze raz przywołanie. Łatwe nie jest, ale to absolutna podstawa wszystkiego.
Skupienie na przewodniku w najróżniejszych warunkach i przy najróżniejszych rozproszeniach.
Socjal - gwarne miejsca, hale, wieś, łąki, parki, trasy szybkiego ruchu, różne nawierzchnie pod łapami etc...
Siad, waruj, stój, chodzenie przy nodze, kółka w lewo/prawo, obieganie w lewo/prawo, slalom między nogami, chodzenie do tyłu, dawanie łapy, przybijanie piątki etc.
No i oczywiście podstawowe zasady pracy... jak pracujemy, to pracujemy, jest fajnie, pańcia ma nagródki nawet, jak ich nie widać, zabawa z pańcią jest cool etc.

:eviltong:

Posted

Marysia musisz mi kiedys pokazac pare sztuczek itp, jak na uczyc tego dzieciaka:evil_lol:. Plusem jego jest,że jest bardzo łakomy i za suchą karme potrafi dużo zrobić, ale ja czasem nie mam cierpliwości:roll: A teraz ucze go biegania na ringówce i stania a nie siadania kiedy nie trzeba

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']A jak mam Ci próbować cokolwiek pokazać, jak nie udało nam się dotąd spotkać? :niewiem:

Przepisy na naukę tysiąca i jednej sztuczki można znaleźć na stronie klikerowej :razz:

Liste oczywiście czytam to nasza biblia w szkoleniu:lol: Dziś jadę do związku kynologicznego z młodym wiec jak masz dziś czas możemy nad Wartą się spotkać;)

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Szkoda,ze tak późno odpisałaś bo byłam już wtedy w drodze na przystanek.

Podobno dostałaś numer mojej komórki... :roll:

KaRa_TC napisał(a):
Ale może jutro popołudniu? bądź jeszcze lepiej w niedziele? ;)

Mogę się z Tobą spotkać jutro ok. 13 nad Wartą. Bez Uny. Pasuje? :razz:

Posted

Ok jutro o 13tej nad Wartą po stronie starego miasta (św. Jadwigi most). Wezmę mu dużo smaczków i kliker bo na tym się uczymy, ciekawe czy nauczymy się przy Tobie czegoś nowego;).
A wezmiesz aparat?:eviltong:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Przyznam, że wolę most św. Rocha, łatwiej mi dotrzeć do niego :razz:

Tylko ja nie wiem który to:roll: bo już tamte rejony Warty to są w których rzadko bywam:roll:.
I mogę pare minut się spóźnić bo jestem uzależniona od kierwocy który mnie podwiezie.

Posted

A o zawodach Oliwia to już nie raczysz wspomnieć? :p Atmoswera typowo piknikowa, pogoda dobitnie ładna, openowy torek chole... tzn. strasznie trudny, sztafeta bajecznie zabawna, ogromna widownia i piękne tereny. :) No i wróciłyśmy z pucharkami, medalami, karmami, talerzykami frisbee, piłkami, kurczakami, ciasteczkami i Bóg wie co tam jeszcze. :)