Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam , że się wtrącę, ale pomijając ignorancję czy niedbalstwo poprzedniego właściciela, czy zrobiliście temu psu badania na EPI ? Bo mi się nie chce wierzyć , żeby ktoś tak skarajnie głodził psa . Zdrowe psy nawet karmione przez biednych ludzi kaszą na kościach i odpadkami wyglądają lepiej. Sama mam ON kę ze schroniska, która właśnie choruje na trzustkę, i pomimo moich starań wyglądała podobnie. Jeśli ludzie ci nie wiedzieli , że jest chory nie dodawali mu enzymów przed posiłkiem to nawet 100% najwyższej jakości mięso i karma dla alergików nie było by trawione i przyswajane. Nie wiem dlaczego ale coraz więcej psów na to choruje i to nie tylko ONy.
Jeżeli okaże się , że to właśnie ta choroba to niestety trzeba poinformować chętnych do adopcji, żeby nie skończyło się tragedią dla psa i wyrzutami sumienia dla tych co go przygarną.

Posted

Niedopytywałem ale mysle ze schornisko bierze pod uwagę niedoczynność trzustki. Z tym że on teraz wygląda lepiej.

Dzwoniłem przed chwila jeszcze raz do P. Kierownika. Straz miejska jeszcze próbuje ustalic tych włascicieli z czipa. Mamy się przypominac pod koniec tygodnia.

Posted

Mamy dla niego dom.....zanim do niego pojedzie zatrzyma się w naszej klinice i zostanie na wszystko przebadany, odpocznie...to taka klinika w domu z ogrodem, pod miastem, żadnych klatek itp, tylko psiska weta.
Tylko te zas...ne procedury. Ręce opadają.

• 2 weeks later...
Posted

Psiak czuje się coraz lepiej ,dostarczona została i następna partia karmy specjalistycznej , Sierść odrasta , jest z nim coraz lepiej .
O adopcji jednak na razie nie ma mowy .
Trzeba jeszcze poczekać. Pan Kierownik schroniska ,od którego mam wiadomości ,powiedział że następny dom będzie bardzo dokładnie weryfikowany .