Weronika Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 Dziwna żecz się stała.Na obydwu łapach - tylnych między dużymi poduszkami a bocznymi palcami (właściwie to na dużych poduszkach od strony wewnętrznej) są rany , wygląda to jak odgniecenie,boczny palec dokładnie wchodzi w to wgniecenie ,skóra w tym miejscu wypadła ,jest samo mięso.Myślałam że to skaleczenie ale na obydwu łapach ? w tym samym miejscu? Sunia próbuje to lizać ale jej nie pozwalam,strasznie ją boli.Smaruję to Solcoserylem w żelu ale niewiele pomaga.Czy ktoś spotkał się z taką przypadłością? Quote
Weronika Posted April 12, 2005 Author Posted April 12, 2005 Jeszcze nie byłyśmy.Zobaczyłam to wczoraj (zastanowiło mnie lizanie łap) Quote
Weronika Posted April 14, 2005 Author Posted April 14, 2005 Wet. określił to jako przetrenowanie, po przerwie zimowej zbyt szbko zaczełyśmy "szaleć" kilkugodzinne szaleństwo za piłką zpwodowało odgniecenie poduszek tylnych łap ,co doprowadziło do odleżyn.Leczenie jakie zastosowałam jest prawidłowe ,wet dodał tabletki ADODERM i oszczędzający (okresowo) tryb życia.Szaleć tak ale z umiarem.Zabezpieczył ją jeszcze antybiotykiem żeby zapobiec zakarzeniu. Quote
Recommended Posts