lolka Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Isabel napisał(a):Jak widzę, moja propozycja imienia została zaakceptowana:) Bardzo się ciesze, że Malwinka czuje się już dobrze:multi: Czy zostanie u Ciebie, czy będziesz jej szukała domu? niestety muszę jej znaleźć domek...za mało miejsca na kolejnego dorosłego kota:-( nie mogę mieć trzeciego kociaka ale w sumie są i tego dobre strony....... tymczas za tymczasem ostatnio u mnie rezyduje, co znajdę dom jednej maliźnie to pojawia sie kolejna....... póki co nie ma pospiechu z tym domkiem.....i tak jest za malutka żeby ją komukolwiek oddać ........niech kruszynka trochę dojdzie do siebie, będzie bardziej samodzielna i nabierze ciałka ..........no chyba, że znajdzie sie ktoś odpowiedzialny aby opiekowac sie taka dzidzią:loveu: dziękuje za piękne imię....... Quote
Isabel Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 U mnie 4 dorosłe koty i duży pies, a miejsca po przeprowadzce bardzo mało, dlatego nie mogę teraz służyc już DT. Wierzę, że Malwince znajdziesz najlepszy domek stały:) Quote
lolka Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 mój mądry TZ:roll: radośnie wczoraj wieczorem pokazał Malwince którędy wdrapać się na łóżko bez wskakiwania .........efektem tego jest niewyspana noc.......co odłozyłam glizdusie na fotelik to juz po chwili leżała na przemian to na mnie to na TZ-cie........ nie mam nic przeciwko spania z kotem , moge nimi byc cała obłozona z każdej strony ale w tym przypadku miałam stresa, że zgnieciemy tą kruszynkę :roll:........ to mała larwusia:loveu:..sprytna kociczka dzisiaj czuje sie dobrze, jedynie znowu kuleje na jedna łapinkę Quote
magda z. Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 niunia szaleje:loveu::loveu: oby doszła do siebie Quote
malagos Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 widać jej też dobrze robi kontakt z ludziem ( w sensie spania na ciepłym) ;) Quote
Isabel Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Takie maleństwo musi się do kogoś przytulić :) Quote
Baski_Kropka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Bardzo miło przeczytać ze Malwinka ma się lepiej :D Z tym spaniem z taką kruszynką to Cię troszkę rozumiem. Miałam w domu 2 szczeniaki 3-tygodniowe a one naprawdę ciupinkie były bo obecnie po 9 miesiącach Kropka moja ma tylko 5 kg, a że robiłam im za mamusie to spały ze mną. Byłam na pełnym czuwaniu całą noc ;P Quote
lolka Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Isabel napisał(a):Jak się miewa Malwinka? Malwinka jak nowa......to niesamowite jak błyskawicznie doszła do siebie jest rozkoszną rozrabiarą, wdrapuje się wszędzie i śpi w łóżku - nie ma innej opcji .......... a do tego jest niesamowicie bystra, kuwetuje bezbłędnie teraz wyjeżdżam na kilka dni i zawiozłam rano Malwine na kolonie do koleżanki co ma m.in. trzy maleńkie kociaki ...Malwinka w godzinę nauczyła je samodzielnie jeść jak tylko wrócę zaczynam ogłaszać kruszynke i szukac jej domku ..........oj cięzko będzie mi się z nią rozstać Quote
Isabel Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 No proszę, jaka panna mądralińska:loveu: Malwinko, sprawuj się grzecznie na koloniach;) Lolka, czekamy na wieści po Twoim powrocie :) Quote
Baski_Kropka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Super że Malwinka ma się dobrze, kolonie mam nadzieje dobrze jej zrobią :D Czekamy na wieści co u malutkiej ;) Quote
lolka Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Malwinka wrócila dzis z kolonii...jest bardziej puchata i większa.......była bardzo grzeczna, uczyła młodsze kociaki samodzielnego jedzenia i kuwetkowania:evil_lol: od jutra zaczynam szukać jej domku Quote
Isabel Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Dzielna dziewczynka;):loveu: Kociakom brakować teraz będzie "starszej siostry" ;) Quote
lolka Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Malwinka na polowaniu ............... szybciutko się zorientowała, że z Lalusiem nie ma żartów, nawet dorosłe koty potrafi pobić:evil_lol: takie jestem zwykłe, wypyziałe kociątko ...........:-( Cyprian , zasiedziały tymczasowicz;) zaopiekował się Malwinką ............a ona lgnie do niego niesamowicie:loveu: jestem w szoku, że ten zazdrośnik tak ja polubił.....choć gryzie ją podczas zabawy niemiłosiernie Quote
Isabel Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Cyprian z Malwinką to jak tata z córką:loveu: Loluś to papużka? Tak sobie chodzi po mieszkaniu? Quote
lolka Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Isabel napisał(a):Cyprian z Malwinką to jak tata z córką:loveu: Loluś to papużka? Tak sobie chodzi po mieszkaniu? tak Lalus to papuga:evil_lol:.......straszna wredota, ma swoja klatkę ale broń boże abym zamknęła drzwiczki, od razu jest awantura:roll:.............. ma kilka swoich stacjonarnych miejsc: na drzwiach, lodówce i tam sobie rezyduje....a ja tylko ze ścierami za nim latam (oczywiscie ściery do sprzatania po nim:evil_lol::mad:) ma tez swoje przenośne lustro do którego godzinami się pindrzy i wtedy mam spokój:diabloti: on potrafi o świcie wleźć mi na łóżko i z partyzanta dziobem wyrwać mi rzęse z oka....jest POTWOREM .....GANIA TEŻ KOTY i wyjada im z michy:evil_lol: Quote
Isabel Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 A to ci Laluś :evil_lol:Imię pewnie adekwatne do tego przeglądania się w lustrze;) Quote
magda z. Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 A ja nie wiedziałam, że masz taką fajniuśką papugę:loveu: Agencior z niego straszny musi być. A kicia superowa, zreszta tak samo jak kicior:diabloti: Quote
Baski_Kropka Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Słodko, tacy przytuleni z Cypriankiem :D U mnie papużka by życia nie miała... niewiarygodne, ale mój kot by nie spoczął puki by pióra po domu furgały... Malwinka już całkiem zdrowiutka :D??:loveu: Quote
Isabel Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 No właśnie, co nowego u Malwinki?:loveu: Jak zdrówko? Szykuje się jakiś domek? Quote
lolka Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Baski_Kropka napisał(a):Słodko, tacy przytuleni z Cypriankiem :D U mnie papużka by życia nie miała... niewiarygodne, ale mój kot by nie spoczął puki by pióra po domu furgały... Malwinka już całkiem zdrowiutka :D??:loveu: oj zdziwiłabyś sie jaki Lalus potrafi byc waleczny...moje koty to już obchodzą go szerokim łukiem ale ostatnio wpadł do mnie kot sąsiadów , taki łowczy zbój i pierwsze co zrobił to rzucił się na lausia...ten pierzak wpadł w taki amok , że musiałam go odczepiać od pyska Niuńka.....do krwi podziobał mu puszola, byłam przerazona bo myslałam ze oko mu wydziobał tak krew sikała:roll:...to jakiś ptak-gladiator Quote
lolka Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 A Malwinka rozrabia i jest na etapie papugowania wszystkiego po dorosłych kotach, oczywiscie uczy sie wszystkiego co najgorsze.....więc umie już jakimś cudem wdrapać sie na blat kuchenny i ukraść jedzenie z patelni, skacze po meblach jak małpka.......bardzo zwinna z niej dziewczynka ostatnie trzy dni miała biegunkę:roll:......dostała zastrzyk i jakąś żólta papke do pyszczka......póki co ok upodobała sobie Cypriana i chyba uznała że to jej mamusio-tatus bo szuka mu namietnie cycuchów i ciumka cały brzuchol.......oczywiście ta ciapa i okaz łagodności Cyprian nie potrafi sobie pradzić z jej nachalnością i mozna powiedziec że jest juz nią nieco udreczony:evil_lol: niestety nie mam żadnych domków na widoku, ale nie spodziewałam sie cudów u mnie już wszystkie domki zostały wyczerpane a poza tym kociątek sa miliardy...więc musze porobic ogłoszeniaa na szersze kregi ale mam mały problem......no nie moge jej zrobic ładnych zdjęc.....jest cała czarna i nie potrafie jej fajnie uchwycic, zlewa się ta czern cholercia:roll:......jutro jade do kolegi co zajmuje sie foceniem nowożeńców i zrobi jej porządną sesje foto a wtedy ruszam z ogloszeniami :lol: Quote
Isabel Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Sfotografować czarnego kota to naprawdę sztuka, ale myślę, że kolega-fotograf sobie poradzi:smile: Cieszę się, że Malwinka rośnie i uczy się coraz to nowych rzeczy, a że również tych najgorszych - to normalne, tak jak dziecko:evil_lol: Wrzesień za pasem, więc z adopcjami trochę się ruszy. Quote
Recommended Posts