Ninka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Co tam slychac u mojego faworyta...?:loveu: Quote
Malwi Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 z tego co doszły mnie słuchy to chodzi coraz częściej na spacerki i zaczyna powoli uganiać się za kotami :) Quote
Malwi Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 byłam u Kejkuna wczoraj i będę jutro. Ładnie chodzi na smyczy - moze troszkę ciągnie , ale nie ma żadnych większych kłopotów. Co do jego zdrowia - niby wszystko jest ok , chodzi już baaardzo ładnie, ale jednak od czasu do czasu zdarzą mu się jakieś małe zachwilania równowagi , albo też czasami ma odruch jak idzie w tylnej prawej łapie tak jakby chciał się podrapać ... czasami też jak idzie to "tupie" jakby nie za bardzo wiedział gdzie jest dokładnie grunt ... Trochę go wczoraj wyczesałam , wyszło mnóstwo włosów ... jutro go dopadnę ze szczotką to wyczesze go porządnie :D i na koniec fotki Kejkuna zrobione na pożegnanie ;) Quote
kuleczka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Dopiero co adoptowaliśmy Bosmana, a tu dostaję linka do tego biedaka, śliczny jest niesamowicie, ale my już więcej piesków nie możemy mieć, na nasze jedzenie już nam ledwo wystarcza, zwierzęta takie żarte są :) Ale na pewno będę szukać jakiegoś dobrego domu dla niego, bo w schronisku się zanudzi, ONek nie może nie biegac przecież..... Quote
Olga7 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 To ja Wam tego linka podeslalam -Kuleczko - jak wiesz :);).. no i tej suni -Onki http://www.dogomania.pl/forum/f1167/wygnana-przez-wlasciciela-na-ulice-pilna-pomoc-dla-ki-144203/ Moze jakoś uda się wam pomóć tym Onkom ?? A gdyby tak starczylo -albo jakiś sponsor byl -to wtedy jeszcze ten piękny Kiejkun by się zmieścił ??? Sliczny i lagodny z niego Onek...:) Quote
Malwi Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 dziewczyny jeśli możecie poróbcie ogłoszenia dla biedaka, ja nestety nie wyrabiam z czasem ... Quote
kuleczka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 olga7 napisał(a):A gdyby tak starczylo -albo jakiś sponsor byl -to wtedy jeszcze ten piękny Kejkun by się zmieścił ??? Sliczny i lagodny z niego Onek...:) Nie, już sąsiedzi mają nas dosyć, bo psy rewelacyjnie się bawią gryząc się po kostkach :) A tak serio - nasz Oggie już zdziczał z powodu naszej większej uwagi w stosunku do Bosa, nie mamy już możliwości zapanowania nad trzecim ONkiem, jeśli ciągle Bos nie jest u nas całkiem zadomowiony (minęły 2 tygodnie, jeszcze nawet do garażu nie wjeżdzamy samochodami, bo ciężko Bosa przekonać, że wrócimy), a charakterne mamy te zwierzaki, Bos dodatkowo nie chce na razie zrozumieć, że nasze trzy koty to też rodzina i na nie szczeka. Hałas jest dość uciążliwy, mimo mieszkania na wsi sąsiadom szczekanie przeszkadza, wyrzuciliby nas z domu :) Na pewno w żaden sposób nie możemy wziąć nowych zwierzaków, choć Kejkun jest naprawdę idealny do naszej sfory, ale nie nie i nie ! Poszukam wśród znajomych, może znajdzie się ktoś, kto już teraz zaraz może zaadoptować zwierzaka. Bo za jakiś rok to wiem, że koleżanka będzie bardzo chętna, na razie w bloku mieszka i nie ma szans :( Teraz to ja będę zbierać pieniądze na kastracje ONków, bo już chyba najwyższa pora je zgarnąć do weta. Podobno hurtem trochę taniej (tak koty parami załatwiałam) Quote
Olga7 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Dziękuję za tak obszerne informacje Kuleczko . Tak tylko pomyślalam widząc te szczęsliwe wasze Onki.. A że psy dorodne i piekne -to glosy też mają dorodne ...:razz: Quote
Olga7 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Malwi- ja mogę tylko podesłać KEJKUNA ktorejś z doświadczonych ciotek -może znajdzie czas na oglaszanie tego przepieknego Onka -on musi trafić do dobrych ludzi i mieć dobry ,cieply domek/ Quote
Malwi Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 jakbyś mogła :loveu::loveu::loveu::loveu: bo naprawde takie cudo sie zmarnuje w schronisku :loveu::loveu: Quote
Korciaczki Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Trafiłyśmy po ślicznym banerku. Piękny, piękny jest ten psiak, trzymamy mocne kciuki za dom (lub ew. odnalezienie się właściciela) :multi: Quote
Malwi Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Korciaczki napisał(a):Trafiłyśmy po ślicznym banerku. Piękny, piękny jest ten psiak, trzymamy mocne kciuki za dom (lub ew. odnalezienie się właściciela) :multi: dziękuje ;):oops: jeśli trzeba by było jakiś banerek to służę ;):p:p Quote
Korciaczki Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Malwi napisał(a):dziękuje ;):oops: jeśli trzeba by było jakiś banerek to służę ;):p:p Dziękujemy, będziemy pamiętać, a właściwie to wysyłamy priv :oops: Kejkun w górę! Quote
madcat1981 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Dzień dobry:) Ciotki kochane, skąd takie orginalne imię ma ten piesek? Quote
Malwi Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 z listy z imionami ;D a skąd w schronisku wzięła się ta lista to najstarsi górale nie wiedzą ;p Quote
Paulina87 Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 A może Kejkunowi wystawić allegro? Quote
Malwi Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 możnaby ... chociaz moze najpierw przed szukaniem mu domku wziąć go na jakieś badania z tym kręgosłupem ? chociazby rtg ? bo dzisiaj strasznie "tupal" w ogóle dziwnie chodzi, ale dzisiaj to bylo strasznie :( Quote
missy87 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 czyli jest na zmiane...raz dobrze, raz zle:/ w ostrowie pewnie nie ma mozliwosci zrobienia takiego badania...a w kaliszu? Quote
Malwi Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 w kaliszu z tego co wiem z własnego doświadczenia na pewno jest usg , ale zdaje mi sie ze rtg też ( coś mi świta że widziałam tabliczke ostrzegajaca pred rtg ) ... tylko kto go zabierze na takie badanie ? .. może stowarzyszenie ? Quote
Paulina87 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Być może będę mogła troszkę pieniążków dorzucić do badania :diabloti: Quote
Recommended Posts