Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

byłam u Kejkuna wczoraj i będę jutro. Ładnie chodzi na smyczy - moze troszkę ciągnie , ale nie ma żadnych większych kłopotów.
Co do jego zdrowia - niby wszystko jest ok , chodzi już baaardzo ładnie, ale jednak od czasu do czasu zdarzą mu się jakieś małe zachwilania równowagi , albo też czasami ma odruch jak idzie w tylnej prawej łapie tak jakby chciał się podrapać ... czasami też jak idzie to "tupie" jakby nie za bardzo wiedział gdzie jest dokładnie grunt ...

Trochę go wczoraj wyczesałam , wyszło mnóstwo włosów ... jutro go dopadnę ze szczotką to wyczesze go porządnie :D
i na koniec fotki Kejkuna zrobione na pożegnanie ;)

Posted

Dopiero co adoptowaliśmy Bosmana, a tu dostaję linka do tego biedaka, śliczny jest niesamowicie, ale my już więcej piesków nie możemy mieć, na nasze jedzenie już nam ledwo wystarcza, zwierzęta takie żarte są :) Ale na pewno będę szukać jakiegoś dobrego domu dla niego, bo w schronisku się zanudzi, ONek nie może nie biegac przecież.....

Posted

olga7 napisał(a):
A gdyby tak starczylo -albo jakiś sponsor byl -to wtedy jeszcze ten piękny Kejkun by się zmieścił ??? Sliczny i lagodny z niego Onek...:)

Nie, już sąsiedzi mają nas dosyć, bo psy rewelacyjnie się bawią gryząc się po kostkach :) A tak serio - nasz Oggie już zdziczał z powodu naszej większej uwagi w stosunku do Bosa, nie mamy już możliwości zapanowania nad trzecim ONkiem, jeśli ciągle Bos nie jest u nas całkiem zadomowiony (minęły 2 tygodnie, jeszcze nawet do garażu nie wjeżdzamy samochodami, bo ciężko Bosa przekonać, że wrócimy), a charakterne mamy te zwierzaki, Bos dodatkowo nie chce na razie zrozumieć, że nasze trzy koty to też rodzina i na nie szczeka. Hałas jest dość uciążliwy, mimo mieszkania na wsi sąsiadom szczekanie przeszkadza, wyrzuciliby nas z domu :)
Na pewno w żaden sposób nie możemy wziąć nowych zwierzaków, choć Kejkun jest naprawdę idealny do naszej sfory, ale nie nie i nie ! Poszukam wśród znajomych, może znajdzie się ktoś, kto już teraz zaraz może zaadoptować zwierzaka. Bo za jakiś rok to wiem, że koleżanka będzie bardzo chętna, na razie w bloku mieszka i nie ma szans :(
Teraz to ja będę zbierać pieniądze na kastracje ONków, bo już chyba najwyższa pora je zgarnąć do weta. Podobno hurtem trochę taniej (tak koty parami załatwiałam)

Posted

Dziękuję za tak obszerne informacje Kuleczko .
Tak tylko pomyślalam widząc te szczęsliwe wasze Onki..
A że psy dorodne i piekne -to glosy też mają dorodne ...:razz:

Posted

Malwi- ja mogę tylko podesłać KEJKUNA ktorejś z doświadczonych ciotek -może znajdzie czas na oglaszanie tego przepieknego Onka -on musi trafić do dobrych ludzi i mieć dobry ,cieply domek/

Posted

Korciaczki napisał(a):
Trafiłyśmy po ślicznym banerku. Piękny, piękny jest ten psiak, trzymamy mocne kciuki za dom (lub ew. odnalezienie się właściciela) :multi:

dziękuje ;):oops:

jeśli trzeba by było jakiś banerek to służę ;):p:p

Posted

możnaby ... chociaz moze najpierw przed szukaniem mu domku wziąć go na jakieś badania z tym kręgosłupem ? chociazby rtg ? bo dzisiaj strasznie "tupal" w ogóle dziwnie chodzi, ale dzisiaj to bylo strasznie :(

Posted

w kaliszu z tego co wiem z własnego doświadczenia na pewno jest usg , ale zdaje mi sie ze rtg też ( coś mi świta że widziałam tabliczke ostrzegajaca pred rtg ) ... tylko kto go zabierze na takie badanie ? .. może stowarzyszenie ?