wacia Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 u suczek nie liczy sie ilości płodów ,bo jest to wróżenie z fusów-określa się tylko ciąża mnoga zywa Quote
jovanna Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='Niufka']Jednoczę się :) Moja dziewczynka wczoraj odbyła miłosną podróż i straciła dziewictwo, co prawda z rurką i strzykawką, ale cóż... Teraz tylko czekać :) Hahahaha moja podobnie pozbyla sie dziewictwa w sobote a za 2 tygodnie i robimy USG...:evil_lol: Quote
Nacia_i_Fluffy Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Ja w tym temacie nowa, kompletnie goła i wesoła :P Jeszczenigdydzidziusiów moja sunia nie miała i ja nigdy nie byłam przyporodzie ;) Ale już przekopałam 87 stron tego tematu :razz::D Jeszcze mam kuuuuupę czasu aby z resztą się oswoić ;) Bo mojacollaczka (co Niemca chciała ;) ) dopiero w zeszły weekend dziewidzctwostraciła ;) Ja już oczywiście nie mogę się doczekać szczeniorów... ;) Mam pytanko. Czy lepiej aby suka przegryzła pępowinę, czy raczej ja powinnam przeciąć nożyczkami? I dlaczego? :) Całusy wysyłam wszystkim przyszłym mamusiom, a pozdrowionka przyszłym babciom :cool3::lol: Quote
Cavisia Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Dziewczyny, my już bliżej końca (jeszcze ze trzy tygodnie), ale nerwy coraz większe :diabloti: . Więc odpoczywajcie i relaksujcie się póki możecie :cool3: . Dobrze radzę :evil_lol: . Co do pępowiny -moja wetka radzi, aby pępowinę zacisnąć peanem, po czym chyba ją odcina. Mówi, że tak jest lepiej, suka może to zrobić dobrze (i jest ok), ale może zrobić źle i będą problemy. Quote
Nacia_i_Fluffy Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Cavisia napisał(a):Dziewczyny, my już bliżej końca (jeszcze ze trzy tygodnie), ale nerwy coraz większe :diabloti: . Więc odpoczywajcie i relaksujcie się póki możecie :cool3: . Dobrze radzę :evil_lol: . Co do pępowiny -moja wetka radzi, aby pępowinę zacisnąć peanem, poczym chyba ją odcina. Mówi, że tak jest lepiej, suka może to zrobićdobrze (i jest ok), ale może zrobić źle i będą problemy. dzięki za szybką odp. :) Przygotuję zdezynfekowane nożyczki :) Jej... tyleeee informacji! Trzeba powolutku przyswajać :p Trzymam kciuki za Twoją sunieczkę! Przekaż buziaczki! Quote
Cavisia Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Spoko trochę czasu masz :) jeszcze nauczysz się tego. Quote
Niufka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dziś zrobiliśmy USG. Będą malutkie nowofundlandy :) Quote
Nacia_i_Fluffy Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Niufka']Dziś zrobiliśmy USG. Będą malutkie nowofundlandy :) GRATULACJE!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Trzymam kciuki za maluchy :D Czyli jeszcze macie około miesiąca :) A ja 1 miesiąc i 3 tyg. czekania :placz: Quote
Cavisia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Niufka']Dziś zrobiliśmy USG. Będą malutkie nowofundlandy :) Gratulacje i trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok :). U nas jeszcze ok. 3 tygodni, choć być może nawet niecałe:multi: Quote
Niufka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dziękuję :loveu: A jeszcze niedawno wpisywałam post o kryciu. Pierwsze maluchy w moim i suczym życiu, dlatego tak bardzo przeżywam. Rozwiązanie planowo 26.03., oby pomyślnie :) Quote
Diana14 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Nacia_i_Fluffy napisał(a):dzięki za szybką odp. :) Przygotuję zdezynfekowane nożyczki :) Jej... tyleeee informacji! Trzeba powolutku przyswajać :p Trzymam kciuki za Twoją sunieczkę! Przekaż buziaczki! Natalka poniewaz to pierwsza ciąża Flaffki to niekoniecznie suka w 100% będzie sobie radzić. Wtedy warto pomóc. Jeśli sama przegryza pępowinkę to pozwól jej, chyba że zobaczysz ze robi to zbyt blisko brzuszka malucha. Jeśli chcesz możesz odcinać sama ok 4 cm od brzuszka. Niektórzy uważają, ze lepiej przerwać palcami. Ja robilam raz tak raz tak. Maluchy rodzą sie szybko i nie zawsze miałam czas żeby po te nożyczki sięgnąć;) A nam zostały jeszcze 2 tygodnie:multi: USG nie było bo gołym okiem widac, ze sunia jest w ciąży więc po co ją stresować w tym błogoslawionym stanie:evil_lol: Quote
Nacia_i_Fluffy Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Dzięki Diana :) Oczywiście trzymam kciuki za Vegę :D I Cavisia za Twoją suczkę też ;) Quote
wfh85 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Niufka napisał(a):Dziś zrobiliśmy USG. Będą malutkie nowofundlandy :) Gratuluję i trzymam kciuki :Cool!::kciuki::thumbs::cool2: Strasznie mi sie niufki podobają (...i mam cichą nadzieję że kiedyś taki w moim domku sie pojawi ;) ) Quote
Diana14 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 wfh85 napisał(a):Gratuluję i trzymam kciuki :Cool!::kciuki::thumbs::cool2: Strasznie mi sie niufki podobają (...i mam cichą nadzieję że kiedyś taki w moim domku sie pojawi ;) ) Znaczy się w naszym domku:eviltong: ?? Oki zgadzam się na niuffka zamiast bulli, pitów i innych nieciekawych stworków:evil_lol: Quote
Ajrisz Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Pawel, nie daj sie! Walcz o prawo do bullkow i pitow! :D 8) Quote
MAKAron Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Nacia.. cóż ja mogę, życzę powodzenia !! I wszystkim wam kochani wytrwałości z tymi maluchami! ;* ;] Quote
Baha Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Hej niufka, no to razem bedziemy w strachu;) Ja tez bede odbierac moje pierwsze niufki w tym samym czasie - , odbieralam juz wiele porodow, ale zawsze to "moje" sa bardziej nerwowe;), choc uczylam sie na trudno rodzacej rasie - shih tzu. Bede trzymac kciuki za wszystkie rodzace suczki i za ich wlascicieli ;) Quote
Nacia_i_Fluffy Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 My się jednak wybrałyśmy na USG ;) BĘDZIEMY MIELI SZCZENIACZKI!!!!!!!! :multi::multi::multi::lol: Cavisia jak u Was? ;) Niufka - u Was niedługo - trzymamy kciuki :D Quote
Niufka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 U nas po domu biega ciężarówka z mlekiem, dyszy bidulka, brzusio wielgachne, spodziewamy w weekend maluchów. Porodówka w pełni wyposażona. Oj, na koniec tygodnia będzie się u nas działo... Baha, Cavisia, a jak Wasze się trzymają? Quote
Baha Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 u nas jeszcze spokój , dzis 54 dzien, maluszki kopią - na co moja niunia warczy - patrzy na brzusio;) mleczka jeszcze nie ma, wiec jeszcze chwilke a Cavisia? niech sie chwali sama;) Quote
Cavisia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No to się chwalę :). 19.03 od 20.00 do 23.00 urodziły nam się cztery suczki - 3 blenheimy (biało-rude) i 1 tricolorka. Mamusia radzi sobie bardzo dzielnie, karmi, myje, pilnuje. A tu wstawiam zdjęcie: Quote
nice_girl Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Cavisia! Super! Ogromne gratulacje! Poród przebiegł bezproblemowo? ;) Quote
Cavisia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Prawie bezproblemowo, bo rodziła Dama. Jak bolało, to nie chciała przeć:mad: . Po porodzie tej 4 była tak zmęczona, że zaczęła nam omdlewać, więc dostała kroplówkę. Ale tak poza tym to poszło nieźle, w 3 godziny urodziła. Teraz się opiekuje maluchami i odsypia :) Quote
Saskja Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 My dziś miałyśmy drugie usg. Mimo rozwolnienia i niejedzenia od 5 dni na razie ciąża utrzymana. Od jutra mam podawać nifuroksazyd (takie żółte na dryzdaczkę dla dzieci) i może będzie dobrze. Trzymajcie kciuki za brzunio mojej Grzanki. Quote
Recommended Posts