Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

arima napisał(a):
Tak Honey. co Twoje cudeńka tak wcinają??? Od kiedy jedzą? Moje jeszcze nic nie jadły

ale moich jest bardzo duzo... Posokow tez nie dokarmialam, trzy - cztery tygodnie potrafily byc tylko na mamusinym bufecie i byly potezne i grube. Owerniaki zaczelam troche dokarmiac mlekiem po skonczeniu dwoch tygodni, a od jakis 3 dni wcinaja startera royala az im sie uszy trzesa :lol:
Na razie bylo 2 razy dziennie, dzis mysle, ze dam im juz 3 razy.
Karma zmiksowana na gesta zupke z ciepla przegotowana woda. Pozniej na royala juniora przejda.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Honey - jakie one już duuuże :crazyeye: a dopiero co sie narodziły :-o.

Co prawda szczeniąt własnych mieć nie będę, ale możecie mi powiedzieć do to jest ten "starter royala" :oops::oops: bo to chyba coś dla jeszcze młodszych niż szczenięta :razz:.

Posted

Honey -one dopiero co przyszły na świat a tu już takie dumne psiaczki stojące na łapkach:crazyeye: Są piekne.
A widze ze część ma cięte ogonki,czy tak?

Posted

Honey ja moje niufki też mlekiem zaczełam bardzo szybko dokarmiać, ale te cholirki za chiny z butelki nie chcą pić. Też chyba już papu spróbuje podawać

Posted

arima napisał(a):
Honey ja moje niufki też mlekiem zaczełam bardzo szybko dokarmiać, ale te cholirki za chiny z butelki nie chcą pić. Też chyba już papu spróbuje podawać

Nie ma sensu uczyc ich picia z butli, lepiej od razu nauczyc jedzenia z miski !
Twoje maluchy, sadzac po zdjeciach, nie wymagaja dokarmiania mlekiem.
Poczekaj az skoncza trzy tygodnie i zacznij uczyc od razu z miski.

Posted

Honey masz absolutną racje- Alma ma dużo pokarmu i male jak napite kleszcze wyglądają, a z niufkami było inaczej- Czanga bardzo schudła po porodzie i dlatego je dokarmiałam bo było mi jej żal. Wagowo rosły szybciej od leonków

Posted

Oto maluszki dni 12, cała trójeczka:

Lucynka:

Lidka:

Lusia:

Oczka jeszcze zamknięte. Czekam z niecierpliwością.Oj sie będzie działo. Zaczęły być "rozmowne", zwłaszcza nocą. A spusty mają.....
mamcia tez je bardzo dobrze. Oj, trzeba było od razu duzy starter zamówić....

Posted

arima napisał(a):
Honey masz absolutną racje- Alma ma dużo pokarmu i male jak napite kleszcze wyglądają, a z niufkami było inaczej- Czanga bardzo schudła po porodzie i dlatego je dokarmiałam bo było mi jej żal. Wagowo rosły szybciej od leonków

Dokarmiane szybciej rosna, ale lepsze i zdrowsze, zwlaszcza przy duzych rasach, te szczuplejsze ;) Przytyc zawsze zdaza.
Leonki skocza z waga jak z miski zaczna podjadac, a nie ma co szczeniat tuczyc. Poza tym, moze to kwestia futra, ale one na zaglodzone nie wygladaja ! :evil_lol:

Posted

Ajrisz napisał(a):
My juz po!
7 sztuk ogolem, ostra jazda byla :D Dwie dziewczynki merle, jedna czarno - biala, i 4 chlopakow blue merle :-)

Gratulacje !!!! :loveu:
(dlaczego 'ostra jazda' ?)
Dawaj fotki, dawaj, dawaj, dawaj.... :evil_lol:

Posted

[quote name='daga10011']slodziaczki:loveu: :multi: .u nas za 3-4 dni porodowka chyba:crazyeye: :oops: boje sie:oops:

Za 3-4 dni ? A Ty juz w nocy czuwasz ? :evil_lol:

A tak serio - trzymam kciuki, napewno wszystko bedzie ok ! :multi:

( i sie wreszcie te 12 urodzi, hihi )

Posted

[quote name='Ajrisz']My juz po!
7 sztuk ogolem, ostra jazda byla :D Dwie dziewczynki merle, jedna czarno - biala, i 4 chlopakow blue merle :-)
Gratulacje!:BIG: :cool2: :drink1:

ajcka
powderka brązowa jest śliczna! no i ta cała biała..:loveu: