Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie, kurczę chyba moja. Dzis mała coś nie halo.Nawet wybierałam się do weta, ale nie zdążyłam. Znów biegunka od rana, ale szybko przeszła. Spowodowana wczorajszym wilczym apetytem i "ochotą" na wszystko. Potem ją znosiłam po schodach i wymiotowała, ale to moja wina, bo nacisnęłam nie tam gdzie trzeba. W każdym razie jest radosna i zadowolona z życia, a niedawno nieźle pojadła. Nie przesadziła, a teraz śpi. I chrapie oczywiście. w poniedziałek idziemy sie odrobaczyć. Mam sukę masochistkę-uwielbia weta! Ja go zresztą:loveu: też

Posted

agamich napisał(a):
Właśnie, kurczę chyba moja. Dzis mała coś nie halo.Nawet wybierałam się do weta, ale nie zdążyłam. Znów biegunka od rana, ale szybko przeszła. Spowodowana wczorajszym wilczym apetytem i "ochotą" na wszystko. Potem ją znosiłam po schodach i wymiotowała, ale to moja wina, bo nacisnęłam nie tam gdzie trzeba. W każdym razie jest radosna i zadowolona z życia, a niedawno nieźle pojadła. Nie przesadziła, a teraz śpi. I chrapie oczywiście. w poniedziałek idziemy sie odrobaczyć. Mam sukę masochistkę-uwielbia weta! Ja go zresztą:loveu: też

Taa suczce wmawiałaś chorobe, żeby do weta się przejść :evil_lol: Przyznaj się :evil_lol:
Ja też mam świetnego weta :lol: Już starszego Pana, ale naprawde wiele mu zawdzieczam :lol: Moje psy o dziwo też go lubią, bo na przywitanie dostają pół godziną porcje pieszczot :D

Honey do jakiego Wy weta chodzicie?

Posted

Nesunia, a wiesz, że to możliwe....To wszystko "przy okazji" ciązy, a ja podświadomie chciałam iść do lecznicy.Ale wiesz, w poniedziałek i tak tam idę:eviltong:

Posted

agamich napisał(a):
Nesunia, a wiesz, że to możliwe....To wszystko "przy okazji" ciązy, a ja podświadomie chciałam iść do lecznicy.Ale wiesz, w poniedziałek i tak tam idę:eviltong:

Wiedziałam :evil_lol:
Lepiej się zacznij martwić, bo co miot to o jedneka szczeniaka wiecej :evil_lol: Najpierw Jolki 10 szczeniorków, teraz Honey 11 :evil_lol: Co prawda nie słyszałam, żeby york miał 12 szczeniaków, ale wszystko się może zdarzyć :evil_lol:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Kiedy ta francowata jędza nic więcej mi nie powiedziała :mad: :roll: :razz:

Marysiu... :mad: czy Ty myslalas, ze ja tego wpisu nie zauwaze ?!

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Niech no Ona sie tylko tu pojawi :mad: :mad: :mad:

[quote name='Marysia_i_gończy']
Jak ją będziesz kijami straszyć, to nie wiem, czy w ogóle tu zajrzy :lol:

No wlasnie... tak mnie wystraszylyscie, ze .. ja ...ten tego... :oops:
no dobra- przyznam sie - jak sie obrobilam ze wszystkim, to o tym watku zapomnialam... mea culpa... :oops:

Nie mam sily pisac jeszcze raz, wiec przekleje ;)

Witam i dziekuje za pamiec, trzymanie kciukow, wspieranie na duchu i radosc razem ze mna !

Teraz krotko sie postaram strescic calosc:

noc- nieprzespana, bylam prawie pewna, ze w nocy nie urodzi, nie wygladala mi na to, ale wolalam byc czujna ;-)

z rana - Ulla chce na spacer, na smycz (pamietacie jame?), w strone tarasu... i biegiem na "porodowke"

Jak na pierworodke to strzelala maluchami jak z procy, jak wyskakiwaly po dwa, to nie wiedzialam ktorego lapac ;-) Uparta baba klocila sie o wszystko - ja pean na pepowine - ona go sciaga, ja pepowine odcinam- ona obgryza ja jeszcze potem po swojemu, ja odkladam na bok maluchy jak rodzi nastepne, a ona - nosem je do siebie, ja tak - ona siak... co za baba ! dalam za wygrana...:lol:

Pomiedzy 8.15 a 9.05 urodzilo sie czterech chlopakow, o 9.25 - dziewczynka, wreszcie !, od 11.00 do 11.45 - 3 chlopakow, o 12.50 - dziewczynka :smile: i o 13.10 wyskoczyl jeszcze jeden chlopak.
Ufff....

Pozniej - wymiana wnetrza kojca porodowego i takie tam... ale do 16.00 wyrobilam sie ze wszystkim, maluchy w kojcu, mamusia z nimi, wreszcie !
Polecialam wyrzucic smieci, nie bylo mnie moze 3 minuty...
Jak wrocilam bylo ich juz 11 :lol: . I ta jedenasta to dziewucha :multi:

Pozniej juz balam sie wychodzic...;-)

Jedna fotka, zeby narobic wam smaka :razz: , a jak dziecko poloze, psy nakarmie ( krowy wydoje :cool3: ) to jeszcze cos wkleje :smile:

Posted

Hm, zdublowalam wpis Marysi... ale dzieki temu nie jest juz mi tak glupio, ze szybciej sie tu nie odezwalam ;)
Wybaczcie :)
I dzieki za trzymane kciuki.
to kto nastepny ? komu teraz sie 12 urodzi? :evil_lol:

Posted

Patka napisał(a):
gratulacje ale cudne krówiątka :loveu:

Kiedys na widok mojego pieska male dzidzi zawolalo " pats mama, muuu !"
mama na to "nie, to hau, hau", ale dziecie bylo pewne : "nie mama, muuuu !!"

Posted

daga10011 napisał(a):
:lol: .no ja tez bym mowila ze muuu:lol: ..Gratuluje:loveu: ..piekne sa male kluseczki:multi: :loveu: .moja Kajcia tez nie urodzi mniej:shake: -a ja bym wolala mniej:mad:

Wcale Ci sie nie dziwie, ja Ulke tez prosilam, zeby sie juz nie wyglupiala i wreszcie skonczyla ;) A takie stado wykarmic, wysprzatac po nich, kazdym sie codziennie troszke zajac... to nie latwe. To "moj" pierwszy taki duzy miot, ale nie trace nadziei, ze jakos to bedzie :lol:
Na kiedy macie termin ? I skad wiesz ile sztuk bedzie ?

Posted

Honey-ale slodkie te krowko-prosiaczki:loveu: ..prosiaczki bo maja takie pysie rozowe:loveu: ..a skad wiem?nie wiem,ale znam linie swojej suczki i w jej linii nigdy sie malo nie rodzi-a to podobno w duzej czesci od suki zalezy:oops: ..ona jest jedna z parunastu:lol: ..jej mama dala juz kilka miotow-i byly bardzo mnogie..jej babcia tyz dala mnogie mioty:oops: ..ale moze Kajka przerwie tradycje:lol: .Zycze tego zarowno sobie jak i jej:roll:-ja bym chciala 6,to jest optymalna ilosc do wychowania:evil_lol: ..Jedna zostanie u mnie-5 tylko by musiala isc do nowych domkow,zamowione jest wlasnie 5 w domkach,gdzie kanapy sa dla leonow dozwolone:lol: -wiecej nie chce:cool3: ...za duza odpowiedzialnosc zeby dobre domy znalezc,ciezko jest-sama wiesz jak to jest:shake: