jolka11 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 ajcka napisał(a): Śliczności ,a jakie cycorki piękne:lol: Quote
jolka11 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Karolka prześliczne pluszaki ,mają cudne kolorki.:loveu: FUEGO ROJO Thi-Hi też jest moim faworytem :loveu: Quote
lothia Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 wszystkie mają takie różowe noski:loveu: ? Quote
Honey Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 jolka11 napisał(a):kilka fotek moich krecików Sliczne kluseczki :loveu: :loveu: :loveu: Ile wazyly po urodzeniu ? Ja z moja ciezarowka nie moge dojsc do porozumienia w sprawie lokalizacji kojca porodowego. Mamy zupelnie odmienne zdania na ten temat, a jako , ze obie uparte- zadna nie ustapi. Na razie mam wiec bunt na pokladzie ;) I temperatura nam spada...... Quote
Marta Chmielewska Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Super słodkie pomarszczuchy i małe klony-eskimoski :loveu: Dopiero będą rozkoszne jak zaczną chodzić i przypominać pluszaka :loveu: Ajcka witaj w klubie przyszłych nagich mam ;) my tez czekamy na grzywki :multi: Quote
jolka11 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 [quote name='Honey']Sliczne kluseczki :loveu: :loveu: :loveu: Ile wazyly po urodzeniu ?[/quote Po 480-490 g ważyło 7 maluchów ,a największa 3 ważyła po 560 g .:p Wcale się więc nie dziwię ,że Bajka trochę przyśpieszyła.;) Macie jeszcze troszkę czasu to na pewno się dogadacie w sprawie lokalizacji kojca.U nas było podobnie ,ale Bajka ustąpiła:evil_lol: Ja też witam naguski ,a ty Marta nie masz umiaru?:lol: (to był żart) Ale na pewno będziemy trzymać kciuki. Quote
ajcka Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Ale ci obrodziło w te kluseczki:crazyeye: Sporo pracy przed tobą ale i ile radości.:loveu: Marta a kto bedzie tatą i mamą? A ile tych Zuziowo Żuczkowych dzieci bedzie to nie wiem.Ale ciekawe?Może zgadujcie.Dla zwycięzcy piekna foteczka z dedykacja specjalną po narodzinach maluchw!!! Quote
karolka Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Ja obstawiam 4 ale cudne tłuściutkie kluseczki :) Quote
Marta Chmielewska Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Hehehe, ja wam dam złośliwce :eviltong: Grzywek mama Pola Amitycja, grzywek tata El Nero. ;) To drugi miot tej suni. Raczej na spory ilosciowo nie liczymy, góra 4 ;-) Quote
agamich Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 No my w sprawie kojca już się dogadałyśmy. Stoi w miejscu ustronnym, acz na oku. niedaleko szumi akwarium, więc braciak śmieje się, że jakby co to zafundujemy małej "poród w wodzie":evil_lol:. W każdym razie kojec ustawiony, mała zadowolona. Kiedy znika z choryzontu wiem, że na pewno śpi właśnie tam. Z tym akurat mnie zadziwia, bo oczywiście normalnie sypia w łóżku, a tu taka zmiana! Honey, pozostaje mi tylkozyczyć udanej akcji porodowej!:lol: I pozdrawiam wszystkie Babki:cool3: Quote
Nesuniaaa Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Ahhh babcie babcie gratuluje tym teraźniejszym a za te przyszłe trzymam kciuki:)! Mam takie pytanko do doświadczonych hodowców: czy szczeniakowi wolno chodzic w szelkach? (jamnikom w ogole nie wolną, ale na DGM rozwineła się rozmowa o szelkach dla szczeniąt..) Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Quote
agamich Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 A gdzie, i dlaczego nie wolno? Też się chętnie dowiem...bo nie wiem jak jest. Quote
Nesuniaaa Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Bo powodują różne zwyrodnienia krzywe łapki itp... Tak mi mówił mój wet, ale jestem ciekawa co o tym sądzą doświadczeni hodowcy.. Quote
daga10011 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 czytalam ten topic od paru dni.Alez te kluseczki sa slodkie:loveu: . My dzis zrobilismy UG (28 dni od krycia) i nasza suczka jest w ciazy:multi: .Nie wiem czy to mozliwe,moze wet sie pomylil,ale jedna kuleczka byla zdecydowanie wieksza i wet pokazywal mi cos co wygladalo jak glowa:crazyeye: ,a reszta byla praktycznie bezksztaltna.Czy to mozliwe zeby juz glowencje zobaczyc????:oops: . Quote
Patka Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Nesuniaaa na forach bullowatych juz długoo watek istnieje i psy doprastaja w szelkach i nic im nie jest .... Quote
Honey Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 daga10011 napisał(a):czytalam ten topic od paru dni.Alez te kluseczki sa slodkie:loveu: . My dzis zrobilismy UG (28 dni od krycia) i nasza suczka jest w ciazy:multi: .Nie wiem czy to mozliwe,moze wet sie pomylil,ale jedna kuleczka byla zdecydowanie wieksza i wet pokazywal mi cos co wygladalo jak glowa:crazyeye: ,a reszta byla praktycznie bezksztaltna.Czy to mozliwe zeby juz glowencje zobaczyc????:oops: . Mowilam, ze jest szczenna ! :lol: Gratuluje !!! Z ta glowa to chyba lekka przesada, ale kto wie... Ja robilam w ciagu ostatnich dwoch lat trzy razu usg, zawsze pomiedzy 28 a 32 dniem i glow nie bylo widac, ale moze dlatego, ze zawsze na serducha patrzylam?.. Moje zdanie jest takie, ze usg wykonane w polowie ciazy potwierdza ja, upewnia, w tym , ze plody sa zywe i nic poza tym. Wiec sie nie stresuj ! Quote
daga10011 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Honey,moze mi sie jakis potfforr urodzi z ogromniasta glowa???????:lol: .Nie,spoko-moze to nie byla glowa,ale jeden plod wygladal na wyraznie wiekszy i moze moja i weta wyobraznia pofolgowala:lol: .Wazne,ze wiem juz ze szczenna,karme zamowilam i zaczynam szykowac porodowke ,no i wpadac w panike przed naszym pierwszym porodem:oops: Quote
Honey Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 daga10011 napisał(a):Honey,moze mi sie jakis potfforr urodzi z ogromniasta glowa???????:lol: .Nie,spoko-moze to nie byla glowa,ale jeden plod wygladal na wyraznie wiekszy i moze moja i weta wyobraznia pofolgowala:lol: .Wazne,ze wiem juz ze szczenna,karme zamowilam i zaczynam szykowac porodowke ,no i wpadac w panike przed naszym pierwszym porodem:oops: Na pocieszenie Ci powiem, ze przed kolejnymi tez bedziesz wpadac ;) , bo w koncu kazdy porod jest inny :evil_lol: Trzymam kciuki za pomyslny rozwoj maluchow i szczesliwe rozwiazanie :) Quote
Honey Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 I jak tam szczeniorki i ciezarowki ? :lol: U mnie pierwszych jeszcze niet, a druga - ledwo sie rusza. Wklejac jej zdjec nie bede, bo suki najpiekniejsze tuz przed porodem nie sa ;) ale zadowolony tatus wyglada tak: Facetom zawsze lepiej, cala ciezka praca spada na kobiety ;) :evil_lol: Ciekawe po czym mu tak dobrze- po dobrze wykonanej pracy (hm..hm...:cool3: ) czy tytule zwyciezcy swiata ? :evil_lol: Quote
bajadera Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 O matko, a my czekamy aż suka raczy mieć cieczkę. Już ma prawie miesiąc poźnienia. I niech się nie wygłupia, bo kawaler w drugi weekend grudnia jedzie do Anglii i będzie nieosiągalny. Quote
Honey Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 [quote name='sirion']O matko, a my czekamy aż suka raczy mieć cieczkę. Już ma prawie miesiąc poźnienia. I niech się nie wygłupia, bo kawaler w drugi weekend grudnia jedzie do Anglii i będzie nieosiągalny. Hm... to chyba musicie sobie z suka meska (damska?;) ) powazna rozmowe przeprowadzic... Moja babcia mawiala " plany nie organy, nie zawsze chca grac ". Ale trzymam kciuki, zeby to zaplanowane krycie sie udalo ! Quote
agamich Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Sirion, my też czekałysmy, bo cieczka raczyła się spóźniać. Ale kobietki tak czasem mają, nie? Cycatej szczeniorki zaczęły się ruszać, więc przeżywa. I znów mam pobudki w nocy. Na razie wszystko w porządku, pozostało obstawiać panie i panów i ilość, bo wet się nie domacał i czekać. Quote
Recommended Posts