Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jolka11 napisał(a):
kilka fotek moich krecików

Sliczne kluseczki :loveu: :loveu: :loveu: Ile wazyly po urodzeniu ?

Ja z moja ciezarowka nie moge dojsc do porozumienia w sprawie lokalizacji kojca porodowego. Mamy zupelnie odmienne zdania na ten temat, a jako , ze obie uparte- zadna nie ustapi. Na razie mam wiec bunt na pokladzie ;)
I temperatura nam spada......

Posted

[quote name='Honey']Sliczne kluseczki :loveu: :loveu: :loveu: Ile wazyly po urodzeniu ?[/quote

Po 480-490 g ważyło 7 maluchów ,a największa 3 ważyła po 560 g .:p
Wcale się więc nie dziwię ,że Bajka trochę przyśpieszyła.;)

Macie jeszcze troszkę czasu to na pewno się dogadacie w sprawie lokalizacji kojca.U nas było podobnie ,ale Bajka ustąpiła:evil_lol:

Ja też witam naguski ,a ty Marta nie masz umiaru?:lol: (to był żart)
Ale na pewno będziemy trzymać kciuki.

Posted

Ale ci obrodziło w te kluseczki:crazyeye: Sporo pracy przed tobą ale i ile radości.:loveu:
Marta a kto bedzie tatą i mamą?
A ile tych Zuziowo Żuczkowych dzieci bedzie to nie wiem.Ale ciekawe?Może zgadujcie.Dla zwycięzcy piekna foteczka z dedykacja specjalną po narodzinach maluchw!!!

Posted

No my w sprawie kojca już się dogadałyśmy. Stoi w miejscu ustronnym, acz na oku. niedaleko szumi akwarium, więc braciak śmieje się, że jakby co to zafundujemy małej "poród w wodzie":evil_lol:. W każdym razie kojec ustawiony, mała zadowolona. Kiedy znika z choryzontu wiem, że na pewno śpi właśnie tam. Z tym akurat mnie zadziwia, bo oczywiście normalnie sypia w łóżku, a tu taka zmiana!
Honey, pozostaje mi tylkozyczyć udanej akcji porodowej!:lol:
I pozdrawiam wszystkie Babki:cool3:

Posted

Ahhh babcie babcie gratuluje tym teraźniejszym a za te przyszłe trzymam kciuki:)!

Mam takie pytanko do doświadczonych hodowców: czy szczeniakowi wolno chodzic w szelkach? (jamnikom w ogole nie wolną, ale na DGM rozwineła się rozmowa o szelkach dla szczeniąt..) Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Posted

czytalam ten topic od paru dni.Alez te kluseczki sa slodkie:loveu: .
My dzis zrobilismy UG (28 dni od krycia) i nasza suczka jest w ciazy:multi: .Nie wiem czy to mozliwe,moze wet sie pomylil,ale jedna kuleczka byla zdecydowanie wieksza i wet pokazywal mi cos co wygladalo jak glowa:crazyeye: ,a reszta byla praktycznie bezksztaltna.Czy to mozliwe zeby juz glowencje zobaczyc????:oops: .

Posted

daga10011 napisał(a):
czytalam ten topic od paru dni.Alez te kluseczki sa slodkie:loveu: .
My dzis zrobilismy UG (28 dni od krycia) i nasza suczka jest w ciazy:multi: .Nie wiem czy to mozliwe,moze wet sie pomylil,ale jedna kuleczka byla zdecydowanie wieksza i wet pokazywal mi cos co wygladalo jak glowa:crazyeye: ,a reszta byla praktycznie bezksztaltna.Czy to mozliwe zeby juz glowencje zobaczyc????:oops: .

Mowilam, ze jest szczenna ! :lol: Gratuluje !!!
Z ta glowa to chyba lekka przesada, ale kto wie... Ja robilam w ciagu ostatnich dwoch lat trzy razu usg, zawsze pomiedzy 28 a 32 dniem i glow nie bylo widac, ale moze dlatego, ze zawsze na serducha patrzylam?..
Moje zdanie jest takie, ze usg wykonane w polowie ciazy potwierdza ja, upewnia, w tym , ze plody sa zywe i nic poza tym. Wiec sie nie stresuj !

Posted

Honey,moze mi sie jakis potfforr urodzi z ogromniasta glowa???????:lol: .Nie,spoko-moze to nie byla glowa,ale jeden plod wygladal na wyraznie wiekszy i moze moja i weta wyobraznia pofolgowala:lol: .Wazne,ze wiem juz ze szczenna,karme zamowilam i zaczynam szykowac porodowke ,no i wpadac w panike przed naszym pierwszym porodem:oops:

Posted

daga10011 napisał(a):
Honey,moze mi sie jakis potfforr urodzi z ogromniasta glowa???????:lol: .Nie,spoko-moze to nie byla glowa,ale jeden plod wygladal na wyraznie wiekszy i moze moja i weta wyobraznia pofolgowala:lol: .Wazne,ze wiem juz ze szczenna,karme zamowilam i zaczynam szykowac porodowke ,no i wpadac w panike przed naszym pierwszym porodem:oops:

Na pocieszenie Ci powiem, ze przed kolejnymi tez bedziesz wpadac ;) , bo w koncu kazdy porod jest inny :evil_lol:

Trzymam kciuki za pomyslny rozwoj maluchow i szczesliwe rozwiazanie :)

Posted

I jak tam szczeniorki i ciezarowki ? :lol:

U mnie pierwszych jeszcze niet, a druga - ledwo sie rusza. Wklejac jej zdjec nie bede, bo suki najpiekniejsze tuz przed porodem nie sa ;) ale zadowolony tatus wyglada tak:

Facetom zawsze lepiej, cala ciezka praca spada na kobiety ;) :evil_lol:
Ciekawe po czym mu tak dobrze- po dobrze wykonanej pracy (hm..hm...:cool3: ) czy tytule zwyciezcy swiata ? :evil_lol:

Posted

O matko, a my czekamy aż suka raczy mieć cieczkę. Już ma prawie miesiąc poźnienia. I niech się nie wygłupia, bo kawaler w drugi weekend grudnia jedzie do Anglii i będzie nieosiągalny.

Posted

[quote name='sirion']O matko, a my czekamy aż suka raczy mieć cieczkę. Już ma prawie miesiąc poźnienia. I niech się nie wygłupia, bo kawaler w drugi weekend grudnia jedzie do Anglii i będzie nieosiągalny.

Hm... to chyba musicie sobie z suka meska (damska?;) ) powazna rozmowe przeprowadzic...

Moja babcia mawiala " plany nie organy, nie zawsze chca grac ".
Ale trzymam kciuki, zeby to zaplanowane krycie sie udalo !

Posted

Sirion, my też czekałysmy, bo cieczka raczyła się spóźniać. Ale kobietki tak czasem mają, nie? Cycatej szczeniorki zaczęły się ruszać, więc przeżywa. I znów mam pobudki w nocy. Na razie wszystko w porządku, pozostało obstawiać panie i panów i ilość, bo wet się nie domacał i czekać.