Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A oto moja panienka w 40 dniu ciąży, z tyłu mój DENAREK.

Dziś robiliśmy sesję do nowej strony internetowej, a to moja ulubiona fotka.

A jak wasze panienki?, brzuszki rosną?

Posted

karolka napisał(a):
DENAREK.

A jak wasze panienki?, brzuszki rosną?

Oj rosną ,rosną i to nawet bardzo;);).Apetycik też dopisuje.Moja panienka zrobiła się strasznie powolna,przeważnie śpi i oczywiście w przerwach niamka:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

U nas na szczęście gwałtowny wzrost brzuchola został opanowany i teraz tyjemy w normalnym tempie ;) Mamuśka odmawia długich spacerów, przeniosła się do kuchni na amen i zaczęła tarzać w padlinie, czego nigdy wcześniej nie robiła. Potrafi tez wciągnąć śmiecia na dworze, czego tez nigdy nie robiła nie licząc głupiego wieku szczenięcego:angryy:
Wieczorem wstawię fotkę brzuchatą. :p

Posted

No to mamy mamusie na całego, DEMI ma ogromne sutki, duzo śpi, i ciągle jest głodna, wygląda rewelacyjnie, ma wspaniałay włos, ciąża jej słuzy :)

Czekam na fotki z niecierpliwościa :)

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Właściwi cycochów nie ma jeszcze rozwinietych specjalnie za to suciorki tak :evil_lol:;)
Zdjęcia nie oddają tego jak wygląda na żywo. Ale chyba nie jest za gruba co? Jeszcze 2 tygodnie i trzy dni...

Wygląda bardzo dobrze:loveu::loveu::loveu:.Pięknie błyszczy się sierść;););).Ciąża najwidoczniej służy Twojej dziewczynce.Oby tak dalej:multi::multi::multi:

Posted

DEMISIA, zostały jeszcze 19 dni ;), powoli zaczynamy szykowac miejsce do porodu, oraz potrzebne przedmioty.

Na jutro ma termin sunia którą pokrył mój pies, siedze jak na szpilkach i czekam na telefon.

PENY wygląda super, zgrabnie, zdrowo, czy to jej pierwszy miot?

Posted

Ale chyba nie jest za gruba co? Jeszcze 2 tygodnie i trzy dni...

Super wyglada :) Okragla tam gdzie trzeba i nigdzie wiecej. Trzymam kciuki za nastepny m-c :)

Posted

Dziękuję dziewczynki :loveu: pocieszona jestem niezmiernie ;)
Penny pierwszy raz będzie mamą, na razie nie bardzo wie co ja czeka ale wyglada na zadowoloną, przestała marudzić, szczegolnie, że odkryła wielką przyjemność w tarzaniu sie w martwych szczurach i kocich odchodach:angryy: .
Mam nadzieję, że będziemy mogli dopingować porody :multi: wynika z tego, że najpierw Karolka, potem Evita i na końcu my :p
Karolka sunia wyglada bardzo ładnie, nie ma dużego brzucha, ilu maluszków się spodziewasz?

Posted

wyglada na zadowoloną, przestała marudzić, szczegolnie, że odkryła wielką przyjemność w tarzaniu sie w martwych szczurach i kocich odchodach:angryy: .

Cwaniara. Moze wie, ze jej za mocno nie pogonisz, gdy ja przylapiesz i korzysta poki moze :)

Posted

Karolka sunia wyglada bardzo ładnie, nie ma dużego brzucha, ilu maluszków się spodziewasz?

DZIĘKUJĘ :multi:

W USG pokazały się 4 ale czy to nie przekłamany wynik, trudno powiedzieć, ja cichutko licze na 3+1, czyli 3 babki + chłopak :)

Co do brzuszka DEMISI to mi wydaje się gigantyczny, zazwyczaj zaokrąglała się dopiero tydzień przed porodem. Ale mioty były niewielkie, 4 i 3 maluszki. Chwilami jak na nią patrzę obawiam się czy miot nie będzie duży :(

Posted

Heh, marzenia ;-) Ja bym sobie życzyła 3 na 3, ale życie potrafi zaskakiwać ;) Nie wspomnę o kolorze maluchów, nie wiemy czego się spodziewać.
Racja Strumyk, teraz to nawet krzyknąć na nią nie mogę, bo dzieci stresuję :evil_lol: i maupa wchodzi nam na głowę czasami :mad:
Przymierzam sie już do kojca, z konieczności będzie tradycyjny, z półeczką na wysokości suki, żeby nie przygniotła maluszków. Najgorsze, że pracuję i nie mogę wziać 2 tygodnie wolnego :roll: muszę więc zabiezpieczyć maluszki jak się da, chociaż ciocie zastępcze już zamówione ;)

Posted

Naguska, jako, że jest delikatna, drobna, mało waży miała miękką, dużą budę, wyściełaną kocykiem. Ale budę domową, z materiału ze stelażem ;-)
Staficzka to babochłop, często przygniatają maluchy, dlatego będzie miała kojec drewniany, w kształcie kwadratu, dość wysoki, z drzwiczkami do wyjścia i dodatkową półeczka, która uniemożliwi przygniecenie maluszków. Półka działa tak, że mamuśka nie może położyć się całkiem przy ścianie kojca i tym samym przygnieść- udusić maluchy. Zobaczę, czy uda sie wykonać ściągane ścianki na czas porodu. Jeszcze nie mam patentu ;-)
Na spod kojca kładę specjalne maty, które są suche na górze ale nie przesiąkają na podłogę. Można je zamówić i dociać do rozmiaru kojca. W tym tygodniu będzie gotowy.

Posted

Zobaczę, czy uda sie wykonać ściągane ścianki na czas porodu. Jeszcze nie mam patentu ;-)

Albo te scianki moga byc na mini zawiasikach. Wtedy beda na stale, ale do wyboru pozycja ich ustawienia.

Posted

A ja wam polecam żebyście w aptece kupiły tzw. cerato-pampers. Nie we wszystkich aptekach to jest, trzeba się troche naszukać ale naprawde warto!W zoologicznych można to znaleść pod nazwą pampersy dla psów, ale jest dużo droższe, mniejsze i cieńsze. Jest to taka mata która zrobiona jest na podobnej podstawie co pampers.

Posted

no patent z półką jest bardzo bardzo wskazany!! te maty mozna takze kupić w sklepach art medyczne (podkłady dla ludzi)
OJ Marta ciekawe co za Penny niespodzianki szykuje brzuszek nie jest wcale wielki, ale te 2 tyg moga duzo zmienic :cool3:

Posted

Patka napisał(a):
no patent z półką jest bardzo bardzo wskazany!! te maty mozna takze kupić w sklepach art medyczne (podkłady dla ludzi)
OJ Marta ciekawe co za Penny niespodzianki szykuje brzuszek nie jest wcale wielki, ale te 2 tyg moga duzo zmienic :cool3:

Pamiętam,że moja suka miała mały brzuch. Bardzo późno było widać jej ciążę, w ogóle się nie rzucała w oczy. Za to zdziwieni byliśmy bardzo, kiedy obdarowała nas siódemką.;)