Kamila_ Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 młody- około 1,5 roku donek szuka domu. Została znaleziony w okolicy ulicy Obornickiej we Wrocławiu. Najprawdopodobniej wyrzucony. Dogaduje się świetnie z innymi psami i z dziećmi. Do ludzi nie ufny, nie wykazuje większego entuzjazmu, ale spokojny opanowany i nieagresywny. Sprawa pilna. Pani która go znalazłam nie ma warunków na tak dużego psa. NR TEL.519151650. Piesek przebywa we Wrocławiu images41.fotosik.pl/171/af5701ef9dc546a1med.jpg[/img][IMG]http://images45.fotosik.pl/176/cb02562bf46bf96cmed.jpg" class="ipsImage" alt=""> i NR TEL.519151650. Piesek przebywa we Wrocławiu bardziej szczególowych informacji udzieli opieekunka Quote
fiorsteinbock Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Piekny pies!! Nie rozumiem, dlaczego czlowiek go porzucil...:-( Quote
Kamila_ Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 piękniś prawda? :loveu::loveu: ludzie są niepoważni, jednak nie do końca bądźmy pewni że ktoś go wyrzucił, chociaż .. Sprawa pilna !! :-( Quote
fiorsteinbock Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Kamila i Heksa napisał(a):piękniś prawda? :loveu::loveu: ludzie są niepoważni, jednak nie do końca bądźmy pewni że ktoś go wyrzucił, chociaż .. Sprawa pilna !! :-( Masz racje! Ostatnio na dogo byl watek owczarka, chyba tez dlugowlosego i okazalo sie, ze zabladzil a wlasciciel szybko sie znalazl i go zabral... Oby i w tym przypadku tak bylo! Quote
fiorsteinbock Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 ...wlasnie, co to za cisza! hooopaj na gore! Kamila, nic nie wiadomo odnosnie ew. wlascicieli? Potwierdzi sie, ze porzucony?? :-( Quote
Kamila_ Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 fiorsteinbock napisał(a):...wlasnie, co to za cisza! hooopaj na gore! Kamila, nic nie wiadomo odnosnie ew. wlascicieli? Potwierdzi sie, ze porzucony?? :-( cisza ... jednak wygląda na to że porzucony .. Wczoraj była jakaś pani obejrzeć pieska po czym stwierdziła, że on nie będzie się jej słuchać i go nie wzieła. :roll::roll::roll::roll: Quote
fiorsteinbock Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Moze i lepiej, ze zrezygnowala wczesniej niz pozniej :shake: DOnek musi miec najwspanialszy domek i ludkow! Wkrotce sie znajda, taki piekny pies rozkocha nie jedno istnienie ludzkie :cool3: Tymczasem na sama gore, hop! Quote
Folen Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Piękny jest, napiszcie do użytkowniczki Beka, może będzie miała jakieś lokum dla niego? Quote
Kamila_ Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Folen napisał(a):Piękny jest, napiszcie do użytkowniczki Beka, może będzie miała jakieś lokum dla niego? :multi: koniecznie! Hop! Quote
Kamila_ Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Dziś odezwała sie pani która ma psiaka na przechowaniu: Relacje z zachowywania się psa dziundeX napisał(a):Hej. Ten piesek jest u mnie. Mam go już ponad tydzień. Dla potencjalnego właściciela od razu mówię że jest bardzo żywym psiakiem. na początku był dość oszołomiony. Od 2 dni widać u niego znaczną poprawę. Jest już radosny, bawi się, biega razem z moim maltańczykiem miniatruką i dogiem de bordeaux także nie ma żadnych problemów z akceptacją innych psów. Nie wiem jak z kotami gdyż przy mnie nie miał z żadnym kontaktu. Do ludzi pomijając mnie był bardzo obojętny, wydaję mi się że poprostu zwracał uwage tyl;ko na mnie gdyż bał się że znowu zostanie sam. Już czuje się bezpieczniej i bardzo chętnie daje się głaskać, drapać i przytulać. Ostatnio miał okazję być zamęczany pieszczotami przez trzy dziewczynki i znosił to bez mrugnięcia okiem. Szczerze mówiąc to niewyglądał na niezadowolonego. Uwielbia jeździć w aucie. Gdy tylko otworzy się drzwi on pierwszy wskakujemało nie wywracając mnie po drodze. Gdy siedzi w aucie czasem szczeka na przejeżdżające samochody, wygląda to tak gdyby miał z tym jakies złe wspomnienia. Nauczony chodzić na smyczy choć na pewno nie był uczony chodzić przy nodze. ale jestem zdziwiona jak szybko łapie. Szkoliłam juz 2 swoje psy na towarzyszące i mniej wiecej na takich zasadach probuje mu pokazywac rozne rzeczy. Zadziwiające jak dobrze mu idzie chodzenie przy nodze jak na tydzien nauki. raczej nie ciągnie na smyczy, a na spoacerach jest puszczany wolno. nie ucieka. odbiega na kilkadziesiat metrow ale zawsze pilnuje siebie i wlasciciela, a gdy jest przywoływany w celu zapiecia smyczy podbiega za pierwszym razem, jak na komende "do mnie" tyle że nie siada. Jest przefantastyczny. Bardzo chciałabym żeby znalazł dom u miłośnika rasy a nie do pilnowania posesji czy do lancucha bo ma ogromny potencjal i szkoda go do takich celow. Ponadto przyszly wlasciciel musi byc przygotowany ze gdy bedzie wracal po nieobecnosci do domu on nie da mu spokoju conajmniej 5 min. bedzie skakal, szczekal, piszczal i tulil sie jak tylko da się najbardziej. Tak właśnie "szarik" bo tak na niego wolam okazuje swoja wdziecznosc za dobry stabilny dom. Nie reaguje na zadne imie, więc mozna mu dać swoje na pewno szybko się przyzwyczai. Pozdrawiam wszystkich Quote
Kamila_ Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 jeszcze jedno dziundeX napisał(a):ma silna potrzebe bronienia i pilnowania swojego terenu i jest baardzo zrownowazony. :razz: Quote
fiorsteinbock Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Super wiesci! Bedzie w przyszlosci oddanym psem! Teraz hopsiaj do gory! Quote
Kamila_ Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Dziękuję za podnoszenie Szariczka! :loveu: hop! Quote
fiorsteinbock Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kandydatura podeslana na watek przygarne psa: http://www.dogomania.pl/forum/f97/jest-dom-dla-mixa-ow-niemieciego-142964/ Quote
MartynaP Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 chyba trzeba mu watek na owczarkach załozyc ;) Quote
Kamila_ Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 :cool1: Dziewczyny ktoś na owczarek.pl odezwał się w sprawie adopcji pieska, ale jeszcze nic nie wiadomo :multi: dam znać, gdzie by go jeszcze upchać? :oops: Quote
fiorsteinbock Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Trzymamy kciuki!!! Ten domek, gdzie podeslalam przystojniaka przygarnal inna bidulke! Spotkali u weta Pana z psem, mixem owczarka, chcacego psa uspic lub oddac - skonczyli budowe i pies stal sie zbedny! Sluzyl tylko do pilnowania, nikt go nie kochal :shake::-( Szariczek tez dostanie szanse! Quote
gacek :) Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ja chce wziac pieska czekam jeszcze tylko na zdjecia ale raczej jestem zdecydowana na 99% bo psina jak z marzen Quote
ppomarancza Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 JEZU ludzie sa nie normalni!!!!!!!!!!!!To sie prosi o pomste do nieba!!!!!!! zbedny pies bo budowa sie skonczyla koszmar Quote
kamilawa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Trzymam kciuki za dom dla pięknego, jeśli się coś nie uda (a mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze) to pomogę z ogłoszeniami ;) Quote
Kamila_ Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ta..... :roll::roll::roll: niemożliwi ludzie! .. potraktowali psa jak śmiecia .. :shake: Quote
Recommended Posts