Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dingo to może w drugą stronę by się zacząć zastanawiać nie nad CC czy dogiem argentyńskim ale myślę że można podrzucić temat np. pekińczyka :lol:
Koło mnie mieszka właśnie taka bestia i jest wyjątkowo zjadliwa, że ja nie wiem czy dałabym sobie z nią radę :wink: :D

Posted

A mnie to tak dziwnie brzmi ,,miałam asta a nie wie czy jestem ......itd,, no to albo dawałam sobie rade z pierwszym i biorę drugiego , albo jak mi sie nie uda z psem to powiem ...wy mnie nomówiliście
To tak trochę jak dziewczę przed pierwszym razem: i chciałabym i boję się .
Nie wiem moze zle to czuję ale takie mam dziwne baczenie na tą sprawę.
Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, ale ja już tak mam że nie owijam w bawełnę

Posted

Hmm... dużo dyskusji na ten temat
Dałam sobie radę z poprzednim Astem ,ale miałam go tylko 3 lata, i nie wiem czy dam rade na dłużej , dlatego spytałam 8)
A o APBT też myślałm, nasz znajomy ma pitka i jest świetny, więc pomyślałam " albo AST albo APBT "

Słyszałam równiez ,że niektóre Amstaffy sa trudniejsze niz Pitki, więc . . .
Nie każdy pitek jest "większym kalibrem " :)
Tylko miedzy tymi dwoma rasami sie wacham.

Posted

niektore amstaffy sa trudniejsze iz pity, niz niektore pudle jamniki boxery rotki owczarki itd...
jesli chce sie miec psa danej rasy(chce powaznie a nie chce bo tak-bo ladny czy modny :wink: ) to sie go sobie po prostu sprawia-nie slyszalam nigdy o tym zeby sie do tego specjalnie przygotowywac np kupowaniem najpierw psa troche latwiejszego :evil_lol: zawsze jest ten pierwszy raz-zanim czlowiek staje sie doswiadczony najpierw jest poczatkujacy-zycie..

tak w ogole to 3 lata z astem to wcale nie malo-i jesli mialas juz psa tej rasy nie rozumiem twojego wahania :o
no i jako osoba ktora juz psa posiadala wiesz na pewno ze wybierajac szczeniaka z miotu mozesz mniej wiecej przewidzec co z niego wyrosnie-czy energiczny rozrabiaka czy raczej spokojna przytulanka-albo przynajmniej zobaczyc jak te cechy sa wsrod szczeniat rozlozone i natezone-ja sobie wybralam astke przytulke i tak jest do tej pory
swini nie wybieralam niestety osobiscie ale tez jest przyjazna i wesolutka-chociaz bardziej zadziorna niz astka-ale z tym poki co daje sobie rade z mloda sie nie cackajac..i wcale nie jestem silnym doroslym dominujacym facetem :wink:

aha.sprawa red nosa-z rodowodem (fci) nigdzie nie kupisz....