Linssi Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Pieniadze juz poszly na konto Kiki, wiec mysle ze Kika przeleje juz wszystko razem Jagnie :) Quote
Jaaga Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 jkp, do mnie pisałaś? Nie dostałam nic. Wczesniej dowiedziałam się, że jesteś zainteresowana adopcją Belli, ale odpisałam, ze ona ma zwyczaj zachęcania do zabawy przez skakanie i szczekanie, wiec Twoja sunia mogłaby sie tego wystraszyć. Musisz się zastanowic, bo odległość miedzy nami spora, jakby Bella musiała wrócić. Gdybyś chciała zaoferować dom (tylko starszej), idealnie zgodnej z oczekiwaniami suni, to mam taką dla Ciebie :razz:. Moge wysłać zdjecia i info na maila. Suczka jest z mai od grudnia, więc wiem o niej wszystko. Teraz własnie odpisałam na maila Pana z którym wczoraj rozmawiała p. doktor. Jest jeszcze Pani od Jaszy, ale to może napisze na ogólnym wątku kieleckim. Quote
kika22 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Na te dzien dzisiejszy mam takie wpłaty na koncie: -agnieszka32 - 100zł -Emilia2280 - 150 zł -erka - 50 zł -ewab-50 zł -Linssi-100 zł Za wszystkie wpłaty bardzo dziekujemy:loveu::loveu::loveu: Jesli ktos sie nie znalazł prosze o informacje i sprawdze jeszcze raz. Jaaga to super, ze Bellcia jest taka grzeczniutka:lol: To dom musi byc najlepszy :eviltong: Quote
erka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Następny benio w wielkiej potrzebie!:placz: Dzisiaj dostałam telefonon o nim z podkieleckiej Cedzyny, to jest jedno z miejsc pod Kielcami, gdzie ludzie pozbywaja sie psów.:mad: Bardzo wychudzony, przybłąkał się na posesję , ale ludzie go nie przygarną, a wogóle wyjeżdząją jutro za granicę. Pani mówi,że nikt mu tam nie daje jeść , bo ludzie sie boją ,żeby u nich nie został. Taka jest mentalność ludzi u nas niestety :angryy:. Poprosiłam,żeby chociaż go nakarmiła, pies podobno zjadł i poszedł.:-( Nikt pewnie więcej nie da mu tam jeść, biedak pewnie zginie z głodu. Nie macie jakiegoś pomysłu? Aha, dał się pogłaskać, nie jest jakis agresywny. Quote
Jaaga Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Wzięłabym go, ale psa się boję, bo gdyby przeskoczyl ogrodzenie, to byłaby jatka z moim Wolfem. No i z resztą psów tez mogłoby być nieciekawie, zwłaszcza że moja suka ma teraz cieczkę, do tego kozy. Jutro rano dam znac mojej p. doktor, moze ona coś wymyśli dla niego. Quote
kika22 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Biedny benio:-( Nawet nie ma go gdzie przetrzymac:placz: Jaaga czy mozemy poprosic o jakas fotke Belli:oops: Quote
Jaaga Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Jasne, zrobię jej dziś, to wstawie wieczorem. Wczoraj ściągnęłam jej ubranko ochronne i rana jest w dobrym stanie. Ma tylko 3 cm, nawet jej nie widać. Bellusia przychodzi na noc do domu. Nie wiem, czy psy jakoś mnie wyczuwają, ale wszystkie wchodzą mi na głowę. Bella suchego oczywiście nie je. Dzis musze jej zrobić gotowane jedzenie. Suche moczone w rosole podaję jej z ręki, ale przecież nie moge bernardyna nauczyć jedzenia z ręki :roll:. jkp, czy dalej jesteś zdecydowana na Bellę, bo nie wiem czy ją ogłaszać? Musiałabym dziś do południa dać ogłoszenie, zeby ukazało sie we wtorek. Gdybym ogłosiła Bellę, to pewnie znalazłbyie też ktoś chętny na tego chłopaka, tylko pies musiałby gdzies być bezpieczny do tego czasu. Nie mam na niego pomysłu. Quote
kika22 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Jaaga kaska na Belle wysłana:loveu: 450 zł:lol: Powinna byc u Ciebie na koncie wieczorkiem;) Jak dojdzie daj znac:cool3: I z niecierpliwoscia czekam na fotki Belli:loveu: Ciesze sie, ze malenka tak szybko wraca do siebie:multi: Quote
erka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Jaaga, a ten pan jednak nie zdecydował się na Bellę? Jeśli chodzi o tego chłopaka benia, to pani napisała mi, że przed wyjazdem kupiła trochę karmy i zostawiła komuś, jeżeli pies się pojawi , to mu dadzą. Ale nie sądzę, żeby go specjalnie szukali. Quote
ANETTTA Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Jaga mam jestem ......link do watku Bela skoro po sterzlce to ja proponuje hurtem ogoszenia ;) Quote
Jaaga Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Chyba jednak nie zdecydował się, bo nie odpisał mi już. Jego suka podobno była prawie dwa razy wieksza, więc może dlatego. Mam z Bellą problem. Nie chce jeść. Ugotowałam jej kurczaka z wątróbką. Nie wolno mi jej było jeszcze podac tej wątróbki, ale zapachem mieso i tak przeszło. Rzuciła sie na jedzenie z ogromnym apetytem i po chwili już nie chciała, najadła się. Britta nawet nie powąchała. Dałam jej Royal Canin szczeniaczkowe, ale dla niej to jest też niezjadliwe :crazyeye:. Jest chuda. Je po troszce. Co mam jej dawać, zeby ja podtuczyć? Czy zrobić jakies badania? Nie mam pojęcia o duzych psach, ale znajomy kiedyś opowiadał, że jego bernardynka na jeden posiłek zjada wiaderko gotowanej karmy. Dzwoniłam do p. doktor, ale mówi, że to może jeszcze po sterylizacji. Bella siedzi sobie w domu i jest najgrzeczniejszym psem. Przy jazgoczących o wszystko maltańczykach ona jest balsamem dla naszych uszu :evil_lol:. Quote
erka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Jaaga, a czy przed sterylką też tak kiepsko jadła? Teraz to jeszcze ma prawo nie jeść za dużo, ale jak to dłużej potrwa, to trzeba iść z nią do weta. Na razie możesz jej podawać Rumen Tabs, on reguluje pracę jelit, wzmaga apetyt. Ona dosyć długo się błąkała , pewnie też ma skurczony żołądek. A możę ten pan chciałby tego benia, on wygląda na większego od Belli? Quote
Jaaga Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Zauwazyłam wcześniej, że Bella częściej jadła, ale bardzo małymi porcjami. Może to rzeczywiście przez skurczenie żołądka? Teraz je wyłącznie gotowane, suchego nawet najlepszego nie tknie. Dziś już lepiej sie czuje, wiecej chodzi. Nie chciała zostać w domu i wyparowała do ogrodu. Tak mnie ciągnęła, że mało ze schodów nie spadłam. Chyba sterylkę przechodzi ciezko. Skoro miała taka duzą macicę, to może dlatego. Dzis chodzi, ale i tak ostroznie stawia łapy. Ranka jest idealna. Dużo pije. Dzis jej zrobię zdjęcia, to zobaczycie chudzielca :evil_lol:. Też myślałam, żeby wysłać temu panu fotkę psa, ale on podobnochce wyłącznie sukę. Quote
kika22 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Jaaga dzieki za wieści o Belli:loveu: Jak wróci jej apetyt możesz mieszac jej suche z domowym lub polac suche olejem;) Quote
erka Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Bella jest śliczna, a szewek na brzusiu rzeczywiście malutki i piękny:lol:. Ale co to za prześliczna dziewczynka, czy to Twoja córunia? Quote
kika22 Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/gadzety-dla-psa-rc-na-leczenie-belli-mix-bernardynki-do-25-08-2009-a-144320/#post12801412 Zapraszamy na bazarek dla Belli:loveu: Quote
Jaaga Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Erko, to starsza córka, wielbicielka wiekszych psów :evil_lol:. Kika22, dzieki za bazarek. Quote
kika22 Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Jaaga napisał(a):Erko, to starsza córka, wielbicielka wiekszych psów :evil_lol:. Kika22, dzieki za bazarek. Jaaga polecam sie na przyszłosc:loveu: Quote
ANETTTA Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 dzisiaj w TV3 regionalnej był poruszony temat tego psa http://www.nowiny24.pl/ap...SANOK/519054824 pokazano włascicieli którzy ze łzami w oczach mówili o tym bestialskim i jaka to dla nich tragdedia Cezar był z nimi 6 lat Quote
ewelinka_m Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 przepiękne te fotki Jaaga z Twoją córeczka :loveu: śliczna jest :lol: Quote
Jaaga Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ANETTTA, straszne :shake:. U nas wszyscy zachwycają się Bellusią. Jest przekochana. Wczoraj musiała być cały dzień w domu i była niesamowicie grzeczna. Jeszcze tak spokojnego psa nie widziałam. Tylko z jedzeniem dalej problem. Wieczorem zje udko i to wszystko. Suchego nie tknie, a przecież nikt nie da rady karmić bernardyna udkami z kurczaka. Nie bardzo wiem, co robić. Tylko tak mysle, że gdyby była chora, to chyba mięsa też nie chciałaby? Quote
kika22 Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Jaaga może Bella to taki typ niejadka:razz: Fotki z córa super:loveu: Zreszta ja uwielbiam foty pies i dziecko:eviltong: Quote
Jaaga Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Chyba jest niejadkiem, bo wczoraj ugotowałam jej udo z indyka, w rosole zamoczyłam Britta. Na mięso rzuciła się i je pochłonęła, a suche zostało. Idealnie oddziela mieso od karmy. je tylko to, na co ma ochotę. Zastanawiam się nad ogłoszeniem dla niej, ale zupełnie nie wiem, co napisać :roll:. W zasadzie, szuka super domu z gotowanym jedzeniem :evil_lol:. Quote
Recommended Posts