Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
a czy to prawda, że szczeniaczki od mosii te dwie ratlerkowate brązowe jadą do jednego domu do Wawy? bo dostałam taką info na mailu i nie wiem czy je zdjąć z allegro już?

najprawdopodobniej tak.
jezeli tak sie stanie wszystkie moje szczeniaczki beda miały juz domy.

ale poczekaj jeszcze do wyjazdu w niedziele

Posted

Rubin pojechał wczoraj do domu do Wodzisławia Śląskiego :) pan Wojtek i jego córeczka zakochali się w nim od razu. Rubinek w smakołykach, które przywieźli też :evil_lol: na pewno szybciutko ich pokocha i będzie szczęśliwy

Posted

Jak obejrzałam ten materiał to nie wiedziała czy się śmiać czy płakać "cele gastronomiczne" ....żenada. Tylko w Polsce takie rzeczy mogą się wydarzyć:shake:

Posted

O...widzę, że na tym wątku też ktoś to oglądał....
No się qrwa we łbie nie mieści!!! :angryy:Do jasnej cholery gdzie my żyjemy...??!!!!:angryy:
"Nie ma zakazu zabijania psów do celów gastronomicznych...." co on pie*****...?!:angryy::angryy: Czy oni nie widzą w tym nic złego...?! Co to był za dziadowy sędzie....!!??
Nie wiem jak wy ale ja jestem baaaaaardzo oburzona tym umorzonym wyrokiem.....:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Trzeba wziąć jakoś sprawy w swoje ręce:evil_lol: Słuchajcie, teraz już tak na serio. Nie możemy pozwolić żeby w Naszym kraju zapadały tak beznadziejne "wyroki"....za znęcanie się nad zwierzętami...
Ja jestem za tym żeby zebrać ludzi, zrobić jakąś petycję, protest czy coś w tym stylu......Kto jeszcze jest ZA....???:cool3:

Posted

na pewno wszyscy na dogo jestesmy ZA :)

trzeba byloby zorganizowac akcje - petycje i zasypac - wszystkich - od gabinetu prezydenta, glownego weterynarza i wszystkich - poslow, poslanki...

w sprawie Trevora- kiedy wysylamy ile sie tylko da - podan, zadan - przychodza odpowiedzi... wladza i urzedy musza sie ustosunkowac do glosow spoleczenstwa...

nie bedzie to latwe - ale trzeba byloby zaczac od redagowania tekstu - ponurkowania w tej starej, zakurzonej ustawie i zadania nowej.... moze w koncu cos sie zmieni....

dobrze byloby tez uderzyc do odpowiednich biur Unii - w panstwach "starej" Unii - to nie jest do pomyslenia....

trzeba byloby wiec zredagowac pismo w jezyku angielskim, czy niemieckim- w ktorym dobrze byloby zwrocic uwage, ze musimy wciaz dostosowywac sie do unijnuch standardow - wiec czas najwyzszy i te - zwierzeca plaszczyzne dostosowac....

Posted

__Lara napisał(a):
Ciotki, napiszcie coś więcej, o co chodzi, jaka mordownia, jaki wyrok?

Właśnie o to chodzi, że wyroku (qrwa) nie ma!!!!!!!!!!!!!!:angryy: Umorzyli sprawę bo nie widzą w tym nic złego....!!!!!:angryy::angryy::angryy:
Ja mogę założyć osobny wątek bo się ostro wkurzyłam:eviltong::evil_lol::angryy:......Postaram się dzisiaj, albo jutro.....
Zakładać...?

Posted

[quote name='__Lara']Ciotki, napiszcie coś więcej, o co chodzi, jaka mordownia, jaki wyrok?

zapadl dzis wyrok w sprawie smalcowni... uzasadnienie decyzji - to nie jest przestepstwo w Polsce - w srodku Europy - w XXI wieku:angryy:- bo nigdzie nie jest napisane, ze nie mozna psa zabic w celach gastronomicznych...

zgodnie z polskim prawem mozemy konsumowac swoje psy!!!!

Posted

Takie jest prawo.Nie wiem dlaczego was to tak oburza.Sama konsumpcja czy to świni,kury czy psa to nic złego.Mnie oburza ten wyrok z powodu warunków tzw uboju.Bo te psy umierały w sposób okrutny i na tej podstawie powinna być apelacja i w efekcie wyrok skazujący.