marta23t Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Właśnie wróciliśmy po operacji amputacji i pies cały spuchł tzn napuchła jama brzuszna-obrzęk szczególnie po lewej stronie- z boku....nie wiem jak to opisać. dzwoniłam do wetki powiedziała, że to może być od wolniejszej pracy jelit w narkozie ale idy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam. pies miał podaną narkozę o 17 więc długo moczu nie wstrzymywał. zresztą ten obrzęk jest jakby z boku psa tam gdzie żebra. pisze chaotycznie bo w stresie. czy ktoś może coś zasugerować? czy mam się martwić? wetka kazała poczekać ale ja szaleje z niepokoju.... Quote
marta23t Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 podbije swój wątek bo czekam na pilna odpowiedź!!!!!!!!!! Quote
izabela.szczepaniak Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Nie mam pojęcia co to może być ale ja bym na twoim miejscu wzieła psa i zawiozła do lecznicy tam gdzie miał operacje. Quote
marta23t Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 wetka kazała dać odrobinę smecty i poczekać. dzwoniłam więc wie jak wygląda sprawa i nie kazała przyjechać. a ja umieram z nerwów:-(:placz: Quote
izabela.szczepaniak Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 marta23t napisał(a):wetka kazała dać odrobinę smecty i poczekać. dzwoniłam więc wie jak wygląda sprawa i nie kazała przyjechać. a ja umieram z nerwów:-(:placz: Przez telefon można tłumaczyć i tłumaczyć co się dzieje a i tak nie opisze dokładnie, lepiej jak wet zobaczy (ja ze swoją suczką po operacji jak mi sie coś nie podobało to wiozłam ją do weta żeby się upewnic albo go do domu wzywałam nieraz mówił mi po przyjeżdzie że wszystko ok. ale ja musiałam mieć pewność) Quote
marta23t Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 idę do rodziców / pies jest u nich/ i jak lepiej nic nie będzie jadę. dzięki za odpis i odzew:loveu::loveu: jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie czekam:oops: Quote
izabela.szczepaniak Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Wysłałam Ci PW ale z psiakiem i tak bym pojechała do weta. Quote
marta23t Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 obrzęk zmalał więc powinno być ok. nadal zastanawia mnie dlaczego takie coś?? czy jest taki skutek uboczny po narkozie? dziękuję za pw i wsparcie:loveu: Quote
zurdo Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 A może pies przed wyjściem dostał podskórnie kroplówkę? Quote
marta23t Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 kroplówki nie dostał. obrzęk ustąpił - dziś mam kontrolę i zastrzyki więc wetka się temu przyjrzy. najwidoczniej narkoza spawalnia pracę jelit i innych narządów i stąd to zagazowanie- ale pewności nie mam. teraz walczymy z bólem i wyciem:shake: Quote
izabela.szczepaniak Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Hej i co tam z pieskiem????:roll: Jak wyniki?? Quote
marta23t Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 wyniki dopiero po długim weekendzie tj około 17:shake: czekam też z lękiem i niecierpliwością. rana się ładnie goi- tylko musimy pilnować żeby ie gryzła. w piątek zdjęcie szwów. mam nadzieję, że teraz będzie już dobrze...oby.. dzięki:loveu: Quote
marta23t Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 wyniki są. nowotwór złośliwy - czerniak:-( Quote
izabela.szczepaniak Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 O jej bardzo współczuje :sadCyber: Trzymaj się wiem ze takie gadanie nic nie pomoże a miałam taką nadzieje że będzie wszystko ok. Quote
marta23t Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 palec się ładnie zagoił ale cały czas żyjemy w niepewności. przy takim nowotworze nigdy nic nie wiadomo. za miesiąc kontrola i badania czy są przerzuty... cały czas żyję z nadzieją... Quote
taks Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 W październiku miną trzy lata od operacji mojej suni. Też miała czerniaka przy pazurku przedniej łapy. Palec nie był amputowany - udało się wyciąć inaczej. To był czerniak 3 stopnia czyli dość zaawansowany choć od odkrycia małej "brodaweczki" do operacji mineły 2 tyg. Takie świństwo:angryy: Do tej pory nie ma przerzutów ani wznowy. Trzymam kciuki za Twojego Futrzaka - wierzę że też się uda.:lol: Quote
Recommended Posts