tamb Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Miałam odpocząć, skupić sie na Syrii, którą mam w hotelu, nie zaglądać na wątki, chodzić tak, żeby nie znaleźć psa ani kota. Poszłam do sklepu, obok jest zakład fryzjerski. Wyszła kobieta, ktora tam pracuje i spytała czy pomagam zwierzakom. Zanim cokolwiek odpowiedziałam, usłyszałam, że mieszka na wsi, jej suczka się oszczeniła, szczeniaki mają sześć tygodni a uczynny kuzyn może je "stracić" (tak powiedziała) ale tak ładnie się bawią, że trochę szkoda. Nie wie co z nimi zrobić, nikt ich nie chce bo to suczki. Na szczęście tylko dwie. Powiedziałam, że pomogę pod warunkiem, że wysterylizuje suczkę. Obiecała, że to zrobi. Pewnie trzeba będzie dopilnować. Teraz mam dać jej znać jak znajdę domek tymczasowy dla szczeniat. Dziś mam mieć odpowiedź od osoby, która dała dom tymczasowy Heniowi. Ale to załatwiłoby przechowanie jednej suni. Co z drugą? Jeszcze nie wiem. Quote
Ninka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Boze, co za ludzie!!! Szkoda ich 'stracic' bo tak ladnie sie bawia:placz::placz::placz: Ile moga jeszcze zyc...? Quote
tamb Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Jak wie, że pomogę to nic szczeniakom nie grozi. Ale nie mogę ich zabrać do siebie do mieszkania bo nie jestem w stanie odizolować od Gerdy. Quote
Ninka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Uff najwazniejsze, ze nic im nie grozi!!! Teraz tylko ogloszenia, ludzie z wakacji wroca, sterylka suni i bedzie si:loveu: Quote
tamb Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Szczeniaki jutro rano przyjeżdżają do mnie a potem rozdzielam je po domach tymczasowych. Jeden dom tymczasowy bedzie u sugarr. Dziękuję. Druga osoba da mi odpowiedź w poniedziałek. Rozliczenie będę robiła na wątku. Wpłaty: 40zł - dorota1 (hop! przelała wpłatę już niepotrzebną na Miśka bo znalazł dom) 25zł - moja znajoma zapłaciła za odrobaczenie 50zł - Darma (nowa pani Mimi) 63zł - z bazarku koszulkowego edit_f 16zł - z bazarku malowanych liści Amigi _______________________________________________________________ Razem 194zł Wydatki: 96zł - kupiłam dzisiaj 7kg karmy Nutram Puppy Chiot 25zł - odrobaczenie dla 2 szczeniaków i ich matki 20zł - zabawki 15zł - kolejne odrobaczenia 40zł - szczepienie 42zł - szeleczki i smycz 15zł - kolejne odrobaczenie 40zł - drugie szczepienie __________________________________________________________________ Razem 293zł Szczeniakom będą potrzebne zabawki, smyczki, szelki i dalsza opieka weterynaryjna. Oby szybko znalazły domy. Quote
tamb Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Szczeniaczki są bezpieczne i zadowolone u Sugarr. To krótkowłose, czarne, podpalane kundelki z zakręconymi ogonkami. Słodkie, małe kuleczki. Dobrze, że udało się je uratować ale teraz czas na szukanie domów. Quote
sugarr Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Jestem po przeprowadzce I jeszcze bez internetu, ale udalo mi sie cudem wejsc na dogo przez telefon, wiec melduje, ze maluchy sie powoli zadomawiaja I dostaly pierwsza partie odrobaczania bez wybrzydzania :) Jedna sunia jest spokojniejsza, druga rozrabia I daje glosno znac jak cos sie nie spodoba. O dziwo zamienily sie rolami ;) Sunie mialy dzisiaj sesje zdjeciowa do ogloszen, niestety bez komputera z internetem nie dam rady ich wrzucic, dam je na plycie tamb. Moze jak sie ciotki usmiechna to nam cos tu wstawi :) Tymczasowo wysylam ci Tamaro kilka zdjec z telefonu dla dogomaniakow. Wybaczcie brak polskich znakow Quote
hop! Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Sugarr, wspaniale, że wzięłaś na tymczas maluchy. :loveu: Quote
sugarr Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Cala przyjemnosc po mojej stronie :) moj portos do konca sierpnia mieszka z moja mama, wiec strasznie sie stesknilam za nosami I merdajacymi ogonami :) Pierwsze robale odnalezione I pozegnane dzis rano. Jedna sunia biega za pilka tenisowa I.. Uwaga.. Nosi ja po calym salonie w pyszczku. A taka pilka jest mniej wiecej takiej wielkosci jak jej glowa. :) Quote
tamb Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/ceramiczne-znaki-zodiaku-na-syrie-dwa-szczeniaki-do-15viii-143703/ Quote
sugarr Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Meldujemy, ze dzis poszla ostatnia dawka odrobaczania. Sunie maja mase energii, dzisiaj dostaly troche miesa z kury I malo sie o nie nie pozabijaly. A wczorajszej nocy zabraly sie nawet za kocia sucha karme, zostala przeniesiona na wyzszy poziom :) A kot jest ze mna od wczoraj. Na poczatku go ignorowaly, ale dzis w ogrodku byly juz prawdziwe poscigi, az kot sie poddal I schowal do mieszkania. Sunie sa rewelacyjne I trudno uwierzyc, ze takie mlode. Zwlaszcza wieksza sunia - szczeka, warczy na kota, nosi rozne przedmioty w pyszczku. Mniejsza nadrabia za to przeslodkim, smutnym wyrazem pyszczka :loveu: ale tez umie dac popalic, zwlaszcza jak sie jej gdzies nie chce wpuscic lub jak zajmujemy sie chwilke jej siostra :) tamb, daj prosze znac jutro w miare wczesniej o ktorej sie was spodziewac Quote
tamb Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Trzeba suniom dać imiona, nie mogą być bezimienne. W poście nr.6 jest rozliczenie. Zbliża sie termin drugiego odrobaczenia, szczepienia, będą wydatki. Sama sobie z tym wszystkim nie poradzę, mam więcej zwierząt pod opieką. Bardzo proszę o pomoc.:loveu: Quote
hop! Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 tamb napisał(a):Trzeba suniom dać imiona, nie mogą być bezimienne. W poście nr.6 jest rozliczenie. Zbliża sie termin drugiego odrobaczenia, szczepienia, będą wydatki. Sama sobie z tym wszystkim nie poradzę, mam więcej zwierząt pod opieką. Bardzo proszę o pomoc.:loveu: I co z tymi imionami dla maluchów? Ile kasy potrzeba? Quote
tamb Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Trzeba kupić smycze, małe szeleczki, we wtorek kolejne odrobaczenie. To są najbliższe wydatki. Jak znajdą domy w ciągu 2 tygodni (liczę na to) to zaszczepią nowi właściciele, jak nie znajdą to tydzień po odrobaczeniu szczepienie. Są to wydatki bo wszystko x 2. Quote
hop! Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 tamb napisał(a):Trzeba kupić smycze, małe szeleczki, we wtorek kolejne odrobaczenie. To są najbliższe wydatki. Jak znajdą domy w ciągu 2 tygodni (liczę na to) to zaszczepią nowi właściciele, jak nie znajdą to tydzień po odrobaczeniu szczepienie. Są to wydatki bo wszystko x 2. Przeszukałam szafy - nie mam nic na bazarek. Z kasą też bardzo krucho. Co tu robić? :hmmmm: Quote
tamb Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 W tej chwili nie ma paniki. Karmę mają, odrobaczenie dopiero we wtorek. Może coś z domkami ruszy. Quote
AMIGA Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jakie klusiory cudne!! :loveu::loveu: Dalej bezimienne? Quote
hop! Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 AMIGA napisał(a):Jakie klusiory cudne!! :loveu::loveu: Dalej bezimienne? Pewnie bezimienne. ;) Najlepiej byłoby, żeby szybko trafiły do dobrych domów. Quote
sugarr Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Suniom dalysmy tak dla siebie, tymczasowe imiona: drobniejsza - Mia, wieksza - Dita Szeleczki I smyczki przydalyby sie zdecydowanie, bo na ogrodku nie mamy jeszcze bocznych ogrodzen I z dnia na dzien male nam zwiewaja do co raz dalszych sasiadow:evil_lol: Dzisiaj zaobserwowalam, ze sie strasznie baly robotnikow, takze planujemy je brac na raczkach gdzies do ludzi, zeby poznaly wiecej niz my dwie I pusty ogrodek Poza tym wszystko w porzadku wariuja z zabawkami, ktore przyniosla tamb. Wszystkiego bylo po dwa, ale oczywiscie walcza o jedno :cool3: Quote
hop! Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sugarr napisał(a):Suniom dalysmy tak dla siebie, tymczasowe imiona: drobniejsza - Mia, wieksza - Dita Szeleczki I smyczki przydalyby sie zdecydowanie, bo na ogrodku nie mamy jeszcze bocznych ogrodzen I z dnia na dzien male nam zwiewaja do co raz dalszych sasiadow:evil_lol: Dzisiaj zaobserwowalam, ze sie strasznie baly robotnikow, takze planujemy je brac na raczkach gdzies do ludzi, zeby poznaly wiecej niz my dwie I pusty ogrodek Poza tym wszystko w porzadku wariuja z zabawkami, ktore przyniosla tamb. Wszystkiego bylo po dwa, ale oczywiscie walcza o jedno :cool3: Mia i Dita - fajne imiona. ;) Niedługo będą w DP - może znajdą szybko domy. Quote
sugarr Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Oj miejmy nadzieje, ze domki beda szybko :) Szczeniory sa niestety bojazliwe, nie podoba mi sie tez zachowanie drobniejszej suczki. Jak jej cos nie pasuje, np to ze nie pozwala jej sie gryzc sciany, albo bierze sie ja na rece, jak nie ma na to ochoty, to zaczyna dosc powaznie warczec, a jak sie to warczenie ignoruje to wgryza sie "agresywnie" nie tak jak przy zabawie. Mam nadzieje, ze to nie jest zapowiedz jakichs wiekszych problemow wychowawczych. Pisze o tym, bo jeszcze sie z tym nie spotkalam u takiego mlodego psa Quote
tamb Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Pierwsze ogłoszenie w Dzienniku Polskim to będą szczeniaki. Powinny błyskawicznie znaleźć domy. Quote
Recommended Posts