Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam od jakiegoś czasu bardzo chcę mieć pieska ale słyszałam różne opinie na ich temat i nie wiem czy w mojej sytuacji mogę sobie pozwolić na tego pieska . A mianowicie mieszkam w kawalerce i studiuje około 6 godzin dziennie nie ma mnie w domu . Na potrzeby pieska mogę przeznaczać około 100 zł miesięcznie wiadomo w razie potrzeby mama mi zawsze pomoże. Bardzo prosze o wasze opinie

Posted

spokojnie.jesli wezmiesz malego pieska i zapewnisz mu porzadne spacery to dasz rade. moj potwor mieszkał ze mną na poczatku 8 miesiecy w akademiku, gdy był szczeniakiem.codziennie był 3 h w parku i tam graliśmy w piłke.teraz wazy 40 kg i własnie obchodzi 2 urodziny.mieszkamy juz na troche wiekszej ilosci m2:)
wszystko zależy od Ciebie.jesli masz wystarczająco desperacji w sobie, aby zapewnic mu wszysko, co najlepsze, to twoj metraz mieszkania nie jest najwazniejszy :) ale musisz wiedziec, ze na pewno podołasz kłopotom, jakie niesie ze sobą SZCZENIAK :D potem jest już tylko łatwiej, hehe.
musisz liczyc sie z tym, ze pies to nie tylko jedzenie.czesto dochodzi do tego wet, bo oprocz szczepien, takie maluchy lubią chorować, typu rzygi, sraka, dużemu psu nic sie nie stanie od kilku pawi, ale mały musi do weta. to tak naprawde jak male dziecko.
jelsi jestes na to gotowa, to najlepiej wez jakąs sierote ze schronu czy poszukaj na allegro:)jest tyle niechcianych psów, ze nie ma co szukac po hodowlach.te rasowe i tak ktos wezmie, a te niczyje?