danal1983 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 musimy znaleźć kogoś kto Go wyciągnie z tej depresji i pokocha. MUSI ZNALEŹĆ DOM!!! dzisiaj dowiem wiecej o jego stanie zdrowia i wieczorem napisze relacje. postaram się tez o więcej zdjęć Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Musimy najpierw uzbierac kasę bo jak się trafi płatny tymczas to trzeba go wykorzystać! Czy ktoś wspomoże staruszka...? Jakiś bazarek??? Quote
Onaa Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Może tutaj znajdziecie pomoc dla biedaka: http://www.dogomania.pl/forum/f98/krakow-okolice-komu-pare-gorsikow-143330/. Młoda para chce wspomóc "szczekajacych braci mniejszych". Quote
Soema Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Czy tego psiaka, nie da się szybciej wyciągnąć ze schronu? DT, jak się dowiedział to kazał natychmiast go wyciągać.. ;) taki psi staruszek będzie tam miał jak w niebie... Kto się dorzuci do opłat?:oops: Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 soema nie wiem czy da się wczesniej go wyciągnąć... To musi powiedzieć danal1983, która sie nim zajmuje... Kto dorzuci sie do opłat????:oops: Quote
danal1983 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 słuchajcie, jeszcze troche sie tutaj gubie, staram sie nadążać ale cięzko jest... za dużo sie dzieje. ILE KASY MUSIMY ZEBRAC ZEBY ZAPLACIC MU ZA TEN DOM TYMCZASOWY?? bo domyslam sie ze to bedzie dozywotni "tymczas" (jak to brzmi) . wystawie aukcje na allegro i moge zaczac zbierac ale musze wiedziec ile mniej wiecej. zrobilam mu troche zdjec komórą dzisiaj, postaram sie wieczorem zrzucić i zamieszczę. byłam u Niego dzisiaj, nawet podszedł do mnie kiedy zacmokałam, pozwolił sie też wyprowdzic na spacer. był u nas wet ale wtedy byłam z psem na specerze i swiadomie nie wrócilam na czas. lekarz by mu nie pomogl a móglby wydac diagnoze - śmierć... po klku dniach obserwacji wezme go do innego weterynarza zeby go zaszczepił i zbadał. Quote
danal1983 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 kiedy bede juz miala dla niego pewny ten domi bede wiedziala ze uda sie nazbuerac te kase to wyciagne Gonajszybciej jak sie da.nie wiem czy wtedy podpisuje sie jakąs umowe z tym domem tymczasowym???? Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 dana, domu nalezy szukać jak pies bedzie juz na tymczasie... Ja się też coś dorzucę. Może zrób wpis na forum... no wiesz gdzie - Kto chce pomóc psinie...? On nie powinien za długo siedzieć w schronie bo nie wyjdzie z depresji...:shake: Na dożywotni tymczas to stać nas napewno nie będzie! To 300 zł na miesiąć. Na tymczasie bedzie mu się szukac intensywnie domu stałego, bezpłatnego! Sama przeciez nie będziesz zbierać... Quote
Soema Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Słuchajcie, jak psiak się zgodzi z psami rezydentami i rzeczywiście jest takim staruszkiem, to on może być tam dożywotnio, ale jako w DS... Ale na pewno na ewentualne leczenie i karmę musimy uzbierać. Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Soema z tym to napewno problemu nie będzie :p Naprawde mógłby zostać na DS????:multi: Quote
Soema Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 iwop napisał(a):Soema z tym to napewno problemu nie będzie :p Naprawde mógłby zostać na DS????:multi: Ciiii..... :) pierw trzeba go z tego schronu wyciągnąć. On naprawdę jest taki stary? Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Podobno tak, ale to danal wszystko o nim wie,,, Danal, trzeba mu nadać jakieś imię, nie możemy tak pisać, pies i pies... Imie musi być :) Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Niestety muszę was opuścić... Musze ze swoimi stworami wyjść na spacer:roll: Quote
danal1983 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 każdy, kto Go widzi pierwszy raz mówi" ooo jaki on starutki" lub cos w tym stylu. my wiemy, kto jest jego poprzednim wlascicielem , od niego wiemy ze pies ma 16 lat... nie chcemy mu nadawac nowego imienia, może uda nam sie dowiedziec jak na Niego wołali. Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Najlepiej by było jakby jego kochany pan powiedział jak się nazywa:angryy: No to trzeba trzymać kciuki, żeby chłopczyk był zgodny....:oops: Quote
danal1983 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 narazie nie szczeka w ogole, innymi psami tez sie nie interesuje ale to może byc spowodowane tą Jego depresją. warczał za to na mnie kiedy mu tyłek wyciarałam:p zaglądał też do kotków ale tak po przyjacielsku pewnie;) Quote
iwop Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Ciociu, a co miał nie warczeć, jak mu doopkę ktoś tarmosił?:mad: Jest przerażony i zrezygnowany...:-( Musisz mu więcej zdjęć porobić... Quote
danal1983 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 zrobiłam mu zdjęcia komóreczką ale kabla narazie nie ma co by je zrzucic. aparat zabrał mój facet , przy najbliższej okazji poprosze ,żeby przywiózł. bede z powrotem ok 23 Quote
sonikowa Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Pies wbrew temu co myślimy łatwo przyzwyczaja sie do nowego imienia. Niech ma nowe na nowe życie :-) Quote
irenaka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Jestem dziewczyny. Dziękuję Iwonce:loveu: za zaproszenie na wątek. Czy Soema:loveu: zdradzi tajemnicę z tym DT czy też DS?;) Dla mnie to ważne. Wiecie co mi przyszło do głowy? To pierwszy wątek staruszka na który wchodzę, gdzie nie ma biadolenia nad postępowaniem właściciela. Liczy się pies, bardzo się z tego cieszę. Tyle nerwów i energii tracimy na takich ludzi:mad:. Quote
danal1983 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 nowe życie, nowe imię? może to i dobry pomysł. macie jakies fajnie imie dla starszyzny? mnie przychodzi do głowy BEZO. ale mówie do Niego Misiek albo Niunio... Quote
danal1983 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 kto dołoży pare grosików na nowy dom dla psiny?????? Quote
iwop Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 A nie mozna jakoś dowiedzieć sie jak miał na imię? :shake: Quote
Recommended Posts