Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W naszym aucie nadal "pachnie" Cygankiem:lol:Ciekawa jestem jak on zniósł tą pierwszą noc w nowym miejscu. Pomimo, ze nowe warunku sa o niebo lepsze to jakoś tak mi jego żal...tego, ze nie wie co sie z nim stało...Ale z drugiej strony tam moze liczyc na towarzystwo zarówno psów jak i ludzi, pelna miche, czysta wode i przede wszystkim na spacery!

Kolejna porcja zdjęć:)

Na zdjęciach moze tego mocno nie widac, ale on jest naprawde chudy. Czuc mu zebererka i kosci miednicze. Siersc ma w opłakanym stanie. W dotyku jest jak filc, w dodatku skołtuniony mocno na ogonie i łapach. Jak sie go głaszcze to wyczuwa sie pchły. Ehhh...jak mozna bylo go tak zaniedbac? Przeciez to jest naprawde fajny pies! Widział mnie pierwszy raz a nawet nie warknął jak podnosiłam go za tylne łapy, zeby wsadzic do auta, do ktorego nie chciał wejsc. Nie jeden pies juz by sie wywinąl i dziabnał. Przy tym nie był wystraszony, raczej podniecony i zaniepokojony nowa sytuacja. Nie kulił uszu ani ogona. Mysle, ze naprawde fajny z niego bedzie przyjaciel.

Komu cudownego Cyganka no komu???

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaganca nie zna i nie lubi. Jak go Justynka przywiozła to odrazu mu go zdjęłam, zeby sie dodatkowo nie denerwował. Kaganiec i smycz zostały w hoteliku.
A tu uśmiechniety pychol, jak on wszystko sprawdzał, tyle nowych rzeczy, zapachow...

No i Cyganek jest dość spory. Na zdjeciach widac, ze siega mi do uda.

Zobaczcie jak ma zaniedbaną siersc. I tak Justyna mocno go wyczesała, bo ze zdjeć z pierwszej strony wygląda jeszcze gorzej.

Posted

Uszy ma obłędne!!
Czuję, że ktoś się w tych uchach - prędzej, czy później - zakocha :loveu:

Wygląda dostojnie, imponująco i jednocześnie bardzo poczciwie.
Wydaje się idelanym psem na dużą, ogrodzoną posesję.

Posted

Cyganek jest słodki,dziewczyny nazwały go Cudakiem.
Był dzisiaj na długim spacerze na lince.
Jak nabierze ciała ,będzie potężnym psiakiem.
Zdjęcia wstawię,jak się pozbieram....

Wczoraj, przez ludzką głupotę i pazerność odeszła nasza ukochana Bettinka.
Cudowna bordożka.
Lazy jak była, jeszcze ją głaskała......

Moja Bettinka
[*] spotkamy się za TM.......

Posted

mariamc napisał(a):

Świetnie, niech tak zostanie... plisss ;)

Imię pasuje do niego wprost rewelacyjnie, jeśli chodzi o wygląd, tylko żeby nie miał takiego charatkeru, jak Cudak - czyli pierwszy koń Justyny "Cudak" - którego musiała kilka lat temu przekazać do mojego schroniska (a teraz sama ma ode mnie konia w adopcji, jakie to życie jest cud(acz)nie nieprzewidywalne ;) ).

Cudaczek dawał popalić i to przez dłuższy czas (zęby, kopyta, przygniatanie do ścian i te sprawy), a potem przeszedł metamorfozę, stwierdził że jednak sobie odpuszcza i obecnie jest fajnym koniem rodzinnym. Ale nie powiem - na początku kilka chwil grozy mi zafundował...

Posted

mariamc napisał(a):
Był dzisiaj na długim spacerze na lince.
Jak nabierze ciała ,będzie potężnym psiakiem.
Zdjęcia wstawię,jak się pozbieram....

Wczoraj, przez ludzką głupotę i pazerność odeszła nasza ukochana Bettinka.
Cudowna bordożka.
Lazy jak była, jeszcze ją głaskała......

Moja Bettinka
  • spotkamy się za TM.......

• Bidulka
  • , bardzo przykro. Najgorsza jest głupota...

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc Cygankowi.

Zdjęcia ściągnę z dogo, na razie wystarczy.

• Posted

Dziękujemy za zdjęcia LAZY :loveu:

Greven napisał(a):
    Imię pasuje do niego wprost rewelacyjnie, jeśli chodzi o wygląd, tylko żeby nie miał takiego charatkeru, jak Cudak - czyli pierwszy koń Justyny "Cudak" - którego musiała kilka lat temu przekazać do mojego schroniska

Z wyglądu faktycznie pasuje- czarny z siwym :razz: z charakteru na szczęście nie.

Greven napisał(a):
    (a teraz sama ma ode mnie konia w adopcji, jakie to życie jest cud(acz)nie nieprzewidywalne ;) ).

koniE, nie konia :angryy: Morion też jest koniem :p

(a tak przy okazji, co u mojego Cudaka słychać? Jak będzie do oddania, to tym razem pamiętaj o mnie :mad:)

Posted

Mariamc...co sie stało z tą piękną bordożką?
    Wczoraj ja głaskałam, dzisiaj wspominałam...a tu taka tragedia. Przepiękny był z niej pies...i widać było jak bardzo ja kochasz...

Bardzo mi przykro...(')

Ciesze się, ze Cudak był na spacerku:) To imię idealnie do niego pasuje.

Posted

mysza 1 napisał(a):
    Nikt do Cyganka nie zagląda, nieładnie:mad:

A wcale ze nie, bo zaglada i cieszy sie, ze mu nareszcie zdjeli lancuch i daja codziennie jesc. A jak sie podtuczy i wyczesze to bedziemy szukac domu. Jesli hotelik bedzie mial miejsce, to wyciagamy nastepnego biedaka.

Posted

I co tam u kawalera?

Mariamc... jak ochłoniesz po tej ogromnej stracie to wrzuć nam parę informacji o Cudaku.
    Udało się Wam go wykąpać? Pogoda jest ładna, może by sam wysechł bez używania tego extra pomieszczenia do suszenia (bo i takie w Szczecinku mają:cool3:).

Buziak od ciotki Lazy!

P.S. Moja Ida cały samochód obwąchiwała wczoraj, na pysku malowało jej się pytanie: a kto tu był mamcia, no kto?:mad:

Posted

Cudak został porządnie wyczesany, wystrzyżony z kołtunów i spryskany na pchły.
    Za dwa dni zostanie wykąpany.
    Nie będzie mnie do soboty.
    Nie umiem wstawiać zdjęć, proszę podać mi maila.

Bettinka
    [*] miała zrobioną sterylizację nim do nas przyjechała.
    Jakiś partacz, za grube pieniądze,usunął tylko macicę ,puściły szwy.......
    Jan ją reanimował do końca, do przyjazdu wetki jeszcze żyła...
    Myśleliśmy ,że to serduszko....
    Tylko głośno westchnęła i odeszła.
    Sekcja wykazała co było....

Posted

mariamc- masz sekcję. Wyciągnij konsekwencje prawne i finansowe wobec weta który sparał robotę.
    Bettinko czekaj na któregoś z nas na łąkach przed TM:-(

foty wyślij Cudak ona jest matką chrzestną i ma szybszy internet :evil_lol:.

Posted

Donvitow napisał(a):
    foty wyślij Cudak ona jest matką chrzestną i ma szybszy internet :evil_lol:.

Nie taki znowu szybki, ale sporo szybszy niż to g***o z orange :diabloti: