mysza 1 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 A czy ktokolwiek pomoże i dołoży się do hotelu? Co z tego, że są opcje jak kasy nie ma. Jacyś chętni?:razz: Jest taka opcja http://www.jamor.pl/ Okolice Warki ale to kawał drogi od Was, do tego potem szukanie domu. Najlepiej jednak gdyby coś w województwie chociaż się znalazło. Quote
Onaa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 W hoteliku w Brodnicy to koszt ok. 400zł, jeśli to duży psiak. Quote
mysza 1 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Jest jeszcze miejsce pod Warszawą za ok 350 zł z jedzeniem i spacerami. Jest tam teraz onek z mojego podpisu. Gdyby były deklaracje i transport to mogę zarezerwować. Quote
Greven Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Hotel w Sierakowie pod Policami zdecydowanie odradzam - tak pro forma i na przyszłość, bo na razie nie ma i tak żadnych deklaracji wpłat na Cygana i sądzę, że szybko się nie posypią - ponieważ jest to 1) miejsce prowadzone przez hycla, który zwozi psy z terenu miasta, więc chorób i syfu jest tam od groma i jeszcze trochę 2) między bajki można włożyć zapewnienia o codziennych spacerach i indywidualnym karmieniu - pies siedzi w kojcu non stop, do jedzenia dostanie gotowaną kaszę. To już naprawdę lepiej zostawić go na łańcuchu, gdzie spędził całe życie, zna to miejsce, jest przyzwyczajony do żywienia... czy raczej jego braku, sądząc po zwierzaka wyglądzie. Przerobiłam Sierakowo, znam to miejsce od środka i z relacji różnych osób, no chyba, że w ostatnich miesiącach hotel uległ niebywałej metamorfozie - to mnie poprawcie. Jest przydomowy hotel pod Stargardem, nie wiem jakie zasady i jaka cena, można zadzwonić 601 053 885. Wg mnie to Cygan ma sporo z owczarka belgijskiego. Quote
Greven Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Aha, jakiś kaganiec by się u mnie znalazł, tylko jak ja Ci go dostarczę? Quote
mysza 1 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Okazuje się, że z hotelami problemu to może i nie będzie ale z kasą i owszem. Ja mogę coś dorzucić, zrobic bazarek ale całości nie wezmę na siebie za nic. Nie wiem juz co z tym począć. Quote
Cudak Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Sandra, może przyjedziesz do nas? :) a jak nie, to może pocztą wyślesz? Kiedyś Ci oddam za wysyłkę. Kaganiec się przyda, mogłabym spróbować go wtedy spuścić z łańcucha... bo na tymczas chyba prędko nie pojedzie :( a tak, gdyby się za bardzo nie szarpał, to mogłabym go brać na spacery. Mysza, z kasą niestety problem będzie, bo poza Tobą nikt pomóc nie chce :( a psa szkoda. Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Cudak, może trzeba wątek i psiaka rozreklamować na dogomanii, żeby więcej osób tutaj przyszło. Może ktoś będzie miał jakiś dobry pomysł, może będzie mógł wesprzeć psiaka, może ogłoszenia porobić. Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A ogłoszenia to na kogo można robić, bo nie ma podanego kontaktu. Quote
Cudak Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Dogo07 pewnie masz rację, ale niestety mam super wolny net z orange, strony mi się ładują i ładują, ciągle muszę odświeżać... Kontakt do ogłoszeń- tel 788 938 175 Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A jak myślisz, czy tego psiaczka można od razu dawać do adopcji skoro on całe życie na łańcuchu, czy w ogóle go ktoś zechce skoro nic o nim nie wiadomo, a przecież nie o to chodzi żeby go ktoś na inny łańcuch wziął. Czy też jednak, mimo, że to trudne to trzeba mu raczej szukać dt/hoteliku w którym jakoś dojdzie do siebie i będzie można poznać jego charakter. Dobrze byłoby gdyby udało Ci się wziąść psiaka na spacer, mogłabyś wtedy zobaczyć jaki to psiak, jak się zachowuje. Aha, i jeszcze jedno, ile on ma czasu, czy może tam przebywać do czasu kiedy znajdzie nowe miejsce czy raczej nie. Quote
Cudak Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Na spacer bardzo chciałabym go wziąć, bynajmniej po to, aby zrobić zdjęcia do ogłoszeń, bo te które wstawiłam za dobre nie są. Niestety bez kagańca i obroży nie jest to możliwe. To obcy, duży i pewnie silny pies, który może mi się wyrwać, bo po jego podwórku chodzą kury, które podobno zabija. Myślisz, że go utrzymam bez problemu i mogę ryzykować bez kagańca? Myślę, że od razu do adopcji nie powinien iść, dlatego też w temacie napisałam "PILNIE POTRZEBNY TYMCZAS". Pilnie nie ze względu na czas, ale po to, żeby ktoś trochę nad nim popracował, odkarmił, poznał go, bo o psie praktycznie nic nie wiadomo, poza tym, że ma 5 lat i zabija drób. Co do czasu- nie jest określony, ale w każdej chwili mogą go oddać byle komu. Quote
mysza 1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Kury zabija, bo sądząc po zdjęciach karmią go wodą i chlebem. Może zrób tak- postaraj się go czasem odwiedzić i dac coś do jedzenia, oswoić z nim pomalutku. On nigdy nie chodził na smyczy więc lepiej nie ryzykuj. Nawet jakiś kawałek kaszanki czy czegoś na początek. Nie sądzę, zeby był agresywny, raczej nieszczęśliwy. Karmę mogę wysłać w czwartek dopiero ale karmą to się nie oswoi tak jak smakołykami. Gdyby było wiadomo o nim coś więcej to można coś zdziałać, tak to ciężko. Quote
Onaa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Bez kagańca to chyba jednak ryzyko dla Ciebie. A dt też musi być jakiś odpowiedni, taki który sobie poradzi w razie czego z psiakiem z łańcucha. Quote
Onaa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Też tak myślę. Nawet tak myslałam, że może on by się do jakiejś służby mundurowej potem nadawał ale już chyba za stary jest. A czy Cygan to duży pies, taki jak Onek ? Quote
Cudak Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 mysza 1 napisał(a):Kury zabija, bo sądząc po zdjęciach karmią go wodą i chlebem. Kury zabija, ale ich nie zjada. Karmiony jest kaszą z resztkami z obiadu. mysza 1 napisał(a):Może zrób tak- postaraj się go czasem odwiedzić i dac coś do jedzenia, oswoić z nim pomalutku. On nigdy nie chodził na smyczy więc lepiej nie ryzykuj. Nawet jakiś kawałek kaszanki czy czegoś na początek. Nie sądzę, zeby był agresywny, raczej nieszczęśliwy. Jak dam radę, to jeszcze dziś do niego pójdę. Jak ostatnio u niego byłam, to się ucieszył, ale ogólnie jest smutny i zrezygnowany. Dogo07 napisał(a):Bez kagańca to chyba jednak ryzyko dla Ciebie Dla mnie również. Chociaż, gdyby kogoś ugryzł, to też ja miałabym problemy, nie właściciel. Cygan to duży pies, wielkości onka, z budowy też podobny. Teraz jest trochę za chudy, ale jak będzie dobrze karmiony,to na pewno będzie pięknym psem. Quote
Onaa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Tylko że do jamora to 450zł potrzebne. Ja mogę tylko 10zł m-c :oops:. Quote
mysza 1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Pomożecie mi rozsyłać wątek do ludzi z prośbami o deklaracje? Postaram się w miarę czasu to robić. Justynko, wpisz w tytuł, zbieramy na hotel, prosimy chociaz o grosik lub DT. Quote
Cudak Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Wpisałam w tytule, że zbieramy na hotel. Quote
Asior Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='ageralion']Tutaj trzeba by porozmawiac z mariamc, juz u niej jest Candy ze schroniska, moze jest jeszcze miejsce na... wlasnie jak on ma na imie? hotelik i schronisko u mariamc Dogomania Forum - Zobacz Profil: mariamc jest na chyba najwyższym poziomie w polsce.. nowo wybudowany, warunki jak w spa normalnie... Quote
mysza 1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Zaraz napiszę. Asiorku:loveu:, zrobisz banerek z prośbą o wpłaty?:oops: Quote
mysza 1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Asior napisał(a):nooo :cool3: ale wieczorkiem , co??? Ok, dziękuję:loveu: Quote
Recommended Posts