Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy ktokolwiek pomoże i dołoży się do hotelu?

Co z tego, że są opcje jak kasy nie ma.

Jacyś chętni?:razz:

Jest taka opcja http://www.jamor.pl/
Okolice Warki ale to kawał drogi od Was, do tego potem szukanie domu. Najlepiej jednak gdyby coś w województwie chociaż się znalazło.

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hotel w Sierakowie pod Policami zdecydowanie odradzam - tak pro forma i na przyszłość, bo na razie nie ma i tak żadnych deklaracji wpłat na Cygana i sądzę, że szybko się nie posypią - ponieważ jest to 1) miejsce prowadzone przez hycla, który zwozi psy z terenu miasta, więc chorób i syfu jest tam od groma i jeszcze trochę 2) między bajki można włożyć zapewnienia o codziennych spacerach i indywidualnym karmieniu - pies siedzi w kojcu non stop, do jedzenia dostanie gotowaną kaszę. To już naprawdę lepiej zostawić go na łańcuchu, gdzie spędził całe życie, zna to miejsce, jest przyzwyczajony do żywienia... czy raczej jego braku, sądząc po zwierzaka wyglądzie. Przerobiłam Sierakowo, znam to miejsce od środka i z relacji różnych osób, no chyba, że w ostatnich miesiącach hotel uległ niebywałej metamorfozie - to mnie poprawcie.

Jest przydomowy hotel pod Stargardem, nie wiem jakie zasady i jaka cena, można zadzwonić 601 053 885.

Wg mnie to Cygan ma sporo z owczarka belgijskiego.

Posted

Okazuje się, że z hotelami problemu to może i nie będzie ale z kasą i owszem.
Ja mogę coś dorzucić, zrobic bazarek ale całości nie wezmę na siebie za nic.
Nie wiem juz co z tym począć.

Posted

Sandra, może przyjedziesz do nas? :) a jak nie, to może pocztą wyślesz? Kiedyś Ci oddam za wysyłkę. Kaganiec się przyda, mogłabym spróbować go wtedy spuścić z łańcucha... bo na tymczas chyba prędko nie pojedzie :( a tak, gdyby się za bardzo nie szarpał, to mogłabym go brać na spacery.

Mysza, z kasą niestety problem będzie, bo poza Tobą nikt pomóc nie chce :( a psa szkoda.

Posted

Cudak, może trzeba wątek i psiaka rozreklamować na dogomanii, żeby więcej osób tutaj przyszło. Może ktoś będzie miał jakiś dobry pomysł, może będzie mógł wesprzeć psiaka, może ogłoszenia porobić.

Posted

Dogo07 pewnie masz rację, ale niestety mam super wolny net z orange, strony mi się ładują i ładują, ciągle muszę odświeżać...

Kontakt do ogłoszeń- tel 788 938 175

Posted

A jak myślisz, czy tego psiaczka można od razu dawać do adopcji skoro on całe życie na łańcuchu, czy w ogóle go ktoś zechce skoro nic o nim nie wiadomo, a przecież nie o to chodzi żeby go ktoś na inny łańcuch wziął. Czy też jednak, mimo, że to trudne to trzeba mu raczej szukać dt/hoteliku w którym jakoś dojdzie do siebie i będzie można poznać jego charakter.
Dobrze byłoby gdyby udało Ci się wziąść psiaka na spacer, mogłabyś wtedy zobaczyć jaki to psiak, jak się zachowuje.
Aha, i jeszcze jedno, ile on ma czasu, czy może tam przebywać do czasu kiedy znajdzie nowe miejsce czy raczej nie.

Posted

Na spacer bardzo chciałabym go wziąć, bynajmniej po to, aby zrobić zdjęcia do ogłoszeń, bo te które wstawiłam za dobre nie są. Niestety bez kagańca i obroży nie jest to możliwe. To obcy, duży i pewnie silny pies, który może mi się wyrwać, bo po jego podwórku chodzą kury, które podobno zabija. Myślisz, że go utrzymam bez problemu i mogę ryzykować bez kagańca?

Myślę, że od razu do adopcji nie powinien iść, dlatego też w temacie napisałam "PILNIE POTRZEBNY TYMCZAS". Pilnie nie ze względu na czas, ale po to, żeby ktoś trochę nad nim popracował, odkarmił, poznał go, bo o psie praktycznie nic nie wiadomo, poza tym, że ma 5 lat i zabija drób.

Co do czasu- nie jest określony, ale w każdej chwili mogą go oddać byle komu.

Posted

Kury zabija, bo sądząc po zdjęciach karmią go wodą i chlebem.

Może zrób tak- postaraj się go czasem odwiedzić i dac coś do jedzenia, oswoić z nim pomalutku. On nigdy nie chodził na smyczy więc lepiej nie ryzykuj.
Nawet jakiś kawałek kaszanki czy czegoś na początek. Nie sądzę, zeby był agresywny, raczej nieszczęśliwy.
Karmę mogę wysłać w czwartek dopiero ale karmą to się nie oswoi tak jak smakołykami.
Gdyby było wiadomo o nim coś więcej to można coś zdziałać, tak to ciężko.

Posted

Bez kagańca to chyba jednak ryzyko dla Ciebie.
A dt też musi być jakiś odpowiedni, taki który sobie poradzi w razie czego z psiakiem z łańcucha.

Posted

Też tak myślę.
Nawet tak myslałam, że może on by się do jakiejś służby mundurowej potem nadawał ale już chyba za stary jest.
A czy Cygan to duży pies, taki jak Onek ?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Kury zabija, bo sądząc po zdjęciach karmią go wodą i chlebem.

Kury zabija, ale ich nie zjada.
Karmiony jest kaszą z resztkami z obiadu.

mysza 1 napisał(a):
Może zrób tak- postaraj się go czasem odwiedzić i dac coś do jedzenia, oswoić z nim pomalutku. On nigdy nie chodził na smyczy więc lepiej nie ryzykuj.
Nawet jakiś kawałek kaszanki czy czegoś na początek. Nie sądzę, zeby był agresywny, raczej nieszczęśliwy.

Jak dam radę, to jeszcze dziś do niego pójdę. Jak ostatnio u niego byłam, to się ucieszył, ale ogólnie jest smutny i zrezygnowany.

Dogo07 napisał(a):
Bez kagańca to chyba jednak ryzyko dla Ciebie

Dla mnie również.
Chociaż, gdyby kogoś ugryzł, to też ja miałabym problemy, nie właściciel.

Cygan to duży pies, wielkości onka, z budowy też podobny. Teraz jest trochę za chudy, ale jak będzie dobrze karmiony,to na pewno będzie pięknym psem.

Posted

Pomożecie mi rozsyłać wątek do ludzi z prośbami o deklaracje?
Postaram się w miarę czasu to robić.

Justynko, wpisz w tytuł, zbieramy na hotel, prosimy chociaz o grosik lub DT.