agnest Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Nestor lub Kazio znalazł opiekunów z Sosnowca. Oby był najszczęśliwszy na świecie. Witam znalazłyśmy rottka w lesie. Był w okropnym stanie. Zagrzybiony, ma liczne ranki na grzbiecie już wyczyszczone ale weterynarz nie jest w stanie stwierdzić czy to kwestia pcheł, które prawie jadły go żywcem czy pogryzienia. Wystraszony, chudy i przerażony. Zrobiłyśmy co się dało. Jest wysterylizowany . Aktualnie jest w trakcie wygajania ran. Nie ma nużycy ani świerzbu. Został zaszczepiony na parwo, wściekliznę. Dostał antybiotyk i środki na odrobaczenie. Wykąpała go nasza wetka. Nie wiem ile się błąkał ale na łapach w okolicach zgięć miał powtapiany asfalt. Znalazła go Asia właścicielka hotelu pod Łodzią (Ranczo Kotowice), gdzie zwierzaczki świetnie dochodzą do siebie psychicznie i fizycznie. I dzięki Bogu ,że go znalazła bo długo by nie pożył. Będzie u niej dochodził do siebie. Adopcją zajęła się Fundacja Rottka z Krakowa ale ja mam jeszcze nadzieje, że ktoś kochający go szuka. To jest wyjątkowy pies. Możliwe że był potrącony przez samochód ale z kośćmi wszystko w porządku. Neurologicznie też. Jest słodki i rozkoszny. Jeśli będą jakiekolwiek informacje to proszę o kontakt agpat@autograf.pl Quote
agnest Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 I jeszcze jedna prośba. Piesek u Asi mieszka za darmo pod fachową opieką. Coolkate (nasza najlepsiejsza ciocia wetka) zrobiła przy nim wszystko bez kasy, ale potrzebny jest grosik na leki i na karmę bo dzidziuś wychudzony i duży więc dużo potrzebuje. Może karmę ktoś by podarował... Zoriętuję się przez jaką fundację to przejdzie to podam konto. Proszę POMÓŻCIE! Quote
jola od jadzi Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Miał psiak szczęście, że trafił do Asi, ona zaopiekuje sie nim najlepiej, jak tylko można. Quote
agnest Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Powiem więcej. W całym tym nieszczęściu jest poprostu farciarzem :eviltong: Quote
asik007 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 jola od jadzi napisał(a):Miał psiak szczęście, że trafił do Asi, ona zaopiekuje sie nim najlepiej, jak tylko można. Zgadzam się w 100% :multi::multi::multi:. A ja dzięki Asi pokochałam rotweillery, chociaż nie przypuszczałam że mi się to zdarzy. Baarrdzo się ich bałam.:smhair2: Poproszę o numer konta. Quote
agnest Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Przez fundację pewniej i bez kłopotów Podaję konto Fundacji Naturalnej Pomocy Psie Serce 35 8783 0004 0017 0367 2000 0001 Quote
majqa Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Założyłam mu wątek na forum Pomorskiej Fundacji Rottka w dziale "Zgłość rottka w potrzebie". Quote
CoolCaty Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Psiak jest naprawdę super i co jeszcze nie zostało napisane zna komendy. Ładnie siada, zostaje, wie co oznacza hasło: "spacerek". Sam nastawia buzię do zakładania kagańca przed spacerem. Szkoda go okropnie, bo widać, że chłopak mial dom. Naiwnie wierzę, że komuś się zgubił :roll: Quote
agnest Posted August 4, 2009 Author Posted August 4, 2009 Asia donosi że psina wyraźnie reaguje na imię Kastor. Może szukają go tylko nie w necie (też chcę w to wierzyć) Quote
agnest Posted August 4, 2009 Author Posted August 4, 2009 Acha, zapomniałam, on wogóle nie jest agresywny w stosunku do innych psów. Quote
agnest Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 JUż nie wierzę że zginął. Wczoraj u niego byłam. Ma otarcia w około szyji więc albo był na łańcuchu albo ktoś przywiązał go do drzewa:shake: Quote
majqa Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 [quote name='agnest']Przez fundację pewniej i bez kłopotów Podaję konto Fundacji Naturalnej Pomocy Psie Serce 35 8783 0004 0017 0367 2000 0001 Tu zostało chyba coś pominięte w nazwie fundacji. Temu kontu odpowiada: Fundacja Naturalnej Przyjaźni "Psie Serce" Kotowice 21, 95-001 Biała, gm. Zgierz Strona w necie: Fundacja Naturalnej Przyjaźni “Psie Serce” Quote
agnest Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Dzięki Majqa za wstawienie, ja taka roztargniona jestem. Właśnie pod tym adresem jest Rociu :loveu: I bardzo dziękuję za przeklejenie na pomorską fundację. Jestem z nimi w kontakcie, ale niech się wszyscy dowiedzą o tym chodzącym cudzie:multi: Quote
ZUZANNA11 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 I ciocia Zuzanna podnosi przystojniaka. Jeśli będą potrzebne ogłoszenia, jestem chętna. Quote
agnest Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Dzięki Zuzia będziemy pamiętać:loveu: Quote
asik007 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 ZUZANNA11 napisał(a):I ciocia Zuzanna podnosi przystojniaka. Jeśli będą potrzebne ogłoszenia, jestem chętna. A ty ciociu Zuziu jak się tu znalazłaś? Witamy serdecznie:multi::multi::multi: Quote
agnest Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 dzieńdoberek podrzucamy się z rana ;) Quote
asik007 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Halo. Dlaczego nikt nie zagląda do naszego Rotka? Quote
Recommended Posts