Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Bądź przy mnie blisko,
bo tylko wtedy nie jest mi zimno.
Chłód wieje z przestrzeni
kiedy myślę jaka ona duża i jaka ja
to mi trzeba twoich dwóch ramion zamkniętych...
mój przyjacielu.

(H. Poświatowska)

Posted

Niegdy jej nie widziałam, ale wydaje się niewielka. Mam wyrzuty sumienia bo od paru miesięcy jestem wirtualną opiekunką Psotuniu, a oprócz comiesięcznych symblicznych wpłat nie byłam przez ten czas zrobić dla niej tego co najważniejsze - znaleźć domku. Ciągle pytam znajomych, namawiam ale nic z tego nie wychodzi. :cry:
Do góry Maleńka.

Posted

Psotka jest malutka. Taka "nakolannikowa" ;)

Aniu - wirtualna opieka to naprawdę bardzo dużo - więc nie umniejszaj tutaj swej roli, oki? :nono: ;)

A Psotka...

Psotka to... hmmm... dama z charakterkiem ;)
To ONA musi mieć ochotę na kontakt i to ONA decyduje czy chce być pogłaskana czy też nie. Już taka niesmiała nie jest ;) Bezceremonialnie pakuje się na kolana i sprawdza co też ciekawego trzymam w dłoniach, potrafi wepchnąć swój łepek pod rekę - i łaskawie daje się pogłaskać :)
Znając jej możliwości (ale tylko z opowiadań) - nie ryzykuję przekroczenia ustalonych przez małą granic, w związku z czym jestem "akceptowalna" :)

Gdy w jakiejś psiej scysji Psocia oberwie od innego psa - płacz podnosi na całą okolicę. Gdy usłyszałam to po raz pierwszy, byłam naprawdę przekonana, że trzeba Psoteczkę łapać w ramiona i weta wzywać, bo psiątko strasznie cierpi... Teraz już wiem, że rozpacz pojawia się "na wszelki wypadek" i trwa do pokazania się na horyzoncie smakołyka ;)

• 3 weeks later...
Posted

Do góry Maleńka!
Drodzy Dogomaniacy! Proszę, pomóżcie znaleźć dobry domek dla tej słodkiej suni! Ona czeka na to już tak długo :cry: To malutki, delikatny psiaczek. Ciężko będzie zimą!
Jak, ze swej strony oferuję przywiezienie jej z Wielunia do Warszawy i okolic, a jak trzeba będzie to i dalej.

• 3 weeks later...
Posted

Psotka się przypomina i bardzo prosi o pomoc w znalezieniu domu! Wiem, ze nieszcześcia psiego na świecie wiele, a Psotka na tle innych biedaków prezentuje się okazale, ale przecież Ona też potrzebuje domku. I czeka na niego bardzo, bardzo długo. Ciocie Kochane, pomóżcie!

Posted

Psotuniu Kochana:iloveyou:
Wierzę, ze Nowy Rok okaże się dla Ciebie rokiem spełnienia marzeń o tym jedynym, cieplutkim i pachnącym przysmakami domku z własnymi Ludźmi do kochania.
Może w tym ślicznym notatniku - dziele niezastąpionej Mantis ktoś w końcu Cię dostrzeże!:modla: :modla: :modla:

• 2 weeks later...
Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Może w tym ślicznym notatniku - dziele niezastąpionej Mantis

Za wielkie słowo na skromną Mantis :oops: A dzieło jest w większej mierze Amie, i to Ona jest niezastąpiona :mdrmed: Nie wspomnę o niezastąpliwości MałGośki, która jest wszem i wobec wiadoma i niepodważalna :ylsuper:
Ania-Sonia napisał(a):
wyszła naprawdę ślicznie :loveu:

Bo jest śliczna :iloveyou:

Posted

[quote name='"Magda"']Ach ta Psotka. Chyba mnie nie polubiła :(
Chociaż mam wrażenie, że dopuszcza do siebie tylko wybranych... Ilekroć próbuję ją pogłaskać, Psotka na początku przymila się i z nienacka wyskakuje z ząbkami.
Nie rozumiem tej reakcji, więc dla własnego bezpieczeństwa przed jej małymi kiełkami wolę ją omijać. Jednak głęboko wierzę, że to tylko obrona przed światem tej zagubionej psinki i naprawdę gotowa jest pokochać swego towarzysza mocniej niż byśmy się spodziewali...
No tak... bo Psotka to indywidualistka ;) Przydałby się jej człowiek cierpliwy, który poświęciłby jej dużo czasu, przekonał, że nie należy obawiać się bezpośredniego kontaktu, że nie tylko ona może decydować czy pozwoli się dotknąć czy nie - bo ten dotyk to nie krzywda tylko miłość...

Trudno oprzeć się tym przepięknym oczkom i smutnej mince :(

Ale Psotka lubi też psocić :) Próbowałam uchwycić jej szaleństwa z naszą Dolly i Elzą - to była prawdziwa psia zabawa :)