Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie !!

Co sądzicie o linii kosmetyków Pure Paws ?? Czy ktoś ją zna i może próbował ??? Znalazłam na youtube filmik z przygotowaniem golaska do pokazu i używają właśnie tych kosmetyków.
Oto link do filmu:

YouTube - Grooming a Chinese Crested

Chciałabym dla mojego golaska dobrać odpowiednie kosmetyki bo jak narazie mam z tym ogromny problem:cry:
Czytałam co piszecie na forum i próbuje się dostosować, tylko jest mały problem, że do niektórych artykułów nie mam dostępu bo mieszkam w Anglii jak narazie:roll:

Proszę o jakieś podpowiedzi:modla:

Posted

Mam jeszcze pytanko:roll: Czy ty też rozcieńczasz ten szampon wodą ?? Jestem nowa w pielęgnacji grzywek więc wybacz, że zadaje tyle pytań:oops: A co daje takie rozcieńczanie ? W jakim celu się rozcieńcza ??

z góry dziękuję za odpowiedź :jumpie:

Posted

tysia napisał(a):
Jestem nowa w pielęgnacji grzywek więc wybacz, że zadaje tyle pytań:oops:

z góry dziękuję za odpowiedź :jumpie:

Ja też nie jestem ekspertem :eviltong:, ale rozcieńczam wodą letnią, potem polewam psa wcześniej zmoczonego i "masuję":cool3:
Wcześniej używaliśmy ISB, ale ten wydaje mi się fajniejszy, następnym razem skusimy się na bio grooma :diabloti:
Ale cena Pure Pawsa trochę duża.....:-o Zresztą nie zawsze kosmetyki danej firmy odpowiadaja psiakowi...

Posted

Ja też muszę popróbować różności8) Narazie jesteśmy na Johnsonsie dla szczeniaków, ale nie jestem zadowolona z rezultatów:mad: Dobrze, że doczytałam na forum o oleju palmowym i kapsułkach z omegami i dopiero mój grzywek jakoś wygląda:diabloti: Ja mieszkam aktualnie w Anglii więc sprowadze sobie z USA bo tam dużo tańsze niż w Polsce:cool3: Tylko zastanawiam się co do tego szamponu rozjaśniającego bo mój golasek jest ciemny i nie chce go rozjaśnić:-o Interesuje mnie najbardziej ten szampon z aloesem dla psiakow ze skłonnościami do alergii bo mój rozrabiaka ma czasem straszne krosty:shake: A ty magdola których używasz????

Posted

My używamy ultra reconstructing shampoo i ultra moisturizing conditioner.
Ponoć odbudowująca włos :) Gdy nam brakowało szamponu to używałam beephara, ale tylko taki dla psów białych, bo wg mnie nie rozjaśnia,a fajnie dopiera:eviltong:. Johnson do d.:diabloti: A i jak miałam białą to też kąpałam w małej ilości szamponu takiego z płukanką. Trzeba wszystkiego spróbować:evil_lol:
A na koniec po kąpaniu koniecznie "kropelka" Jedwabiu ...mmm...

Posted

Używasz jedwabiu Pure Paws dla psów czy używasz ludzkiego ?? I ciałko też smarujesz czy tylko włosy ?? Szczerze mówiąc próbowałam kiedyś jedwabiu ale tylko na włoski mojego golaska ale teraz używamy tego oleju palmowego. Używamy go na wyczucie:eviltong: Boje się żeby moje próby nie zakończyły się krostami lub czymś gorszym:roll: A dajesz swojemu psiakowi te tabletki z omega 3,6,9 ?? Nie pamiętam nazwy bo ja mam angielski odpowiednik. Nie wiem jak długo je dawać i czy robić przerwę w podawaniu:roll: Naprawdę wybacz, że Cie tak męczę, ale chcę dla mojego psiaka jak najlepiej więc się pytam Was ekspertów:cool1:

Posted

Na początek dla jasności to ekspertem nie jestem, raczej uczniem :eviltong: To wszystko co wiem to dzięki Ilonce i innym wszechwiedzącym dziewczynom z tego forum (i nie tylko). Chylę ku nim czoła :modla:
Poza tym to jedwab firmy X dla ludzi. Smaruję włosy bo jak napisałam wcześniej mam PP czyli "włochacza":cool3: Po każdej kąpieli na wilgotny włos i po odżywce oczywiście. Oleju palmowego na razie nie używam jeszcze, ale niedługo czas zacząć ... Co do kwasów omega, to podawałam jeden w tabletkach firmy Y a teraz w płynie firmy Z (nie piszę nazw bo boję się, że znowu modzi coś znajdą:shake: ...)

Posted

ale podajesz stale kwasy czy robisz jakieś przerwy ?? np. że trzy miechy dajesz a później mała przerwa?? Szczerze to tym olejem palmowym zachwycona nie jestem, wolę jedwab :cool3: Teraz niestety już zakupiłam kolejny szamponik firmy Johnsons do ciemnej szaty i sprawdzę jak działa a później zamówię Pure Paws:cool3: Nie za bardzo kapuje czemu unikasz nazw a do tego żadna firma na X nie przychodzi mi do głowy:???: Raczej odczuwam niechęć forumowych ekspertów bo jeśli się nie ma pieska od nich to już inaczej traktują:sad:

Posted

tysia napisał(a):
Raczej odczuwam niechęć forumowych ekspertów bo jeśli się nie ma pieska od nich to już inaczej traktują:sad:

mylisz sie
skoro nikt nie odpowiedział to znaczy ze nikt nie mial doswiadczenia z tymi kosmetykami - post typu "nie uzywałam/ałem" by Cię nie zadowolił więc po co pisac cokolwiek? ;)

co do jedwabiu - zbyt czeste jego uzywanie wpływa niekorzystnie na włos, kiedys na TVN style fryzjerzy wypowiadali się ze jedwab dobrej marki mozna uzywac nie czesciej niz raz na 2 tyg

a co do oleju to radze sprobowac :) rewelka!