tysia Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Witajcie !! Co sądzicie o linii kosmetyków Pure Paws ?? Czy ktoś ją zna i może próbował ??? Znalazłam na youtube filmik z przygotowaniem golaska do pokazu i używają właśnie tych kosmetyków. Oto link do filmu: YouTube - Grooming a Chinese Crested Chciałabym dla mojego golaska dobrać odpowiednie kosmetyki bo jak narazie mam z tym ogromny problem:cry: Czytałam co piszecie na forum i próbuje się dostosować, tylko jest mały problem, że do niektórych artykułów nie mam dostępu bo mieszkam w Anglii jak narazie:roll: Proszę o jakieś podpowiedzi:modla: Quote
magdola Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Ja używam od niedawna. Na razie jeszcze nie mogę napisać nic konkretnego, ale jesteśmy zadowolone :) Używam do PP Quote
tysia Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Mam jeszcze pytanko:roll: Czy ty też rozcieńczasz ten szampon wodą ?? Jestem nowa w pielęgnacji grzywek więc wybacz, że zadaje tyle pytań:oops: A co daje takie rozcieńczanie ? W jakim celu się rozcieńcza ?? z góry dziękuję za odpowiedź :jumpie: Quote
magdola Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 tysia napisał(a): Jestem nowa w pielęgnacji grzywek więc wybacz, że zadaje tyle pytań:oops: z góry dziękuję za odpowiedź :jumpie: Ja też nie jestem ekspertem :eviltong:, ale rozcieńczam wodą letnią, potem polewam psa wcześniej zmoczonego i "masuję":cool3: Wcześniej używaliśmy ISB, ale ten wydaje mi się fajniejszy, następnym razem skusimy się na bio grooma :diabloti: Ale cena Pure Pawsa trochę duża.....:-o Zresztą nie zawsze kosmetyki danej firmy odpowiadaja psiakowi... Quote
tysia Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Ja też muszę popróbować różności8) Narazie jesteśmy na Johnsonsie dla szczeniaków, ale nie jestem zadowolona z rezultatów:mad: Dobrze, że doczytałam na forum o oleju palmowym i kapsułkach z omegami i dopiero mój grzywek jakoś wygląda:diabloti: Ja mieszkam aktualnie w Anglii więc sprowadze sobie z USA bo tam dużo tańsze niż w Polsce:cool3: Tylko zastanawiam się co do tego szamponu rozjaśniającego bo mój golasek jest ciemny i nie chce go rozjaśnić:-o Interesuje mnie najbardziej ten szampon z aloesem dla psiakow ze skłonnościami do alergii bo mój rozrabiaka ma czasem straszne krosty:shake: A ty magdola których używasz???? Quote
magdola Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 My używamy ultra reconstructing shampoo i ultra moisturizing conditioner. Ponoć odbudowująca włos :) Gdy nam brakowało szamponu to używałam beephara, ale tylko taki dla psów białych, bo wg mnie nie rozjaśnia,a fajnie dopiera:eviltong:. Johnson do d.:diabloti: A i jak miałam białą to też kąpałam w małej ilości szamponu takiego z płukanką. Trzeba wszystkiego spróbować:evil_lol: A na koniec po kąpaniu koniecznie "kropelka" Jedwabiu ...mmm... Quote
tysia Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Używasz jedwabiu Pure Paws dla psów czy używasz ludzkiego ?? I ciałko też smarujesz czy tylko włosy ?? Szczerze mówiąc próbowałam kiedyś jedwabiu ale tylko na włoski mojego golaska ale teraz używamy tego oleju palmowego. Używamy go na wyczucie:eviltong: Boje się żeby moje próby nie zakończyły się krostami lub czymś gorszym:roll: A dajesz swojemu psiakowi te tabletki z omega 3,6,9 ?? Nie pamiętam nazwy bo ja mam angielski odpowiednik. Nie wiem jak długo je dawać i czy robić przerwę w podawaniu:roll: Naprawdę wybacz, że Cie tak męczę, ale chcę dla mojego psiaka jak najlepiej więc się pytam Was ekspertów:cool1: Quote
magdola Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Na początek dla jasności to ekspertem nie jestem, raczej uczniem :eviltong: To wszystko co wiem to dzięki Ilonce i innym wszechwiedzącym dziewczynom z tego forum (i nie tylko). Chylę ku nim czoła :modla: Poza tym to jedwab firmy X dla ludzi. Smaruję włosy bo jak napisałam wcześniej mam PP czyli "włochacza":cool3: Po każdej kąpieli na wilgotny włos i po odżywce oczywiście. Oleju palmowego na razie nie używam jeszcze, ale niedługo czas zacząć ... Co do kwasów omega, to podawałam jeden w tabletkach firmy Y a teraz w płynie firmy Z (nie piszę nazw bo boję się, że znowu modzi coś znajdą:shake: ...) Quote
tysia Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 ale podajesz stale kwasy czy robisz jakieś przerwy ?? np. że trzy miechy dajesz a później mała przerwa?? Szczerze to tym olejem palmowym zachwycona nie jestem, wolę jedwab :cool3: Teraz niestety już zakupiłam kolejny szamponik firmy Johnsons do ciemnej szaty i sprawdzę jak działa a później zamówię Pure Paws:cool3: Nie za bardzo kapuje czemu unikasz nazw a do tego żadna firma na X nie przychodzi mi do głowy:???: Raczej odczuwam niechęć forumowych ekspertów bo jeśli się nie ma pieska od nich to już inaczej traktują:sad: Quote
maga18 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 tysia napisał(a):Raczej odczuwam niechęć forumowych ekspertów bo jeśli się nie ma pieska od nich to już inaczej traktują:sad: mylisz sie skoro nikt nie odpowiedział to znaczy ze nikt nie mial doswiadczenia z tymi kosmetykami - post typu "nie uzywałam/ałem" by Cię nie zadowolił więc po co pisac cokolwiek? ;) co do jedwabiu - zbyt czeste jego uzywanie wpływa niekorzystnie na włos, kiedys na TVN style fryzjerzy wypowiadali się ze jedwab dobrej marki mozna uzywac nie czesciej niz raz na 2 tyg a co do oleju to radze sprobowac :) rewelka! Quote
Recommended Posts